reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hej kobitki :biggrin2:

andzia1980 od wczoraj nie wieje a odwilży brak bo śniegu jeszcze w zasadzie u nas nie było, kilka dni może ze 2 cm się utrzymały, my nawet jeszcze sanek nie wyciągnęłyśmy z garażu

asik24
a tam zabijać od razu ;-), może za jakiś czas ci się przypomnę

kasia.natka super że mała jest w dobrym humorze, teraz już tylko lepiej będzie

Papitkaa
ja nie pamiętam żeby mi Magdzia kiedykolwiek do 9 spała, zazdroszczę

Aylin nie martw się zakupoholizmem, ja dziś w lidlu zaszalałam a na allegro to już nawet nie wchodzę a i mamy podobny biały sweterek ;-)

Kasienka zdrówka dla małego

alijenka u nas podobnie z wyjściami, dziecko w gościach anioła a w domu szatan

MsMickey ale przynajmniej wie czego chce, u nas jest wszystko na nie ale czego chce to też nie wie :wściekła/y:

aronia12 u nas z sikaniem jest różnie a o pieluchomajtkach myślałam nie w kwestii motywacji tylko naszej wygody, z bawełnianymi też przerabiałyśmy 8i niestety bez skutku

reklama
tialana dla mnie pieluchomajtki były wygodne latem bo teraz jak sobie pomyślę że bym musiała małą do połowy rozebrać aby zmienić jej pieluchę to masakra

hej,
dzidzia padła. W koncu. A i mamy pierwszą 3 :) prawa dolna.
Aronia - u nas 4 tez szły, szły i szły od sierpnia do października (kiedy piersza wyszła w koncu cała) i teraz 3 tak idą. wiec 5 pewnie tez miesiące beda szły....

tialana - ja moja też tak strasze. Ale na razie majteczki jej kupilam i jak wypiore to pokaze jakis sliczne i jak ladnie na pupie wylądaja :) a nuż da sie przekonac

to ja jakis ufoludek chyba jestem, bo nie mam parcia na odpieluchowanie :rofl2: Jak pomysle, ile razy dziecko nie zdarzy zasygnalizowac, zanim sie nauczy... (a spi z nami w lozku, biedny materac), jak pomysle o myciu obkupkanego nocnika (w pieluche rak nie wkladam :-p) to mysle sobie, ze pieluchy maja swoje zalety i ze na wszystko jest pora ;-)Podoba mi sie idea "przeskoczenia" nocnika i od razu przejscia do nakladki na sedes :tak:Poki co zaliczylismy sukces przy niedzielnej kapieli (wspolnej): bubinek powiedzial "pipi" (=siusiu), ja zlapalam za jego stateczek, zdziwiony bardzo nasiusial do stateczka i nie musielismy sie kapac w siuskach :-) Oczywiscie zeby nie bylo za rozowo: potem trzymal sam stateczek kolo siuraczka mowiac "pipipipipipi":sorry:

Myśmy próbowały z majtusiami przez wakacje, wtedy średnio ją interesowały a teraz tylko by je zakładać chciała i nic poza tym, ona nie ma czasu siedzieć na nocniku, ma ciekawsze rzeczy do zrobienia

ja bym chciała małą odpieluchować ale zacznę na wiosnę bo ja mam wszędzie dywany także sobie tego nie wyobrażam, albo dopiero zacznę na lato,

alijenka to racja teraz Magdzię w 1/3 rozbieram :-) ale póki co trzymamy się pamków ale za każdym razem jak kupię to mówię Magdzi żeby mi to ostatnia paczka była ;-)

:D :D :D
U nas w ogole nie widze odpieluchowania w najblizszym czasie... No chyba ze w zlobku go oswieci. I te siki na dywanie no faktycznie nie pomyslalam o tym :/ kupa w nocniku nie taka straszna, ja wkladam na dno kawalek papieru wiec jak co to sie nie przykleja. Tylko zeby on jeszcze chcial ja tam robic.... Ale on robi w ukryciu po czym przychodzi i mowi ble! Ble!

Hejka
Ja tez nie mam parcia na odpieluchowywanie. Maly zaczyna pomalutku kumac, ze cos bedzie na rzeczy, bo chowa sie za fotelem, zeby sie skupic.
Zobaczymy jak to bedzie latem.

reklama
josie ale jak robi kupę w ukryciu tzn że panuje nad tym i wie kiedy mu się chce także to sygnał do tego aby zacząć dziecko odpieluchowywać :)

Do góry