reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej kobiałki

U mnie nocka koszmarna :-:)-:)-(, naprawdę mam dość już :-:)-:)-(

U nas znowu tragicznie wieje:no:
Temat jedzeniowy u nas wygląda tak, że Magdzia wsuwa wszelkie owoce i warzywa, pomidory mogłaby jeść do wszystkiego a ogórki kiszone musimy przed nią chować bo ile dorwie tyle zje, je prawie wszystko, bardzo lubi jajecznice i to jedyna forma w jakiej je jajka, innych nie przyswaja i nie przepada za słodyczami, jak ma do wyboru owoc i np czekoladę lub wafelek to zawsze wybierze owoc no i chlebek sam też uwielbia a do picia głownie soki marchewkowe i wodo
u nas też wczoraj tak tragicznie wiało że małą na mieście to przewracało :-)

ja nie daję jeszcze soków marchewkowych albo jak już coś to sporadycznie, moja pije najczęściej wodę, a teraz od 2 dni daję jej z sokiem malinowym bo coś kaszle ale tylko w nocy

Alijenka przeciez ty taka stara nie jestes wez przestan

u nas pierwsza od dluzszego czasu kapiel bez histerii. i to nawet nie chcial wychodzic. zaczelismy dogrzewac lazienke do 24 stopni i moze to dzieki temu....
jak moja będzie miała 10 lat to ja będę już grubo dochodziła do 50 :-D

no widzisz może to temp miała dużo wspólnego z kąpielą :-)

Chyba musze do Was wrocic :-) bo ta izolacja od wszystkiego i wszystkich wali mi na dekiel :-(
wracaj wracaj :-):-):-)
Z mową nadal w tyle na maksa jesteśmy czytając co Wasze już potrafią to poważnie myślę o udaniu się do specjalisty. Nawet mama przestał mówić.... Martwić się czy dać mu jeszcze czas?????
daj spokój daj mu jeszcze czas !!!!!!
Mam intymne pytanko wieczorowa pora :rofl2: Jak uczycie dzieci nazywac "to miejsce" u dziewczynek? U chlopaka siusiak i sprawa prosta. Moje pytanie bierze sie z zamilowania dziecia do nauki anatomii u psy :rolleyes2: Podciaga jej ogon do gory, pokazuje palcem i czeka, ze mu wyjasnie co to. Spontanicznie powiedzialam mu "siska". "Cipka" to dla mnie glupie slowo :zawstydzona/y:Macie lepsze pomysly?
ja mówię normalnie cipka :-D:-D:-D:-D, ale siska to dobre określenie :-)

reklama
hej,
Alijenka - nie wiem jak ty to zacytowałas ale az sprawdzałam czy czegoś takiego po pijaku nie napisałam :p ale nie - to aronia :)

Witam się. Robię dziś sos dyniowy do makaronu więc wrzucę w odpowiedni wątek.

Mi kotlety Sunshine też smakowały jak i całej famili, a dałam dużą łyżkę miodu (kopiastą):D

alijenka
współczuje nocki, no ale będziesz mieć za chwilę z głowy, a ja będę dopiero zaczynała męczyć się z piątkami.

aga gratulacje! U nas woła jak już zrobi:D:D I nie opuszczaj nas na tak długo, bo tęsknimy!!!

mlodak no coś ty, ledwo skończył 1,5roku:) Jeszcze zacznie mówić!

aylin
no to życzę, aby tak upojna powtórka nastąpiła jak najprędzej:p

aronia my mówimy cipcia:)

niespodzianka
nie wiem czy oglądałaś Ekipę czyli w oryginale Entourage - polecam!!! I jest na co popatrzeć:) Drugi w kolejności to Homeland a trzeci to Modern Family (Współczesna Rodzina).

sunshine smacznego:)

Kuba całą nocke pokasływał no masakra jakaś tego kataru już w sumie nie ma ale kaszel go meczy.

U nas piękna pogoda może wyjdziemy troche może sie będzie mu lepiej oddychało. Bo wczoraj dr kazała nam wyjść na troche.

Na pocieszenie Alijenka u nas tez noc koszmarna. Jeczał cała noc, wołał bubu, ale to chyba nie gardło, tylko 3 i 4 wychodzące na raz. Na szczęscie gorączka przeszła prawie.

Ja do kotletów Sunshine robie jeszcze jedno podejscie, bo my raczej nie jemy słodko.

Aronia - mówimy cipcia:-)

Papitka - bedzie lepiej :tak:

Kasiek - sos dyniowy pewnie tez na słodko?? no nic mam zamrozona dynie to zaryzykuje:-D

Ja 3 dzień nic nie gotuje, bo nie ma sensu, chłopcy i tak nic nie jedzą:no: Maż niech sobie radzi, tak mnie wczoraj wku....ił, ze wcale nie bede gotowac:wściekła/y: Poszedł na halówke, zostawil mnie z chorymi dziećmi:angry: nie zapomne mu tego długo, bardzo długo.
A do tego popsułam wczoraj maszynkę do mielenia, w lodówce leży 4 kg łopatki. Nie wiem co z nią zrobię.
Z tych nerwów dostałam dziś rano @ , a wcale sie jej nie spodziewałam.:no:

No

Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Hej baby,

czy ktoś tu wspominał o koszmarnych nockach? :dry: U nas już było tak ładnie, a od paru dni znowu młode się budzi w okolicach drugiej, wypija mleko i ani mu się śni zasnąć dalej. Wychodzi z łóżeczka, każe mi śpiewać "AAA koty dwa" :huh: Dopiero jak M. wkracza do akcji, to J. grzecznie zaypia. Przy mnie się totalnie rozkleja.
W dodatku wczoraj panie w żłobku mówiły, że był markotny i faktycznie pół wieczoru przepłakał, a dzisiaj rano gorączka. Po południu idziemy z nim do lekarza.

Alijenka u nas też młody chętnie pije wodę z sokiem malinowym :tak: A co u Ciebie z nocką? Ty czy młoda daje do wiwatu?

Kasiek sos dyniowy do makaronu brzmi super! Aż sobie zerknę na ten przepis, bo z dynią kojarzy mi się jedynie zupa dyniówka :-p

Papitkaa zdrówka dla Kuby!

Andzia u mnie też @ od wczoraj, więc "pomiejmy" sobie gorszy nastrój wspólnie, bo raźniej ;-) Trzymaj się z tymi chorowitkami, dużo zdrówka dla Was! :-*

hej

Iwon u nas takie akcje byly znikad nagle przez dwa tygodnie, w koncu bralismy na przetrzymanie bez wchodzenia do pokoju bo takie histerie byly ze nic nie dzialalo. teraz znow spi ciagiem, ale o 6 dzis znow pobudka i jak maz poszedl to on krzyczy tam tam! czyli ze do nas do lozka.... i spal z nami do 7.30. boje sie ze zaraz sie w nocy znow zacznie budzic i bedzie chcial do nas :no:

aronia moi rodzice mowili jak kasiek, cipcia. ale mi sie wydaje ze to slowo sie mocno zwulgaryzowalo i teraz bym chyba tak nie mowila:sorry2: mysle ze siska to super okreslenie takie neutralne :tak:

a jak juz jestesmy przy intymnych to wczoraj zmienialam jaskowi pampersa a on ze auu, i sobie tam grzebie i poprawia, i tak grzebie chwile i nagle patrze a siusiak mu stanal pelna para :szok::baffled: nie wiem co mam robic w takich sytuacjach :confused:

odporowadzilam go dzis do zlobka i jak tylko weszlismy to placz i krzyki:no: wczoraj cale 2 godziny plakal

reklama
Kasia.natka fajnie, ze juz Was wypisali. Ciekawe co to za paskudztwo bylo.

Tialana u nas tez wichura taka, ze glowe urywa, do tego deszcz - nawet nie idzie na krotki spacer wyjsc.
Sunshine a wiesz, ze House'a nigdy nie ogladalam :-p Musze sprobowac Twojego kuraka. Potrzebuje tylko miodu, bo L wczoraj 5 kg cyckow w makro kupil :D Zrobie wszystkie ;-)

Josie dzieki - wlasnie o ten z Kevinem mi chodzilo i nie moglam sobie przypomniec. Pierwszy sezon juz sie zasysa ;-)
A z siusiakiem to nie wiem co robic. To chyba normalne

Aga no pewnie, ze na dekiel bije jak sie czlowiek odcina. Wracaj :) Gratuluje kibelkowego sukcesu :)

Mloda jak czytam o naszych dzieciaczkach ile juz gadaja i jakimi slowami, to tez sie zastanawiam jak to mozliwe. Jesli bardzo sie martwisz to zapytaj pediatry czy psychologa dzieciecego - niech Cie uspokoi. Po co masz sie zamartwiac - pojdziesz, powiedza ze wszystko ok i bedziesz spokojniejsza. P.S. Tomek tez nie nalezy do gadatliwych, a mama mowi tylko zamiast "am am" :dry: Ja jestem gaga albo eeeeeeeeeeeeeee!

Aylin to fajnie, ze wieczor udany :) Usmialam sie z tego kursu dla kotow :-D Jak to ma niby wygladac? Natrzymujesz kota?Stoisz w lazience pol dnia wypychajac go na muszle dopoki sie nie zalatwi, a pozniej chwalisz?

Aronia ja tez cipki nie lubie tzn tego slowa. Gdzies wyczytalam, ze pisia mozna nazywac i mi to podpasowalo :)

Alijenka Andzia Iwon wspolczuje nocki

Kasiek dzieki :) Wspolczesna rodzinke ogladalam, ale jakos mnie nie wciagnela. A dwa pozostale chetnie sprawdze :)

Papitka zdrowka dla Kuby :)

Andzia ale kolorowo Ci sie dzien zaczal ;-) Zdrowka dla dzieciakow. A z lopatki moze jakis gulasz zrobisz?

Iwon zdrowka dla Julka. Ale mu sie ze spaniem poprzestawialo - moze M bedzie do niego wstawal to sie przestawi znow i zrozumie, ze w nocy nie ma zabawy...

Wczoraj w sklepie spotkalam swojego bylego szefa ( zawsze musze kogos spotkac jak jestem potargana i bez mejkapu :dry:). Zawsze mnie peszyl wiec jak do mnie zagadal to zapomnialam jezyka w gebie i cos tam zabelkotalam po angielsku. Dopiero po chwili sie rozkrecilam. Powiedzial mi, ze jak bede miala ochote to moge zawsze wrocic i sie powaznie zastanawiam czy od wrzesnia, pazdziernika nie zaczac pracy... dla wlasnego zdrowia psychicznego ;)

Do góry