reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nie bylo mnie chwile i znowu nie wiem komu co mialam pisac:/
Buziak zart by wyszedl jakbym cholera wiedziala co to :-D ale teraz juz go rozumiem :) a co do tego ze Wartner to firma to oswiecilas mnie bo ja caly czas myslalam ze nazwa preparatu:zawstydzona/y: z lapisowaniem masz racje, z glowy mi to wypadlo kompletnie. chociaz ja mialm na szczescie lakowane i lakierowane zeby, lapisowane nie.

Tialana no wlasnie ja robie dokladnie jak piszesz bo tak doradzily babki w przedszkolu tyle ze moj plan dzisiaj runal po 5 minutach jak dziecko olalo kompletnie co ustalilismy...no ale nie bedzie tego co mial wczresniej. a jesli chodzi o wykluczenie ze spoleczenstwa to napisalam chyba ze to mi sie tak troche kojarzy, ze jak dziecko jest nadpobudliwe albo ma adhd to od razu jest gorsze. zreszta nawet to widze w przedszkolu jak rodzice mowia o rafale( przedszkolanka mi opowiadala z jak mnie nie ma slyszy rozne historie w szatni i nie raz musiala rodzicom uwage zwracac bo mowili ze rafal jest taki i taki...)no a wykluczenie to np to ze wszystkie dzieci ida na spacer a rafa zostaje zamkniety z pania dyrektor w pokoju bo kilka pan nie moze sobie z nim poradzic. ja mu tlumacze ze nie poszedl na spacer bo bil dzieci, krzyczal , piszczal i nie sluchal pani ale on wtedy ma jakas dziwna linie obrony i mowi ze pani go bije, ze przyszedl po niego pan policjant:confused: swoja droga to ja nie wiem co mu tam do glowy wkladaja ze takie historie mowi, mamnadzieje ze to dzieci tak gadaja miedzy soba bo nie wierze zeby panibila go albo zeby straszyli dziecko policja:baffled: moja mam dzisiaj stwierdzila ze to na pewno dzieci go zaczepiaja bo jest ciemnoskory i wtedy sie denerwuje i bije ale jakos nie do konca w to wierze bo po pierwsze raczej by przedszkolanka cos na ten temat powiedziala a po drugie w domu przeciez nikt go nie zaczepia z tego powodu i tez jest to samo. a wydaje mi sie ze on jeszcze nie rozumie nawet o co chodzi. chociaz tez pani z grupy mowila ze ostatnio to wszystko idzie juz na rafala nawet jakby nic nie zrobil , tak go juz zaszufladkowali i nawet jak jest na drugim koncu sali to dzieci mowia ze rafal bil albo cos w tym rodzaju:/i mowi ze tez poszlo juz w a strone. zaraz po niego ide i modle sie tylko zeby dzisiaj nie bylo tak zle jak wczoraj. no i boje sie ze go w koncu z przedszkola wyrzuca, bo ze zlobka u nas 2 dzieci wyrzucili takich wlasnie. jeden akurat tez mulat, okazalo sie ze bil wszystkie dzieci bo sam ma taka chorobe ze prawie bolu nie czuje, wiec dla niego to byla zabawa a dzieci byly poobijane. no ale go wywalili i jeszcze jednego tez z podobnych powodow. w sumie sie nie dziwie, tez nie chc8ialabym zeby moje dziecko byo bite przez ine w przedszkolu do tego stopnia ze baloby sie do niego chodzic.

Waris ja mialam z rafalem pH=7 mocz w ciazy, to chyba nie ma nic do rzeczy, a w tej ciazy mialam juz i 5 i 7 :D

Paulina ja nie umiem tak upiec piersi kurczaka zeby byla soczysta wiec nie pomoge, bo mi zawsze wior wyjdzie. wiec tez prosze o jakis przepis:)

reklama
kamila - najlepiej bedzie jak pojdziesz z nim do lekarza i niech z tym cos zrobia, bo jezeli mówisz, ze to sie rozprzestrzenia to trzeba cos z tym zrobic!!!

bllond - nie zazdroszcze Ci tej sytuacji w przedszkolu, jak Cie słucham to coraz bardziej skłaniam sie ku tej wizycie u psychologa!

macku - i co ?spisz???

kamila - najlepiej bedzie jak pojdziesz z nim do lekarza i niech z tym cos zrobia, bo jezeli mówisz, ze to sie rozprzestrzenia to trzeba cos z tym zrobic!!!

bllond - nie zazdroszcze Ci tej sytuacji w przedszkolu, jak Cie słucham to coraz bardziej skłaniam sie ku tej wizycie u psychologa!

macku - i co ?spisz???

ta dermatolog do której chodzimy powiedziała że on jest za mały i "kurzajka" za mała by cokolwiek z tym zrobić... tak więc minęło już 4 miesiące od tych wypowiedzianych przez nią słów i teraz zamiast jednej są 3 "kurzajki".. więc co.. mam czekać aż dziecko będzie miało ileśtam lat i do tej pory będzie to na całym ciele? super. Tak więc.. zaczynam poszukiwania innej lekarki.

Buziak wlasnie c=o to chodzi. mi to trudno pokazac cala sytuacje w kilku postach chociaz sie staram, ale naprawde sama jestem zmeczona ta sytuacja ze gdzie nie pojde to za dziecko obrywam. wolalabym w koncu juz wiedziec czy to moja wina czy rzeczywiscie jest inny problem i co z tym robic.

KAmila pewnie nie ma co czekac az sie rozlezie po calym ciele.

blond -Jezeli jak piszesz, ze go nie rozpieszczasz, za złe zachowanie ma kary i usiłujesz mu tłumaczyc, ze sa rzczy których nie wolno i jestes w tym konsekwentna to chyba wychowujesz dziecko jak kazdy /mam na mysli normalnych ludzi:happy2: a wizyta Wam nie zaszkodzi

Ja dzwonie i szukam logopedy:happy2: Kazdy cos ma;-)

Sicilpol - wizyta o 16.30 ? dobrze pamietam??

buziol, no 16:30, ale wywale mojego predzej, doktorek pewnie juz bedzie, bo cos mi sie wydaje, ze on tylko dla nas przyjdzie, a jesli nie, to przynajmniej bedziemy na poczatku kolejki, bo tam godz jest orientacyjna, a potem kto pierwszy ten lepszy ;-)

reklama
Hej Kochane :-)
Ale to produkcja od rana jak zawsze :):-D

Ja jak wczoraj wieczorem poczulam ruchy tak dzisiaj non stop, ciesze sie jak dziecko doslownie:zawstydzona/y::tak::tak:
Po prawej strony sie wypina jak nie wiem hehe, z Kuba bylo to samo, to samo miejsce:tak::tak:

Jesli chodzi o Asiie to pewnie nie ma czasu wejsc, na pewno wszystko w porzadku:tak:
Cieszy sie pobytem w Polsce:-)

buziak ja jak narzekam na moje rozstepy po pierwszej ciazy, niestety ich troche mam, na boczkach zwlaszcza:zawstydzona/y: to maz sie mnie zawsze pyta patrzac na Kubę: "zalujesz?" Oczywiscie, ze nie i wtedy o nich nie mysle juz:-D
Na szczescie piersi mam czyste i brzuch tez w miare:-)

Kamila mi tez wszyscy przepowiadaja dzewczynke:tak:
Ciekawe jak im sie to sprawdzi;-)

Do góry