reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kasienka a nie mialas 20 sie zglosic do szpitala jak nic sie nie bedzie dzialo? Kurcze glowa do gory juz za chwileczke bedzie po wszystkim:)
Ja juz mam prezent dla saruni, nie moge sie doczekac :)

reklama
josie my wyjeżdżamy do teściów na 3-4 dni i chomik zostaje sam. On tyle jedzenia sobie chomikuje, że śpi na górce:D Poza tym pełna micha i cała marchewka wystarczają my na tydzień:) I uważam, że cieszy się gdy nie ma P w domu:ppp

kosienka :D:D:D trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!!!

Hej babki :)

Kasieńka no właśnie wpadłam głównie, żeby podpytać jak sytuacja u Ciebie? Moja koleżanka miała termin na 14-go i też już się lekko podłamuje, bo nic się nie dzieje. A dziecko ma już prawie 4 kilo! :szok: :sorry2:
Ale by były jaja, jakbyście urodziły w tym samym dniu, dla mnie podwója radość :tak:;-)

Josie niby mial dzwonic ale nie dzwoni bo ktg ok no i mam sprawdzac te ruchy ... i czekac przynajmniej do terminu ... narobil nadziei i nicc..... :(:(:(:( i jeszcze pocieszyl mnie ze mial jakas uparta tez dziewuszke w brzuszku bo 16 dni po terminie ... ale moze pierworodka bo w szpitalu nawet nie chcieli nic robic ... a tzn ze pewnie szyjka trzymala jak ta lala no i lozysko moze nie bylo tak dohjrzale jak u mnie ... rany stresuje sie zeby bylo dobrze wszystko :(

Iwon no jeszcze na styczniowkach troche nas zostalo :p a ja znowu bede jedna z ostatnich ehhhh no i tez sie boje wagi malej ... co to bedzie co to bedzie

a jeszcze na dzien babci i dziadka to sie zasznuruje sama :p zeby czasem nie wyszla ... dzis ma pozwolenie do 23;59 i od 23 od godziny 00:01 ma znowu :) oj ja glupia

Ostatnia edycja:
No młody śpi. Oczywiście z wielkim płaczem.Jeju nie ma dnia zeby nie płakał tak próbuje wymuszac ze szok. Ja popsprzątałam trochę.
U nas ok -10 stopni zima na całego w domu siedzimy bo sie wyjść nie da a młody rękawiczek nie założy bo po co?

A no widzicie człowiek z sercem a ludzie do niego tyłkiem sie odwracają. Mi szkoda było malutkiej ta moja koleżanka zielonego pojecia nie miała o zajmowaniu sie nią. Karmiła na początku piersią to potrafiła młodą na 4-5 h podrzucić i iść sobie a mała sie darła bo głodna. Potem kupiła mleko to robiła sobie na zapas i szła z nia do koleżanek na spacer czy gdzie tam ją poniosło a przecież mleko musi byc świerze jak jej tlumaczyłam że bedzie ją brzuszek od tego bolał to nie słuchała. w dodatku lała wode calą butle i mleko sypała ile jej sie wstypało tyle zmieszała nie odmierzała nic a nic. Jak młoda miała niecałe trzy miesiące to jej zaczeła diete rozszerzać a przeciek w 4 miesiącu mozna dopiero po malu zacząć przy modyfikowanym ona jest jakaś inna. i mimo że dziewczyna miała 22 lata i niby mala planowana to zielonego pojecia nie ma o opiece.

Josie ja tam Kube w rózowe ubierałam jak był mały nawet jego prababcia mu kupiła body z różową obramówką sercem i napisem kocham babcie. Prawdziwemu mężczyźnie w rózu idealnie ;D

Kasienka nie martw się. Widocznie dobrze jej w brzuszku skoro sie nie śpieszy Jeszcze masz chwile do terminu wiec nie ma sie co stresować. Niedługo Braciszek będzie ją buziakami oblepiał.

Moja sąsiadka ma 4- letniego wnuczka i 2 miesieczną wnuczke i ten mały ją tak całować chce że czasami trzeba go odciągać. I mówi do niego żeby uważał zeby jej nikt nie ukrał a on na to ,, Babciu kupie pistolet i go zapie****e hahaha. Nawet mu za słowo uwagi nie zwróciła bo mówił z takim przejęciem.:-D

Kasienko - ano...kobiety takie są,zanim gdzieś wyjdą,muszą się dobrze przygotować ;) Sarunia zdaje sobie sprawę z tego, że wszystkie oczy bedą skierowane na nią.

Papitka- najgorsze, że takich matek jest pewnie dużo dużo więcej....

My dziś wymarzlysmy na spacerku i przy okazji wyslalysmy kartki na dzień babci i dziadka.Teraz robie fotokalendarz dla moich rodziców ze zdjęciami Fi i G, a pomysłu dla teściów na prezent nie mam (oni kalendarz juz mają)

Witam
Obudziłam się z bólem głowy:no: chyba musiało mnie wczoraj przewiać bo pizgało strasznie a ja oczywiście bez czapki (zło konieczne)

Co do apetytu to my na razie nie narzekamy:tak: je wszystko co mu dam

MsMickey oj, bo teściowa się martwi by nic Wam się nie stało;-)

Rysicawspółczuje złego samopoczucia.

Hatszept nie zazdroszczę sytuacji w przychodni:baffled: nic dziwnego, że nerwy Ci puściły.
Gratki za przetrwanie całego tygodnia z dzieciaczkami:tak:

Muńka fajny rowerek:-)

Polaa marsz do okulisty i to już!!!

Aga ja też potrzebowałam kogoś czuć by zasnąć... w ogóle bardzo długo spałam z rodzicami:zawstydzona/y:

Aronia, Młodak świetne fotki:-)

Kasieńka już bliżej jak dalej;-)

Andzia zdróweczka!!!

Papitka mojej mamy sąsiadka nauczyła swojego 3-letniego wnuka by mówił "głupia suko" do mamy:no::szok::wściekła/y: i się jeszcze tym chwali

reklama
Wybaczcie, ale nie nadrobilam wszystkiego.

Munka dzieki wielkie :) Czyli nie jestem mutantem ;) Uchwytow nie bede kupowac, ale mam takie hantle stabilne ktore mozna postawic i sie zlapac... Czyli juz nie mam wymowki zeby pompek nie robic :dry:;-)Dzieki za porade :) A jak tesciowie maja kalendarz to czas na kubeczki ze zdjeciem :p

Kasiek fajnie, ze wyjscie sie udalo :) No i jeszcze lepiej, ze kacora nie bylo :D
A z chomikiem niezle jaja - dobrze, ze nie uciekl za jakas ciezka szafe :D

Andzia zdrowka, zdrowka, zdrowka - niech sie to paskudztwo juz od Was odczepi...

Aga bardzo Cie prosze :D Ekspertem nie jestem, ale zawsze moge cos doradzic (jesli wiem oczywiscie). I przypomnialo mi sie, ze mnie bolalo w posladku jak pocwiczylam skalpel i bylo to cwiczenie co sie stoi na jednej nodze, a druga macha w bok :-p

Josie ladne wdzianko - powiedzialabym ze bardziej chlopiece ew unisex niz dziewczece ;)

Papitka szkoda slow. Sa ludzie, ktorzy pomocy nie doceniaja :/

Kasienka bedzie dobrze - kciuki za szybki porod i jak najszybsza akcje;-)

Asik wspolczuje bolu glowy.

U nas dzis piekna pogoda. Zaliczylismy dwugodzinny spacerek, sklep, plac zabaw itp. Na placu zabaw mokro, w parku mokro - spodnie nieprzemakalne z lidla byly jednym z najlepszych zakupow zeszlego roku. Nawet skakanie w kaluzach nie jest straszne - no chyba ze mnie ochlapie :sorry2: Kupilam mlodemu farbki do malowania paluszkami i blok. On i tak woli pedzelek, ale chyba sa mniej toksyczne niz te normalne...

Do góry