reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
polaa właśnie jestem w szoku, że zero kaca a mieszałam wszystko i pierwszy raz po 2,5 letniej przerwie:D Organizm nie zapomniała:ppp

aga ja dalej na UU, ale wczoraj dziecko babcia uśpiła i nie karmiłam w nocy no i dziś w dzień też nie karmię:) Dopiero dziś na noc dostanie. I zero nabrzmienia, zastoju czy czegoś - ja nie wiem co to moje dziecko 'wyciąga ze mnie':p Ale karmić jeszcze nie przestaje - dopiero jak zęby wyjdą, bo UU to mega wygoda:)

papitka
no tak właśnie jest - nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Ja nikomu nic nie daje po P, bo trzymam dla brata lub jeszcze mi się kiedyś przydadzą.

mlodak rozumiem, że jakieś zęby! U nas o dziwo trójki nie męczą, ale gehennę przeżyłam przy czwórkach więc pamiętam te noce z pobudkami co chwilę:/

Ostatnia edycja:
Papitka ale bezczelna z tym wozkiem...

Kasiek no no poszalas:))

Aylin u nas pol kanapki i tez niecala parowka , do tego rodzynki i 60ml mleka :) zrobie mu teraz makaron z cukinia, moze jak wstanie to zje laskawie bo oczywiscie naszego obiadu nie tknal

hej

U nas choróbsko sie rozwija u obu, wiec jutro lekarz i pewnie zwolnienie mnie czeka ;(

Kasiek - a ja juz myslałam ze czegos nie doczytałam i faktycznie skonczyłas z uu. Super ze wieczór mieliscie udany, no i w szoku jestem ze kaca brak
Pola - do lekarza idz w koncu bo bidy sobie narobisz ...oj ty ty :no:

Aylin - powiedz mi jak na tej imprezce w centrum zabaw dzieci sie zachowywały??? w jakim wieku były dzieci i czy wszytskie były z rodzicami??/
Ja chciałabym zrobic A urodziny w takim miejscu i zastanawiam sie czy to ma sens

Aga- z karami u nas lepiej, tzn, kara jest czasem brak bajki, ale bajka jest tez nagroda. Generalnie staram sie nie karac, ale wiesz jak to jest :-( nie zawsze wychodzi. Na pewno chlopaki nie kleczą, ale stoleczek sie zdarza raz na m-c moze, takze jest dobrze.

U nas sniegu nasypało w nocy,ale cały dzien padał marznacy snieg. Na sanki i tak bysmy sie nie wybrali, bo kaszla okropnie.

Uciekam. Dzis wieczór kinowy; idziemy na Pod Mocnym Aniołem, wolałabym na co innego, ale moj M to miłosnik Smarzowskiego.

pa

Aga- z karami u nas lepiej, tzn, kara jest czasem brak bajki, ale bajka jest tez nagroda. Generalnie staram sie nie karac, ale wiesz jak to jest :-( nie zawsze wychodzi. Na pewno chlopaki nie kleczą, ale stoleczek sie zdarza raz na m-c moze, takze jest dobrze.
Przykro mi, ze Wy znowu chorujecie- zdrówka!! I udanego sensu z mężem :)
A co do kar to u mnie też pewnie będzie stołeczek czy coś karnego :D ale cieszę się, ze nie klęczą z tymi rączkami, bo jakoś źle mi się to kojarzy :)

aga ja dalej na UU, ale wczoraj dziecko babcia uśpiła i nie karmiłam w nocy no i dziś w dzień też nie karmię:) Dopiero dziś na noc dostanie. I zero nabrzmienia, zastoju czy czegoś - ja nie wiem co to moje dziecko 'wyciąga ze mnie':p Ale karmić jeszcze nie przestaje - dopiero jak zęby wyjdą, bo UU to mega wygoda:)
Już myślałam, ze w tajemnicy przed nami odstawiłaś :D

Pola hmm wiem wiem sama do lekarzy nie chodzę, jeszcze cytologi nie zrobiłam po porodzie, ale z oczami to nie żarty.

Papitka niestety ludzie często wykorzystują naszą dobroć :(

Josie, Ayllin oj te Wasz niejadki :nerd:mój na obiad zjadł całą miseczkę kaszy jaglanej z zmieszanym kawałkiem łososia na brokuły zrobił bleee.

Niespodzianka
dziękuję Ci kochana jeszcze raz za te 10min ćwiczenia :*

Do tej pory dziecina zjadła jeszcze pół jabłka i kilka plasterków suchej krakowskiej oraz 2 łyzczeki sera bialego.

hej

U nas choróbsko sie rozwija u obu, wiec jutro lekarz i pewnie zwolnienie mnie czeka ;(

Kasiek - a ja juz myslałam ze czegos nie doczytałam i faktycznie skonczyłas z uu. Super ze wieczór mieliscie udany, no i w szoku jestem ze kaca brak
Pola - do lekarza idz w koncu bo bidy sobie narobisz ...oj ty ty :no:

Aylin - powiedz mi jak na tej imprezce w centrum zabaw dzieci sie zachowywały??? w jakim wieku były dzieci i czy wszytskie były z rodzicami??/
Ja chciałabym zrobic A urodziny w takim miejscu i zastanawiam sie czy to ma sens

U nas sniegu nasypało w nocy,ale cały dzien padał marznacy snieg. Na sanki i tak bysmy sie nie wybrali, bo kaszla okropnie.

Uciekam. Dzis wieczór kinowy; idziemy na Pod Mocnym Aniołem, wolałabym na co innego, ale moj M to miłosnik Smarzowskiego.

pa

Moja była najmlodsza - wiec nie szalala z resztą tylko sama sobie. Ale bawiła sie i na dmuchanym zamku, w basenie z pileczkami, mini roller, samochodziki itd. W labirynt wspinaczkowy nie wchodziła. Zresztą chyba by ja zadeptały te dzieciaki. W tym centrum w ktorym bylismy jest strefa dla dzieci do lat 4 - i tam też moze sie dziecina wyszalec a przy okazji krzywdy sobie nie zrobi.
Galeria | Kolorowy Świat – Sale zabaw dla dzieci, imprezy urodzinowe, squash, fitness, sauna

Papitka - co za człek z tej Twojej znajomej....zawsze najbardziej szkoda dzieci...

Polaa - a coś stosujesz na te oczy?

Andzia - zazdroszczę kina!!

Byliśmy dziś u brata mojego S,bo kupili niedawno dom,więc trza było poznać teren :) G poszalała z kuzynkami na śniegu i dołączyła do niejadków - nie zjadła obiadu. Dopiero na podwieczorek chlebek z dżemem i winogrono.

andzia ach i u was śnieg, u nas d**a, a na jutro zapowiadają deszcze:/ Zdrówka dla chłopaków!

josie aylin i u mnie dziś głodówka. Na śniadanie 3/4 parówki z 5 makaronikami, potem 3-4 łyżki zupy i dopiero teraz pół miseczki kisielu truskawkowego:/

reklama
ja juz w domu. Film mocny, ale moze byc. Dla wrażliwych nie polecam,

Aga - ta kara z raczkami to był jeden raz i bardziej potraktowali to jako zabawe. :)
A i do lekarza marsz zrobic cytologie, Z tymi sprawami tez nie ma zartów.
Kasiek- wolałabym zeby sniegu nie było, bo teraz pada deszcz, wszystko zamarza i wszedzei lodowisko.
Aylin - dzieki, U nas wiekszosc to byłyby własnie 4latki.
Munka - oj jakby mama nie byłaby taka maruda, to częsciej podrzucalibysmy jej dzieciaki i heja.

Co do apetytu u nas kompletny jego brak. Co ja nie wymyślałam dzisiaj zeby M coś zjadł. Bilans dnia taki ze zjadł pare łyzek rosołu i 120 ml mleka. teraz zajadaja sie kinowym popcornem... przynajmniej tyle

Ostatnia edycja:
Do góry