reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Papitkaa ale Ty masz mamę czy faceta, a mój facet najczęściej bywa w domu tylko w weekendy ale wtedy też jest dużo do zrobienia i nawet nie mam kiedy wyjść do fryzjera bo nie mam z kim dziecka zostawić także ja z mała wszystko robię nawet w kiblu jak siedzę to ona ze mną za przeproszeniem normalnie się wysr... nie da :-:)-:)-(

Sunshine z czasem zapewne się przyzwyczaję :-)

A właśnie mnie mała wyprowadziła z równowagi noooooo ja już nie mam do niej sił i nie wiem już co robić kuźwa tysiące razy jej tłumaczę "nie ruszaj tej szczotki bo to do mycia ubikacji", a ona i tak swoje normalnie chyba codziennie ze 100 razy jej to powtarzam zresztą nie tylko to czasami wydaje mi się, że jak się do niej mówi to ona głucha jest !!!! a teraz moja waćpanna zasnęła bo pizgła się pokrywką od garnka po palcach i wyła znowu jak kojot z tego wszystkiego zasnęła mi na rękach.
Ona jest najlepsza jak jej czegoś zabraniam i zaczyna płakać i mówi atka pacze, atka pacze bo myśli, że na mnie to wrażenie zrobi.
Też macie tak czasami że już od momentu wstania z łóżka macie ochotę wyjść z domu i nie wrócić ?????????????? bo ja mam dziś taki dzień :-(

Ostatnia edycja:
Sunshine dwa razy dziennie lyzeczka

czytam Was na ile moge ale urwanie cycka mamy ... mala ciagle na cycu by wisiala ... bo maly przytulas z niej
a Nikos w czwartek byla zgoda na dzisiejszy zlobek i co ? Nikos dostal wczoraj goraczki i dzsiaj znowu lekarz ... katar zielony gardlo czerwone i antybiotyk bo prawdopodobnie zapalenie zatok .... oooooooosssssszzzzzzzaleje ... ten katar nas zameczy ... juz dwa tygodnie Nikos nie byl w zlobku a tu dwa kolejne sie szykuja :|

alijenka moja mama pracuje od 8 do 16 potem już nie ma checi zostawać z mlodym w weekendy też nie bardzo mój facet ze mną nie mieszka często pracuje 7 dni w tygodniu wiec nawet w weekendy z młodym widzi sie ok 2 h. :-D Moja mama ma do tego takie podejście że miała mnie i siostre w dodobnym wieku bo rok i 2 miechy różnicy i niby sama sobie radziła bo rozeszła sie z tata i ja też mam tak sobie ama radzić ja eż nigdzie nie wychodzę czasami nawet do sklepu który jest 5 min drogi ode mnie muszę ubierac młodego i go zabierac bo mama zmeczona itp Tym bardziej mnie ciśnie bo jestem młodziutka miałam 18 i 6 miesiecy jak urodził sie Kubuś. Co do kibla to Kuba też ze mna lata ostatnio bierze papier i chce mnie wycierać :-D

Misio wreszcie śpi nie do umęczenia jest nawet przy przeziebieniu

Kasienka nie wiem czy coś panuje teraz ale strasznie dużo dzieciaczków właśnie zakatarzone jest i sie biedne meczą. Zdrówka. Jak Nikoś reaguje na Sarunie?

Ostatnia edycja:
Ona jest najlepsza jak jej czegoś zabraniam i zaczyna płakać i mówi atka pacze, atka pacze bo myśli, że na mnie to wrażenie zrobi.

:-D:-D:-D:-D no nie moge jak tu z tymi dzieciakami wytrzymac:eek:

alijenka wspolczuje ciezkiego dnia. nasz tez sie czasem za szczotke od kibla zabiera ale ja bardzo podnosze glos jak to robi, i tlumacze mu ze to jest ble, i ze tam jest kupa, i robaki, no i juz sie tak nie zapedza

Kasienka to masz przytulaska w domku :-):-):-):-), a Nikosiowi zdrówka życzę, ale on coś często choruje strasznie :-(

Papitkaa to nie zazdroszczę Ci choć i tak masz mamę ja jej nie mam i ciągle jestem sama, rozmawiam tylko z Niuśką i psem i z Wami jak mam kiedy czasami pojadę do mojej ciotki ale na też pracuje 7 dni w tygodniu i wieczorami ma dość więc nie chcę jej się zwalać z małą choć ona mówi żebym nawet codziennie przyjeżdżała.
Czasami to już niektórych słów zapominam i się jąkam :-D bo ile można z dzieckiem rozmawiać.

Josie mojej też mówię że to jest beeee i fuj że to jest brudne itd itp ale nic a nic jej nie wchodzi w tą łepetynę, ja naprawdę nie wiem jak z nią jeszcze tyle czasu wytrzymam zanim jej to nie przejdzie, czasami jej mówię że wyjdę stąd i nie wrócę i że zostanie sama to patrzy na mnie zdziwiona :eek::baffled:

A teraz w ramach odchudzania i poprawienia sobie humoru wcinam herbatniki posmarowane nutellą :-D:-D

Ostatnia edycja:
u nas piękne błękitne niebo. czystość błękitu zakłócają tylko ślady samolotów. słońce w pełni! siedziałyśmy 2,5godz. na dworze co młodej dobrze zrobiło, bo właśnie wciągnęła 1,5miski rosołu:D

alijenka jak w sobotę chcesz gdzieś wyjść do fryzjera, a ja będę w domu to przywoź mi Nataszkę:) Zawsze będę chętna. Mój M jest w domu dopiero o 19.00, ale zawsze jest i dzięki temu, że mam wieczory dla siebie nie dziczeję. Tak więc rozumiem, że masz czasami już dość:/ Polka w domu to anioł, sama się bawi, nie tyka zakazanych rzeczy, nie skacze po narożniku, krzesłach itd...więc ja też mam trochę łatwiej. No i wymyśliłam sobie gotowanie/pieczenie różnych potraw w czym młoda zawsze pomaga, żeby nie zwariować z nudów:p Szkoda też, że nie masz tam ludzi z małymi dziećmi. Ale wiesz...zawsze możemy dzwonić do siebie i chociaż przez telefon poplotkować!

kasienka Pola była identyczna, też mogłaby siedzieć non stop przy cycusiu:D I zdrówka dla Nikosia!

papitka jak tam okres, unormował się? U mnie babie i dziadkowie też nie są skorzy do zostania z Polą i zabawiania jej. Zawsze coś mają do zrobienia, albo pobawią się 5 min. i zmęczeni. Na szczęście mam 15letnią siorę, która zawsze z młodą zostaje jak gdzieś chcemy wyjść.

josie dobrze, że katarek ustępuje!

sunshine awatar ładny, ale nie ma już pięknych zdjęć Perły w galerii tj. są ale inne (oczywiście też piękne):p

asik upsss. M kiedyś upuścił lapka na schodach, matryca nie poszła ale napęd wypadł i trzeba było oddać do naprawy.

Ostatnia edycja:
kasiek dzięki za wsparcie :-D, ja mam tu kobitki z małymi dziećmi nawet żona mego byłego szwagra no i on mają córkę miesiąc starszą od naszych ale co z tego jak pracują i w domu są całkiem popołudniu, a te inne dziewczyny to szkoda gadać bo z nimi nawet nie wiem o czym rozmawiać, one ze wszystkim na łatwiznę idą i jak tylko ja coś powiem to kontra. Na wiosnę będzie lepiej bo z młodą więcej na dworze się będzie siedzieć i na plac zabaw się pójdzie i na spacer.
U nas znowu na odwrót jak jesteśmy gdzieś to moja mała jest złota i każdy się dziwi jak ona może być niegrzeczna :szok::-(

Nawet na dworze jeszcze nie byłyśmy :(

reklama
alijenka dla tego malucha wszystko jest do zniesienia nawet całodobowe siedzenie w domu i rozmawianie z nim;D
Mój Kuba też miał jakiś czas emu manie łapania za szczotke do kibelka i w ogole wkładać rączki chciał do kibelka ale jakos mu to wytłumaczyłam ze nie wolno ale troche sie z tym zeszło ;/

Kasiekz dzisiaj zaczęłam nowy blister tabsów i sie skonczyło niby plamienie potem znowu troche krwi sie pokazało i znowu nic a nie mam kiedy sie przejść do gina z młodym na fotel nie usiade haha.

Do góry