reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam :) kurcze współczuję Wam tych chorób wszystkich i przesyłam zdrówka!! Ja całe dzieciństwo, a w zasadzie do póki nie wyjechałam z pl chorowałam non-stop z częstymi wizytami w szpitalu, bo często miałam duszności, na szzczeście wyrosłam na starość :)

Ale narzekacie na dzieciaki :szok::szok: przecież to się tworzą nowe osobowości i testują wszystko i wszystkich na ile moga sobie pozwolić i na pewno nie robią tego złośliwie :) no i to, ze gadają to nie znaczy, ze już wszystko tak super rozumieją i będą słuchać :D to się po mądrzyłam :)
Wczoraj spotkałam znajomą i się pyta czy Antek grzeczny i tak się przez sekundę zastanawiałam i w sumie można powiedzieć, ze bardzo grzeczny ;) oczywiście ma lepsze i gorsze dni (zresztą jak mama), a ze bardzo energiczny to widocznie tak ma :) . Je ładnie sam prawie wszystko, śpi całe noce itp. Oczywiście też czasami chciałabym by ktoś go zabrał na spacerek, a ja miała czas tylko dla sebie, ale nie można mieć wszystkiego :)

powiedziała mama grzecznego Antosia ;-):-p
Aga zazdroszcze Ci tego spokoju, opanowania i grzecznego synka pzrede wszytskim;-):tak::-)

a i uważam,ze Mati rozumie juz wszytsko( chociaz nie mowi), jezeli go o coś poproszę, to robi, jeśli oczywiscie ma na to ochote w danym momencie :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie śpię z dzieckiem no może tak koło 5-6 biorę ją do nas, ale dla mnie spanie z dzieckiem po tym co widzę wśród moich znajomych nie jest najlepsze no ale każdy robi jak uważa.

A co do przytulania to Natasza nie jest przytulaskiem choć od małego zasypia u mnie na rękach ale tak to w ciągu dnia aby się przyjść przytulić to nie w jej stylu.

powiedziała mama grzecznego Antosia ;-):-p
Aga zazdroszcze Ci tego spokoju, opanowania i grzecznego synka pzrede wszytskim;-):tak::-)
Hehe :D też dużo zależy kto co rozumie przez słowo "grzeczność" :)

Alijenka, a co zauważyłaś u znajomych co śpią z dziecmi?

Andzia A też rozumie, ale chodziło mi bardziej o zakazy, ze nie zawsze słucha (rozumie), ze na prawdę tego nie wolno jak przeciez mama rusza to cały czas :)

Ostatnia edycja:
Dla mnie osobiście spanie z dzieckim to wygoda - przyznaje sie bez bicia, bo do nie dawna karmiłąm piersia, teraz wychodza mu zabki i co chwile sie budzi, i nie wyobrazam sobie , ze wstaje do niego klika razy w nocy i wisze nad łozeczkiem az zaśnie, a nie jestem tak twarda,zeby nie isc do płaczącego dziecka.

Aga- no ja myśle ze Antoś jest grzeczny, bo jak narazie nie pisałas,ze dał Ci w kość:-D, albo chcesz go za drzwi wystawić:-p, jest jeszcze jedno wyjscie jesteś mega cierpliwa,a do tego z doswiadczenia wiesz, ze moze być gorzej;-):-)

aaaa o to chodziło, to faktycznie moze nie rozumieć,ze nie wszystko moze to co ja :)

że dzieci do tej pory z nimi sypiają a mają po 7-8 lat, syn mojej kuzynki czy syn bratowej K, mojej koleżanki córka ma 6 lat, mojej siostry córa to samo no ona ma 3,5 roku

a Aga to mega cierpliwa osoba zresztą tyle lat pracowała jako opiekunka to się nie dziwię :-)

że dzieci do tej pory z nimi sypiają a mają po 7-8 lat, syn mojej kuzynki czy syn bratowej K, mojej koleżanki córka ma 6 lat, mojej siostry córa to samo no ona ma 3,5 roku

a Aga to mega cierpliwa osoba zresztą tyle lat pracowała jako opiekunka to się nie dziwię :-)
Nie no myślę, ze wcześniej A mi zwolni łóżko niż przez 7urodzinami :) moje siostry syn spał z nią do 2ego roku życia, a teraz śpi sam :) tylko w niedziele u mamy w łóżku :)

No mogłabym powiedzieć, ze Antek niegrzeczny, bo wiecznie mi włączał pralkę np z jedną skarpetką :baffled: lub zmywarkę i wieczne moje zakazy nie przynosiły rezultatu, więc odłączałam po każdym myciu/ praniu z prądu- ja się nie denerwowałam już, on się nie wkurzał, a teraz już wie, ze nie można :)

Ostatnia edycja:
one też tak mówiły :-D

ale oczywiście nie krytykuję Was za spanie z dzieckiem bo każdy robi jak chce, dla mnie ważniejsze jest w nocy aby być blisko mojego K i do niego móc się przytulić, a dziecko mam przez cały dzień, a jak nie ma K to nie biorę jej do siebie na noc bo się znowu nauczy spania z nami.
Ona śpi sama w pokoju odkąd skończyła 2 tygodnie

Nie no myślę, ze wcześniej A mi zwolni łóżko niż przez 7urodzinami :) moje siostry syn spał z nią do 2ego roku życia, a teraz śpi sam :) tylko w niedziele u mamy w łóżku :)

No mogłabym powiedzieć, ze Antek niegrzeczny, bo wiecznie mi włączał pralkę np z jedną skarpetką :baffled: lub zmywarkę i wieczne moje mówienia nie przynosiły rezultatu, więc odłączałam po każdym myciu/ praniu z prądu- ja się nie denerwowałam już, on się nie wkurzał, a teraz już wie, ze nie można :)

no nie, nie dosć ze grzeczny to jeszcze jaki pomocny:-D;-)

Mati nie włacza sam zmywarki ani pralki, ale juz załodować, czy rozładować to musi:-)

Alijenka -z jedenj strony zazdroszcze Ci,ze masz taki luz w nocy ( ale tez nie ząłuje ze nie byłam konsekwenta przy nauce samodzielnego spania), z drugiej ja lubie sie przytulić do M

Ostatnia edycja:
reklama
one też tak mówiły :-D

ale oczywiście nie krytykuję Was za spanie z dzieckiem bo każdy robi jak chce, dla mnie ważniejsze jest w nocy aby być blisko mojego K i do niego móc się przytulić, a dziecko mam przez cały dzień, a jak nie ma K to nie biorę jej do siebie na noc bo się znowu nauczy spania z nami.
Ona śpi sama w pokoju odkąd skończyła 2 tygodnie

Dlaczego????:baffled: ja mam dziś "zaczepliwy" dzień. Nie pokłociłabys sie ze mna????:-p
Aga tez pewnie nie da sie sprowokować???

Zartuje :sorry2:
Pokłóce sie z M w domu:-D

Do góry