reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

alijenka sicil gratulacje!!! ale wam dobrze:)

ja dzisiaj pol dnia na allegro, kupilam 2 rampersy unisexy, a o malo co bym kupila jeszcze kilka rzeczy :)))

reklama
Buziak wez mi powiedz jak Ci 600 zl wyszlo??? bo te 5 godzin dalej jest za darmo wszedzie , placisz za te ponad 5. u mnie wychodzi 3 godziny dziennie dodatkowo to jest kolo 7 zl, ok 20 dni w miesiacu w przedszkolu czyli 140 zl. plus 6 zl za dzien za wyzywienie to jest 120 zl. razem u mnie wychodzi 260 tak pi razy oko. to skad 600 u Ciebie?

razy dwoje dzieci :-):-) to daje 600zł :-D

Gartki!!! :-)

Macku masz racje. nie mozna poswiecac wiekszosci lekcji na 1 dziecko tylko dlatego ze ma problem a reszte olac.
No właśnie...

I strasznie mnie wkurzają "porady" z poradni PPP. Taka paniusia siedzi sobie za biurkiem, wyuczyła się teorii i pisze głupoty. Ale niech przyjdzie do szkoły i poprowadzi za mnie lekcje przez jakiś tydzień, bo ja naprawdę nie wiem, jak ogarnąć 20osobową klasę, gdzie 5ro dzieci ma opinie (każdy inne dysfunkcje), 1 ADHD, inny po prostu wszystko w nosie a kilka dzieci zdolnych...
A zajęcia indywidualne "wskazane" są baaardzo rzadko. :no:
A motyw z bajki jest zawsze ten sam - to nauczyciele są do duszy i nie potrafią uczyć :wściekła/y:

ja dzisiaj pol dnia na allegro, kupilam 2 rampersy unisexy, a o malo co bym kupila jeszcze kilka rzeczy :)))
To kieposki wynik jak na pół dnia siedzenia na allegro ;-)

haha macku no na razie robie bardziej rekonensans, nie chce kupowac dopoki nie znam plci... ale te ubranka sa tak slodkie ze moge ogladac godzinami. a w pracy dzisiaj nic do roboty, nuda jak nie wiem:-)

Buziak u nas jest troszke inaczej. od wrzesnia tamtego roku weszly w polsce przepisy i tym ze kazda godzina nastepna kolo 2 zl kosztuje. no i u nas jest tak ze osobno sa 5 godzinne przedszkola, sa one przy szkolach, tam gdzie nie ma kuchni itp , a u nas przyjmowani byli tylko ci ktorzy deklarowali sie zostawiac dziecko na minimum 8 godzin. no i u nas od 8-13 jest bezplatne a po tych i przed ta godzina placisz za kazda. ale odebrac dziecko mozesz dopiero o 14.30 wiec i tak placisz juz za te 2:)jak przyprowadzisz 7:59 to placisz za ta godzine miedzy 7a 8 ....i ludzie jak debile stoja i czekaja na ta 8...bylo zebranie ze wszyscy deklarowali sie na 8 godzin minimum a chodza od 8-14.30. ja ze nie lbie robic z siebie wariata to tak jak sie zadeklarowalam tak chodze z nim na 8 i odbieram przed 16. place ok 250 zl za wszystko lacznie z jedzeniem i tymi godzinami. zajecia dodatkowe u nas sa dopiero od 4 r.z. bo najmlodsze grupy nie za bardzo sie skupiaja i korzystaja z nich tak wiec nie chcielimy( rodzice decydowali na zebraniu o tym bo mozliwosc jest). tym bardziej ze nasza grupa jest juz od 2.5 r.z wiec naprawde niektore to maluszki, mamy nawet 2 w pieluchach jeszcze. chociaz niby wymog jest ale dyrektorka jest wyrozumiala i sie zgodzila pod warunkiem ze rodzice beda razem z przedszkolem pracowac nad tym zeby sie tego pozbc...ale z tego co slyszalam jedna matka wlasnie ta od pieluch powiedziala ze ma gdzies zeby oduczac d pieluch bo weekendy oni na zakupy na caly dzien jezdza tojej tak wygodnie a dyrektorka jej dziecka nie wywali bo wie ze jej maz po kosztach moze zrobic remont w sali....bez komentarza...
wogole cyrk byl mna zebraniu. rodzice oburzeni ze ktos kaze im 3letnim dzieciom sie samemu ubierac, ze to niemozliwe. dzieciaki domagaja sie w przedszkou butelek ze smoczkiem... ogolnie masakra. tylko w tej kwestii sie podbudowalam ze moj rafal jest samodzielny chociaz, raz mi bylo milo bo pochwalila dyrektorka przy wszystkich rodzicach ze wlsnie jest tylko 2 dzieci w grupie ktoe sie same ubieraja a reszta nie zna nawet ubran swoich. milo sie slucha pochwal.

Kamila a moze dasz Wiktorka od wrzesnia do tego pieciogodzinnego? tam nie masz wymagan za bardzo jesli chodzi o to ze musisz pracowac, a 5 godzin bys miala dla siebie i maluszka:)

ale to tez chyba ilestam kosztuje wyzywienie ? czy jak to wtedy jest ?

łoho hooooo cieszysz się? to jak ma na imie siurak:D?

Ostatnia edycja:
reklama
Kamila no pisalam pozniej jescze ze 2 zl z kawalkiem u nas jest za kazda godzine ta ponad 5 godzin, czyli jak jest dziecko 8 godzin to placisz za 3 godziny plus 6 zl za kazdy dzien wyzywienia
a jesli chodzi o te 5 godzinne to u nas sa bez posilkow, dajesz dziecku na te 5 godzin jakis serek, owoc, kanapke i picie. i nie placisz nic za nie. ale to musisz sie dowiedziec czy u Ciebie sa z kuchnia czy bez, bo u Buziaka sa tez z wyzywieniem te 5 godzinne a u nas nie ma i trzeba dziecku dac swoje jedzi\enie. ale wydaje mi sie ze to i tak jest super ze 5 godzin ma zabawy z dziecmi, czegos sie nauczy a Ty odsapniesz i zajmiesz sie tylko maluszkiem wtedy:)sprobuj moze bo papiery chyba do konca marca sie sklada w przedszkolach:)

Do góry