reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej wesoła!

A mi się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem spokojna, w 1 ciąży też około tego tygodnia ,mi się zaczęło, bezbolesne i mam nadzieję niegroźne, zwiększam jednak dawkę magnezu

kamila
kiedy ty poczułaś na dobre ruchy maleństwa w 2 ciąży?? też jakoś później niż w pierwszej?? mnie już to zaczyna trochę wkurzać, w 1 ciąży w 17 tygodniu miałam już takie kopy że mąż przez brzuch czuł a teraz nic..

reklama
Buziak smacznego:) a nie macie logopedy w przedszkolu? u nas jest 2 ale najpierw trzeba miec wlasnie zaswiadczenie od laryngologa ze tam jest ok to wtedy daja do logopedy

Tialana ja tez z tym bicim nie wierze, dzieci jak sa zle na kogos bo pani zabronila czegos albo ukarala to beda mowic ze ktos je bije bo to zywkle dziala na rodzica. ale u nas niedawno byla taka akcja ze dziewczynka rozchulala sprawe ze ja pani bije, byla afera, przesluchiwanie dziecka bo rodzice wierza ze jej 3letnia corka ich nigdy nie oklamie:/ja rozumiem ze lepiej wierzyc, bo a noz rzeczywiscie sie cos dzieje. jednak wiem z ekobieta ktora tyle lat pracuje w przedszkolu i w najmlodszej grupie ma jeszcze jedna kobiete do pomocy nie bilaby dziecka przy 30 innych...no chociaz zdarzaja sie psychole wszedzie jak chocby ta co rozebrala dziewczynke przy grupie za kare, co w tv mowili. jakas paranoja normalnie

Sicilpol trzymam mocno kciuki zeby bylo po Twojej mysli!!!

My wrocilismy z przedszkola. uslyszalam znowu to samo. prawie sie przy tej babce poplakalam. ale widziala ze sie lamie wiec przestala mowic. powiedziala ze dobrze ze juz sie umowilam i chce cos z tym zrobic. bo to nie chodzi tylko o Rafala ale tez o to zeby bylo mi latwiej, tym bardziej ze zaraz 2 sie urodzi, no i inne dzieci tez nie moga korzystac z zajec tak jakby one chcialy.
poszlam do apteki i niestety niemieli najzwyklejszego syropku z melisy:dry: ani nic podobnego wiec wlasnie zaparzylam 2 melisy z pigwa...jedna dla mnie, druga dla mlodego i nic innego moje dziecko w najblizszym czasie nie wypije. jeszcze sprawdzilam czy wogole melise mozna w ciazy pic bo niektore ziolka sa zakazane, ale na szczescie mozna. normalnie sie trzese w srodku. mlody ma kare jak codzien i siedzi w swoim pokoju i rozwala to co posprzatalam...
dzisiaj wywalilam do piwnicy kilka workow zabawek, ubran, i innych *******ek ktorych juz nie uzywa. od razu jakos lepiej sie zrobilo w tym pokoju:)i znalazlam kilka pajacykow na 56 w uniwersalnych kolorach, bo tylko takie nawet kupowalam wtedy. booooze jakie one maluskie sa!!:) a najlepsze to ze na poczatku beda pewnie i tak za duze bo nozki takie skurczone sa:)

blond
ja tak właśnie ułatwiam sobie życie i 3/4 zabawek jest schowane, jakby wszystkie były pod ręką to by było za dużo sprzątania a tak raz na jakiś czas wyciągam jakąś schowaną i jest radość jakby nowa była!
Jeju ja też ostanio przeglądałam ubranka po Maksie i właśnie takie maleńkie są...

Karamija ja sie na te pajace napatrzec nie moge.one maja taaakie krotkie nozki hihi:)
a z zabawkami zawsze robie tak ze chowam jak mlodego nie ma w domu bo jak jets to nagle wszystkimi sie bawi:cool2: a tak to leza i sie kurza.
ale mnie skurcze lapia w lydkach dzisiaj.masakra. chyba pojde w Wasze slady i kupie magnez

hej wesoła!

A mi się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem spokojna, w 1 ciąży też około tego tygodnia ,mi się zaczęło, bezbolesne i mam nadzieję niegroźne, zwiększam jednak dawkę magnezu

kamila
kiedy ty poczułaś na dobre ruchy maleństwa w 2 ciąży?? też jakoś później niż w pierwszej?? mnie już to zaczyna trochę wkurzać, w 1 ciąży w 17 tygodniu miałam już takie kopy że mąż przez brzuch czuł a teraz nic..

Poczułam ruchy tak mniej więcej w 18tyg5dni czyli w 19 tygodniu. Wcześniej nie czułam nic a nic... tego dnia poczułam przesunięcie się dziecka i od następnego dnia zaczęło się szaleństw w brzuchu wieczorami jak już leżałam w łóżku przed snem.. teraz też najczęściej czuję wieczorem w łóżku ale jak siedzę też czuję tylko że słabiej.
W pierwszej ciaży w 17 tygodniu.

kamila
no to może u mnie będzie tak samo! ja nie wiem, może to ma wpływ, że ja mam teraz więcej tłuszczu na tym brzuchu niż poprzednio ale to przecież i tak czuć od środka, no nic, czuję się trochę uspokojona, dzięki!:-)

blond

magnez z pewnością pomoże

kamila
no to może u mnie będzie tak samo! ja nie wiem, może to ma wpływ, że ja mam teraz więcej tłuszczu na tym brzuchu niż poprzednio ale to przecież i tak czuć od środka, no nic, czuję się trochę uspokojona, dzięki!:-)

blond

magnez z pewnością pomoże

ja też mam dużo więcej tłuszczu na brzuchu.. w pierwszej ciaży startowałam z wagą 67kg a teraz z 78 :D
Ale powiem Ci że to raczej nie ma wpływu bo przecież od środka nie ma tej osłonki tłuszczowej :)
A wczoraj lub przedwczoraj ( już nie pamiętam ) poczułam pierwszy raz ruch ręką :) musiałam mocniej przycisnąć ale poczułam.

reklama
Do góry