reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Nanulika dobrze, że obyło się bez łyżeczkowania:tak:
Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś niedługo oznajmiła nam super wiadomość;-)

karamija super, że wszystko w porządku:tak:
I tak już będzie do końca:-)

katrinko przestrazylam się trochę:-( bo ja mam mieć pierwsze USG w 12 tygodniu ( w 1 ciazy w UK mialam je w 10 tyg. juz:tak:) ale lecę za tydzien do Polski i wracam 29 listopada, chyba tam odwiedzę lekarza;-) myslalam, że coś sie zmieniło albo coś:-(
z Kuba też bardzo szybko słyszałam serduszko bo na 1 wizycie:tak:
wczesniej mialam uSG juz robione w Polsce i wiedzialam, ze wszystko ok ale polozna tez szybko uslyszala:tak: mam nadzieje, ze teraz też tak będzie:tak:

alijenka ja bylam z chlopakiem 5 lat i jakos nie zdecydowalabym sie z Nim na dziecko:no: no wtedy mialam 22 lata jak sie rozstaliśmy wiec moze było i tak za wcześnie a obecnego męża poznałam we wrzesniu jak przyleciałam do UK:tak: w pazdziernik zamieszkalismy razem a w lutym juz zaszłam w ciąże w jak najbardziej chcianą:tak: wiedziałam, ze to to:tak:

Ojej od rana mnie tylko nie bylo, a tu tyle nadrabiania. Fajnie.z objawów oprócz bolacych piersi, dołączył ból brzucha, ale taki dziwny. Mam cały czas taki ścisk w żołądku jakbym była strasznie zestresowana lub miała tremę - nie wiem czy rozumiecie mój opis;) nic mnie kłuje, ale martwi mnie to dziwne napięcie i czasami troszeczkę przechodzi, gdy głęboko oddycham, ale szybko wraca. A niby sie nie stresuje teraz niczym :(

Ostatnia edycja:
dziewczyny na te bóle brzucha bierzcie moze nospę :confused: nie zaszkodzi a moze bedziecie spokojniejsze!

tez juz sie kładę bo powieki ciągną mi sie po klawiaturze... do jutra dziewczyny!

Ja biore NO-SPE od transferu zarodkow aby nie miec skurczow najpierw 3x1tab teraz 2x1tab i musze powiedziec ze na wszelkie bole, klucia itp pomaga no i jest bezpieczna lekarze ja zalecaja w klinikach.:-)

Ojej od rana mnie tylko nie bylo, a tu tyle nadrabiania. Fajnie.z objawów oprócz bolacych piersi, dołączył ból brzucha, ale taki dziwny. Mam cały czas taki ścisk w zoladku jakbym była strasznie zestresowana lub miała tremę - nie wiem czy rozumiecie mój opis;) ale martwi mnie to dziwne napięcie i czasami troszeczkę przechodzi, gdy głęboko oddycham, ale szybko wraca. A niby sie nie stresuje teraz niczym :(

Napisałaś ścisk w żołądku? to też ma coś wspólnego z naszym stanem?:p mnie ostatnio bardzo często, a może i nawet codziennie pobolewa w okolicach żołądka, nie trwa to długo ale jest dośc mocne, tak jakby ktoś mi coś wbijał w brzuch. Nie wiązałam tego z ciążą do tej pory. Mam nadzieję, że niedługo mnie ten ból opuści :)

polaa - co kraj, to obyczaj... jak byłam po raz pierwszy w ciąży to USG jeszcze nie było i wogóle nie widziałam dzidzi.... da się przeżyć, jakby było cos nie tak, to jechałabym prosto do szpitala, ale jest Ok, to spoko

Kamila -
ja moją pirworodną urodziłam w wieku 18 lat, a następną... po 18 latach i powiem Wam, że zarówno wczesne jak i późne macierzyństwo jest fajne, ale każde jest inne,

U mnie to nie jest bardzo bolesne, tylko cały czas wyczuwalne. Taki ból brzucha, który zwykle miewałam przed ważną prezentacją czy rozmową o prace. Tylko, ze to trwa non stop od dwoch dni. I czuje napięcie brzucha.

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś witaminy... feminatal albo coś takiego? Mi nic lekarz nie mówił abym brała, poza kwasem foliowym ale dzisiaj byłam u endokrynolga i tak mi wspomniał, że w zasadzie wyniki są dobre, ale mogę powiedzieć swojemu ginowi, że jedynym wskazaniem są witaminy z jodem, ale nic mi konkretnego nie powiedział i teraz tak się zastanawiam czy uznał, że biorę jakieś witaminy i czy wobec tego powinnam brać. Sama już nie wiem.... owoców i warzyw za duzo też nie jem-bo nic mi nie smakuje, więc czasami coś na siłę...

Jak zrobiłyście, żeby ten suwaczek się zawsze pojawiał przy waszych wpisach??? Bo ja chyba jakiś głupol jestem....:zawstydzona/y:

reklama
No napięcie to też ciągle mi towarzyszy, brzuch wydęty jak dętka i twardy jak kamień. Ale to podobno szybko mija wiec musimy tylko czekac :)

Kaatee żeby wkleic na stałe suwaczek to: u góry masz "operacje", wybierasz "edytuj swój profil". następnie po lewej stronie "edytuj sygnaturę". I tam wklejasz zrobiony wcześniej suwaczek. Mam nadzieje, że trafisz :)

Ostatnia edycja:
Do góry