reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja z objawów mam tylko wielkie, nabrzmiałe i tkliwe cycki (bolą mnie zwłaszcza w nocy jak się przewracam na bok :nerd:).

Wczoraj pół dnia bolała mnie głowa, mam mniejszy aptety, ale poza tym - wszystko w normie. Mdłości nadal brak.

reklama
Karamija - właśnie miałam Ci to napisać - moja siostra i kilka koleżanek miały taka sytuacje, że oprócz zarodka w macicy był krwiaczek i on albo sie wchłania, albo (najczęściej) sie opróżnia. Wszystkie te dziewczyny maja synów - może przy chłopakach tak bywa... trzeba tylko sprawdzić czy krwiak nie jest zbyt duży i tym samym nie przeszkadza zarodkowi w zagnieżdżeniu się w macicy. Bądź dobrej myśli - będzie dobrze!!!!

Ciekawe, bo ja będąc z synem w ciąży też miałam krwiaka który się wchłonął.:-)

Co do duphastonu, to w Irlandii też nie przepisuje się do do ratowania ciąży, gdyż tam do 12tc, ciąża jest traktowana po macoszemu. Na całe szczęście duphaston podają dziewczynom po poronieniu, więc w aptece normalnie mogłam go kupić:tak:

Zapomniałam napisać Dzień Dobry :-D

Ja wczoraj miałam ciężki dzień. Od rana strasznie brzuch mnie bolał, do tego głowa (boli od początku ciąży non-stop) i mdłosci (bez wizyt wypróżnych w wc:-D) nie wspominajac o cyckach. Nawet nie miałam sił by otworzyć lapsa.

Dziś lepiej, tylko głowa, cycki i mdłosci ;-)

W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów i pracowałam do 5 miesiaca ciąży. Gdyby mnie nie zwolnili pracowałabym pewnie do porodu, tak dobrze się czułam (mimo, iż na krwiaka brałam duphaston), a teraz....szkoda gadać. Mam nadzieję, ze to na dziewczynkę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, miała któraś z Was nadżerkę w ciąży? Czy to może być niebezpieczne dla maluszka?
Ja miałam nadżerke w pierwszej ciąży i teraz tez mam :) Nie oznacza ona niczego zlego.. podczas ciąży najczęściej sama sie wylecza... ciąża działa jak lek - tak mi gin tłumaczyła... i miała racje w pierwszej ciąży w polowie juz po nadżerce sladu nie bylo :) Czasem jest tak ze jak nie zniknie to po urodzeniu dziecka po okresie połogu zaczyna się leczenie nadżerki :) nie bój sie o nic :)

Ja miałam nadżerke w pierwszej ciąży i teraz tez mam :) Nie oznacza ona niczego zlego.. podczas ciąży najczęściej sama sie wylecza... ciąża działa jak lek - tak mi gin tłumaczyła... i miała racje w pierwszej ciąży w polowie juz po nadżerce sladu nie bylo :) Czasem jest tak ze jak nie zniknie to po urodzeniu dziecka po okresie połogu zaczyna się leczenie nadżerki :) nie bój sie o nic :)
Dzięki Laska, trochę mnie pocieszyłaś, bo ja po poronieniu strasznie znerwicowana jestem...
A mam pytanie, gdzie Ty do gin. chodzisz? Bo ja ostatnio byłam w Świdniku w szpitalu, troche się bałam, ale Ci powiem, że się miło zaskoczyłam, fachowa opieka, lekarze cudowni i położne do rany przyłóż i zastanawiam się czy by właśnie któregoś z tych lekarzy nie wybrać do prowadzenia ciąży:) Do szpitali lubelskich jakoś mam uraz... traktują człowieka strasznie przedmiotowo, przynajmniej ja miałam takie odczucie...

karamija, nic nie widac, zadnego pecherzyka, oni w ogole nic nie gadaja, tylo cos mruczą miedzy soba a jak pytam to odpowiadaja ze jest jeszcze wszystko "swierze", za wczesnie
cos tam slyszałam ze endometrium rosnie... czyli ze co? macica?
carla81, beta przyrastala, mialam robiona w tamten piatek i potem w niedziele i rosla
jutra znowu mam betę... ciekawe...

dziewczyny, duża zdrówka dla tych z Was i dla dzidziuśków, które już widziały pecherzyk i serduszko :)

Ale jak rośnie? Prawidłowo czy wolniej?

Witajcie ślicznoty:-) Byłam dziś na 2 usg i wg OM to już zbliża się 9 tydz, ale usg wykazało 7t i 4d, CRL 1,17cm, czynność serca + i TP zmieniony z 1 na 10.06. Myślałam, że dzidzia będzie większa, ale gin powiedziała, że każde dziecko rośnie w swoim tempie i jest wszystko ok. Kolejne usg mam 21.11. Schudłam 1kg, ważę 68kg przy 166cm, a w karcie mam 70kg, bo ważą z butami, ubraniami, po jedzeniu itp. Ciekawa jestem czy przekroczę wagę 80kg:szok: ale najważniejsze, aby dzidzia była zdrowa:-)

Dzięki Laska, trochę mnie pocieszyłaś, bo ja po poronieniu strasznie znerwicowana jestem...
A mam pytanie, gdzie Ty do gin. chodzisz? Bo ja ostatnio byłam w Świdniku w szpitalu, troche się bałam, ale Ci powiem, że się miło zaskoczyłam, fachowa opieka, lekarze cudowni i położne do rany przyłóż i zastanawiam się czy by właśnie któregoś z tych lekarzy nie wybrać do prowadzenia ciąży:) Do szpitali lubelskich jakoś mam uraz... traktują człowieka strasznie przedmiotowo, przynajmniej ja miałam takie odczucie...
Moją gin prowadzącą pierwszą i obecną ciażę jest dr. Irena Chlebcewicz-Łazańska. Kobieta Anioł. Młoda bardzo miła uprzejma wszystko dokłądnie tłumaczy bardzo delikatnie i dokładnie bada no świetna jest :) Przyjmuje w przychodni w Lublinie na ul. Jutrzenki i na ul. Juranda :) Pracuje w szpitalu na ul. Jaczewskiego jest ginekologiem położnikiem. Osobiście bardzo polecam :) Jeszcze mnie nigdy nie zawiodła:)

reklama
Do góry