reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
karamija, nic nie widac, zadnego pecherzyka, oni w ogole nic nie gadaja, tylo cos mruczą miedzy soba a jak pytam to odpowiadaja ze jest jeszcze wszystko "swierze", za wczesnie
cos tam slyszałam ze endometrium rosnie... czyli ze co? macica?
carla81, beta przyrastala, mialam robiona w tamten piatek i potem w niedziele i rosla
jutra znowu mam betę... ciekawe...

dziewczyny, duża zdrówka dla tych z Was i dla dzidziuśków, które już widziały pecherzyk i serduszko :)

Nie martw sie taka juz jest ta polska sluzba zdrowia napewno bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Witam wszystkich w ten rzadki tu w Szkocji sloneczny dzionek:-)
Ja wczoraj wieczorem zaczelam sie zle czuc, lewy jajanik mnie bolal a raczej klul i to czsami dosc mocno:-( a w nocy spac nie moglam i te mdlosci :-(. W pracy tez dzisiaj nie bylam przez ten jajnik. No ale taki to urok bycia w ciazy:-)
I jeszcze 3tyg do USG - jak ja to wytrzymam :(

Ostatnia edycja:
Dziewczęta poradźcie mi.
Byłam dziś u tego gina na usg dopochwowym. Stwierdził, że ciąży nie widzi i zaraz powinien zacząć mi się okres, bo widzi jakiś zbiorniczek z krwią już. Tylko sęk w tym, że: ostatni okres miałam 20 września, owulację 5 października. Okres powinnam dostać 18 października. Nie dostalam do dziś. 19 października zrobiam test, wyszedl pozytywny. Wszystkie kolejne również - było ich łącznie z dzisiajszym pięć. Dzisiejszy również wyszedł pozytywny. Piersi bolą mnie tak, że dotknąć się nie mogę, temp w pochwie mam 37,2 (mierzona rano w łóżku). Przepisał mi luteine dopochwową na 5 dni i kazał przyjść 10 listopada. Założył również, że może to być ciąża pozamaciczna. Ale przy takiej chyba się miesiączkuje normalnie prawda? No i testy ją wykrywają? Zastanawiam się czy iść jutro zrobić betę. Co myślicie o tym wszystkim? Bo jestem podłamana....

No to mam wizytę jutro o 10:30:)
Mam nadzieję że wczorajsza gorączka i ogólnie chore samopoczucie nie zaszkodzą fasolce...
Myślicie że zobaczę ją jutro?

WG OM to początek 7go tyg.... 6w2d chyba....

ale się boję!

PS napisałam właśnie Mojemu S. smsa: GIN jutro 10:30 :)
odp: Kochanie ale jak to? przecież ty nie możesz alkoholu:)

Ostatnia edycja:
No to mam wizytę jutro o 10:30:)
Mam nadzieję że wczorajsza gorączka i ogólnie chore samopoczucie nie zaszkodzą fasolce...
Myślicie że zobaczę ją jutro?

WG OM to początek 7go tyg.... 6w2d chyba....

ale się boję!

PS napisałam właśnie Mojemu S. smsa: GIN jutro 10:30 :)
odp: Kochanie ale jak to? przecież ty nie możesz alkoholu:)

Zapewnie juz zobaczysz swoja fasolke :) Trzymam kciuki :)
No a alkoholu faktycznie Ci nie wolno haahhhaaa:-p

nanulika
będzie coś widać z pewnością! Życzę powodzenia. A z tym ginem to się uśmiałam. Ja w pierwszej ciąży jak mi w nocy wody odeszły krzyczałam do męża: "Jarek! wody!" a on otworzył jedno oko i mówi: "czekaj, gdzieś tu była jakaś butelka mineralnej" :-D

Dziewczęta poradźcie mi.
Byłam dziś u tego gina na usg dopochwowym. Stwierdził, że ciąży nie widzi i zaraz powinien zacząć mi się okres, bo widzi jakiś zbiorniczek z krwią już. Tylko sęk w tym, że: ostatni okres miałam 20 września, owulację 5 października. Okres powinnam dostać 18 października. Nie dostalam do dziś. 19 października zrobiam test, wyszedl pozytywny. Wszystkie kolejne również - było ich łącznie z dzisiajszym pięć. Dzisiejszy również wyszedł pozytywny. Piersi bolą mnie tak, że dotknąć się nie mogę, temp w pochwie mam 37,2 (mierzona rano w łóżku). Przepisał mi luteine dopochwową na 5 dni i kazał przyjść 10 listopada. Założył również, że może to być ciąża pozamaciczna. Ale przy takiej chyba się miesiączkuje normalnie prawda? No i testy ją wykrywają? Zastanawiam się czy iść jutro zrobić betę. Co myślicie o tym wszystkim? Bo jestem podłamana....

hmmm niby testy tez pokaza 2 krechy na tescie nawet jak jest ciaza pozamaciczna
Jakie są objawy które mogą sugerować ciążę pozamaciczną?
Kobieta z niepękniętą ciążą pozamaciczną czuje się tak samo, jak kobieta z ciążą prawidłową – test ciążowy dał wynik pozytywny, ponieważ stężenie betaHCG w krwi początkowo jest tak samo wykrywalne w każdej ciąży. Tak samo może odczuwać senność, nudności czy tkliwość piersi. Niestety po 3 tygodniu ciąży mogą pojawić się już objawy patologiczne sugerujące, że z ciążą jest coś nie tak:
  • krwawienie przypominające opóźnione krwawienie miesiączkowe
  • silny ból podbrzusza
  • krwawienie może nie wystąpić, ale mogąpojawić się objawy wstrząsu: bardzo silny ból brzucha, blada, zimna i spocona skóra, szybkie tętno, spadające ciśnienie krwi, oczuwalny silny niepokój – są to objawy pękniętej ciąży pozamacicznej, gdy krwawienie jest wewnętrzne, jest to STAN ZAGRAŻAJĄCY ŻYCIU
Oby oczywiscie bylo wszystko dobrze !!!!
Oby sie okazalo ze to jest rozwijajaca sie fasolka w Twoim brzuszku !!!!

nanulika
będzie coś widać z pewnością! Życzę powodzenia. A z tym ginem to się uśmiałam. Ja w pierwszej ciąży jak mi w nocy wody odeszły krzyczałam do męża: "Jarek! wody!" a on otworzył jedno oko i mówi: "czekaj, gdzieś tu była jakaś butelka mineralnej" :-D

buhahaha dobreeeeeeee.........:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczęta poradźcie mi.

Witam, ja przy ciazy pozamacicznej miesiaczke dostalam dwa dni po terminie a testy sikane pokazywaly ciaze. Nie czekaj tylko rano idz na bete i z wynikiem idz do innego ginekologa na konsultacje tylko mu nie mow co powiedzial pierwszy:tak:.
Trzyma kciuki

reklama
madziarra21
przy pozamacicznej też nie ma okresu i też ją testy wykrywają, wiem bo miałam też podejrzenie, bhcg natomiast rośnie ale dużo wolniej niż normalnie. U mnie też bardzo długo nic nie było widać, do tego plamienia więc leżałam w szpitalu właśnie z podejrzeniem ciąży pozamacicznej aż tu pewnego pięknego dnia (wczoraj) pojawiło się dziecię tam gdzie trzeba

Do góry