reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No tak panuje nad kupa , czuje ze idzie, to ja wiem. Np po spaniu wstaje najpierw robi a pozniej mnie wola dopiero. Jak mu sie chce przed drzemka to za nic nje zasnie, wymysla wierci sie ale spac nie pojdzie. Ale jak juz sie przymierza do robienia i mowie chodz zrobimh na nocniczek to on usiadzie na 5 sekund poudaje ze robi po czym chce zejsc. I kupy nie ma szans zrobic. A jak tylko pampersa zaloze idzie za rog i robi. Nawet juz probowalam wychodzic z lazienki zeby go nie stresowac. Nie usiedzi i tyle. A tez sie boje mu podsuwac ten nocnik jak on juz jest w potrzebie bo pozniej sie spina zeby nie zrobic i jeszcze jakiegos urazu sie nabawi...

reklama
dobry patent z tym papierem, ze tez o tym nie pomyslalam :sorry:Ale i tak nocnik umyc trzeba a sedesu nie :-p

katrina :-D:-D:-D nasz wchodzil najpierw za stol (po fakcie oznajmial "kaka") a od kilku dni chodzi do akwarium (ale juz sie nie chwali, czy pielucha pelna) :-)

Odpieluchowania zima tez nie bardzo widze. Wczoraj latal przed kapiela 20minut bez pieluchy (ale w body i skarpetkach, bo jednak na golasa za zimno) - gdyz pielucha byla mocno zsikana a wanna sie dopiero "robila" i zdarzyl obsikac body, skarpetki, podloge i moje krzeslo (jeszcze dzis wspominal, bo pokazywal krzeslo mowiac "pipipipi") :rolleyes2:

Haha przypomnialam sobie sytuacje jak janek mial kilka miesiecy jesienia i bylismy ze znajomymi w gorach ich synek poltora roku i bylam wrecz oburzona ze on taki duzy i jeszcze w pieluchy robi bo niby tak swiadomie wlasnie ze sobie kucal i robil kupe :D jak to czlowiek sie myli czasami

A tak mysle ze najlepiej to chyba pieluchy tetrowe i w cerate zeby zaczal kojarzyc ze mokro i niefajnie jak sie posiura, ale zeby jednak mieszkanie ocalic od smrodu

Takie cos znalazlam, tetra w srodek, ciekawe jak to siki trzyma.
http://pieluszkomania.pl/bobolider-otulacz-eco-pul.html
Jakby ta kupe opanowac to moglabym sie za to zabrac... Bo prania tetry z kupy sobie nie wyobrazam o_O

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pisze z nowej aplikacji dla tych co z telefonu bb czytają a androida nie. Maja ;)
Popatrzcie na allegro na majteczki treningowe. Zastanawiam się. Nad nimi. Wlasnie aby ocalić podlogi a aby dziecinie uświadomić ze siusiu na nocnik sie robi a nie w pieluszkę

ja tez kiedys myslalam, ze 2-latek w pieluszce to cos rodzice nawalili :sorry:

josie - to co wstawilas to tylko otulacze. Do tego potrzebny jest wklad. Moje znajome uzywaja czegos w tym stylu i bez prania wkladow z kupy sie nie obejdzie :-pAle na pocieche Ci powiem, ze pierze pralka a nie Ty :-D

No tak wiem ze to otulacz ale w srodek mozna chyba tetre wlozyc i to jakos nie przemaka ale bardziej oddycha niz cerata...
Ta kupa w pralce... Mialabym pozniej chyba opory psychiczne wlozyc tam pozniej moje staniki i bluzeczki :D

Musze sprawdzic to co aylin mowi

to o czym Aylin mowi tez trzeba prac ;-)A nigdy nie pralas obkupkanych ubranek w pralce? Kupe trzeba oczywiscie wczesniej strzasnac do sedesu, bo inaczej cale pranie bedzie sie w niej mietosic i pierzesz tylko zaplamione majteczki :tak:

No jakos na krawedziach czasem troszke bodziaki byly obsrane ale to jak byl malutki i te kupy nawet nie smierdzialy:) zreszta zawsze najpierw je namaczalam w bidecie w platkach mydlanych a dopiero pozniej do pralki

Ja bym chciala chociaz ta kupe na nocnik opanowac to wtedy byloby latwiej z tymi gatkami

Dobra ide spac:)

Sunshine - ale drży Ci gałka oczna,czy powieka. Bo jak gałka to ja bym się przeszła z tym do neurologa.
Hehe Gabiśka jak dotknęła brzuszka i miała żel na palcu,to zaczęła wcierac go sobie w twarz.

Aronia - Ty chyba jednak masz haluny :)

Alijenka - nigdy jeszcze nie mialam takiego dnia, że chciałam wyjść z domu, raczej odwrotnie,ciężko mi się wychodzi bez G, ale ona z tych grzecznych. I nie dziw się, że Mloda wyje jak sobie pokrywę na palce zrzuci, to normalne,że płacze z bólu.

MsMickey - oddychaj i nie wystawiaj Gosi na mróz!!!! Przyprowadz G do G. Moja syropki i psikanie do noska uwielbia,może przekona Gonię.

Aronia - Twoja koleżanka pielegniarka ma rację. Jak chcesz odpowiedzi dlaczego to napiszę jutro,bo teraz nie chce mi się tłumaczyć (leżę w wyrku i już mi się oczy zamykają)

reklama
Aronia - nasz po skupianiu się nie oznajmia - "zapach" go zdradza.

A co do pieluch - wiecie - nie możecie pamietać tych zamierzchłych czasów, kiedy to były tylko pieluchy tetrowe, tzn. Wy jako matki nie pamiętacie tych czasów. A moja Magda w takich jeszcze chodziła i dziecko jak miało rok i 8 mies. robiło wszystko do nocnika, który sama przynosiła. Jak miała 2 latka to na wczasach nie mieliśmy żadnych pieluch ze sobą. Ale to było wynikiem tego, że jak nasikała do pieluchy, to było w tym zimno, mokro i przeszkadzało.
A w pampersach - dziecku to nie przeszkadza, a nam jest z tym wygodnie, że za kazdym sikaniem nie trzeba przebierać.

Do góry