reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Papitkaa ale Ty masz mamę czy faceta, a mój facet najczęściej bywa w domu tylko w weekendy ale wtedy też jest dużo do zrobienia i nawet nie mam kiedy wyjść do fryzjera bo nie mam z kim dziecka zostawić także ja z mała wszystko robię nawet w kiblu jak siedzę to ona ze mną za przeproszeniem normalnie się wysr... nie da :-:)-:)-(

Sunshine z czasem zapewne się przyzwyczaję :-)

A właśnie mnie mała wyprowadziła z równowagi noooooo ja już nie mam do niej sił i nie wiem już co robić kuźwa tysiące razy jej tłumaczę "nie ruszaj tej szczotki bo to do mycia ubikacji", a ona i tak swoje normalnie chyba codziennie ze 100 razy jej to powtarzam zresztą nie tylko to czasami wydaje mi się, że jak się do niej mówi to ona głucha jest !!!! a teraz moja waćpanna zasnęła bo pizgła się pokrywką od garnka po palcach i wyła znowu jak kojot z tego wszystkiego zasnęła mi na rękach.
Ona jest najlepsza jak jej czegoś zabraniam i zaczyna płakać i mówi atka pacze, atka pacze bo myśli, że na mnie to wrażenie zrobi.
Też macie tak czasami że już od momentu wstania z łóżka macie ochotę wyjść z domu i nie wrócić ?????????????? bo ja mam dziś taki dzień :-(

Ostatnia edycja:
Sunshine dwa razy dziennie lyzeczka

czytam Was na ile moge ale urwanie cycka mamy ... mala ciagle na cycu by wisiala ... bo maly przytulas z niej
a Nikos w czwartek byla zgoda na dzisiejszy zlobek i co ? Nikos dostal wczoraj goraczki i dzsiaj znowu lekarz ... katar zielony gardlo czerwone i antybiotyk bo prawdopodobnie zapalenie zatok .... oooooooosssssszzzzzzzaleje ... ten katar nas zameczy ... juz dwa tygodnie Nikos nie byl w zlobku a tu dwa kolejne sie szykuja :|

alijenka moja mama pracuje od 8 do 16 potem już nie ma checi zostawać z mlodym w weekendy też nie bardzo mój facet ze mną nie mieszka często pracuje 7 dni w tygodniu wiec nawet w weekendy z młodym widzi sie ok 2 h. :-D Moja mama ma do tego takie podejście że miała mnie i siostre w dodobnym wieku bo rok i 2 miechy różnicy i niby sama sobie radziła bo rozeszła sie z tata i ja też mam tak sobie ama radzić ja eż nigdzie nie wychodzę czasami nawet do sklepu który jest 5 min drogi ode mnie muszę ubierac młodego i go zabierac bo mama zmeczona itp Tym bardziej mnie ciśnie bo jestem młodziutka miałam 18 i 6 miesiecy jak urodził sie Kubuś. Co do kibla to Kuba też ze mna lata ostatnio bierze papier i chce mnie wycierać :-D

Misio wreszcie śpi nie do umęczenia jest nawet przy przeziebieniu

Kasienka nie wiem czy coś panuje teraz ale strasznie dużo dzieciaczków właśnie zakatarzone jest i sie biedne meczą. Zdrówka. Jak Nikoś reaguje na Sarunie?

Ostatnia edycja:
Ona jest najlepsza jak jej czegoś zabraniam i zaczyna płakać i mówi atka pacze, atka pacze bo myśli, że na mnie to wrażenie zrobi.

:-D:-D:-D:-D no nie moge jak tu z tymi dzieciakami wytrzymac:eek:

alijenka wspolczuje ciezkiego dnia. nasz tez sie czasem za szczotke od kibla zabiera ale ja bardzo podnosze glos jak to robi, i tlumacze mu ze to jest ble, i ze tam jest kupa, i robaki, no i juz sie tak nie zapedza

Kasienka to masz przytulaska w domku :-):-):-):-), a Nikosiowi zdrówka życzę, ale on coś często choruje strasznie :-(

Papitkaa to nie zazdroszczę Ci choć i tak masz mamę ja jej nie mam i ciągle jestem sama, rozmawiam tylko z Niuśką i psem i z Wami jak mam kiedy czasami pojadę do mojej ciotki ale na też pracuje 7 dni w tygodniu i wieczorami ma dość więc nie chcę jej się zwalać z małą choć ona mówi żebym nawet codziennie przyjeżdżała.
Czasami to już niektórych słów zapominam i się jąkam :-D bo ile można z dzieckiem rozmawiać.

Josie mojej też mówię że to jest beeee i fuj że to jest brudne itd itp ale nic a nic jej nie wchodzi w tą łepetynę, ja naprawdę nie wiem jak z nią jeszcze tyle czasu wytrzymam zanim jej to nie przejdzie, czasami jej mówię że wyjdę stąd i nie wrócę i że zostanie sama to patrzy na mnie zdziwiona :eek::baffled:

A teraz w ramach odchudzania i poprawienia sobie humoru wcinam herbatniki posmarowane nutellą :-D:-D

Ostatnia edycja:
u nas piękne błękitne niebo. czystość błękitu zakłócają tylko ślady samolotów. słońce w pełni! siedziałyśmy 2,5godz. na dworze co młodej dobrze zrobiło, bo właśnie wciągnęła 1,5miski rosołu:D

alijenka jak w sobotę chcesz gdzieś wyjść do fryzjera, a ja będę w domu to przywoź mi Nataszkę:) Zawsze będę chętna. Mój M jest w domu dopiero o 19.00, ale zawsze jest i dzięki temu, że mam wieczory dla siebie nie dziczeję. Tak więc rozumiem, że masz czasami już dość:/ Polka w domu to anioł, sama się bawi, nie tyka zakazanych rzeczy, nie skacze po narożniku, krzesłach itd...więc ja też mam trochę łatwiej. No i wymyśliłam sobie gotowanie/pieczenie różnych potraw w czym młoda zawsze pomaga, żeby nie zwariować z nudów:p Szkoda też, że nie masz tam ludzi z małymi dziećmi. Ale wiesz...zawsze możemy dzwonić do siebie i chociaż przez telefon poplotkować!

kasienka Pola była identyczna, też mogłaby siedzieć non stop przy cycusiu:D I zdrówka dla Nikosia!

papitka jak tam okres, unormował się? U mnie babie i dziadkowie też nie są skorzy do zostania z Polą i zabawiania jej. Zawsze coś mają do zrobienia, albo pobawią się 5 min. i zmęczeni. Na szczęście mam 15letnią siorę, która zawsze z młodą zostaje jak gdzieś chcemy wyjść.

josie dobrze, że katarek ustępuje!

sunshine awatar ładny, ale nie ma już pięknych zdjęć Perły w galerii tj. są ale inne (oczywiście też piękne):p

asik upsss. M kiedyś upuścił lapka na schodach, matryca nie poszła ale napęd wypadł i trzeba było oddać do naprawy.

Ostatnia edycja:
kasiek dzięki za wsparcie :-D, ja mam tu kobitki z małymi dziećmi nawet żona mego byłego szwagra no i on mają córkę miesiąc starszą od naszych ale co z tego jak pracują i w domu są całkiem popołudniu, a te inne dziewczyny to szkoda gadać bo z nimi nawet nie wiem o czym rozmawiać, one ze wszystkim na łatwiznę idą i jak tylko ja coś powiem to kontra. Na wiosnę będzie lepiej bo z młodą więcej na dworze się będzie siedzieć i na plac zabaw się pójdzie i na spacer.
U nas znowu na odwrót jak jesteśmy gdzieś to moja mała jest złota i każdy się dziwi jak ona może być niegrzeczna :szok::-(

Nawet na dworze jeszcze nie byłyśmy :(

reklama
alijenka dla tego malucha wszystko jest do zniesienia nawet całodobowe siedzenie w domu i rozmawianie z nim;D
Mój Kuba też miał jakiś czas emu manie łapania za szczotke do kibelka i w ogole wkładać rączki chciał do kibelka ale jakos mu to wytłumaczyłam ze nie wolno ale troche sie z tym zeszło ;/

Kasiekz dzisiaj zaczęłam nowy blister tabsów i sie skonczyło niby plamienie potem znowu troche krwi sie pokazało i znowu nic a nie mam kiedy sie przejść do gina z młodym na fotel nie usiade haha.

Do góry