reklama
buziak
Fanka BB :)
Buziak wez mi powiedz jak Ci 600 zl wyszlo??? bo te 5 godzin dalej jest za darmo wszedzie , placisz za te ponad 5. u mnie wychodzi 3 godziny dziennie dodatkowo to jest kolo 7 zl, ok 20 dni w miesiacu w przedszkolu czyli 140 zl. plus 6 zl za dzien za wyzywienie to jest 120 zl. razem u mnie wychodzi 260 tak pi razy oko. to skad 600 u Ciebie?
razy dwoje dzieci :-):-) to daje 600zł
blond_20
Czarownica
razy dwoje dzieci :-):-) to daje 600zł
zwalam wszystko na moj kolor wlosow....i sie dzisiaj moze nie bede wychylac hihi z madroscia sieroctwo ze mnie normalnie ...
Gartki!!! :-)Siurak
wsio ok
No właśnie...Macku masz racje. nie mozna poswiecac wiekszosci lekcji na 1 dziecko tylko dlatego ze ma problem a reszte olac.
I strasznie mnie wkurzają "porady" z poradni PPP. Taka paniusia siedzi sobie za biurkiem, wyuczyła się teorii i pisze głupoty. Ale niech przyjdzie do szkoły i poprowadzi za mnie lekcje przez jakiś tydzień, bo ja naprawdę nie wiem, jak ogarnąć 20osobową klasę, gdzie 5ro dzieci ma opinie (każdy inne dysfunkcje), 1 ADHD, inny po prostu wszystko w nosie a kilka dzieci zdolnych...
A zajęcia indywidualne "wskazane" są baaardzo rzadko.
A motyw z bajki jest zawsze ten sam - to nauczyciele są do duszy i nie potrafią uczyć
To kieposki wynik jak na pół dnia siedzenia na allegro ;-)ja dzisiaj pol dnia na allegro, kupilam 2 rampersy unisexy, a o malo co bym kupila jeszcze kilka rzeczy ))
buziak
Fanka BB :)
zwalam wszystko na moj kolor wlosow....i sie dzisiaj moze nie bede wychylac hihi z madroscia sieroctwo ze mnie normalnie ...
to nie włosy w ciazy jestes :-):-)
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Buziak u nas jest troszke inaczej. od wrzesnia tamtego roku weszly w polsce przepisy i tym ze kazda godzina nastepna kolo 2 zl kosztuje. no i u nas jest tak ze osobno sa 5 godzinne przedszkola, sa one przy szkolach, tam gdzie nie ma kuchni itp , a u nas przyjmowani byli tylko ci ktorzy deklarowali sie zostawiac dziecko na minimum 8 godzin. no i u nas od 8-13 jest bezplatne a po tych i przed ta godzina placisz za kazda. ale odebrac dziecko mozesz dopiero o 14.30 wiec i tak placisz juz za te 2jak przyprowadzisz 7:59 to placisz za ta godzine miedzy 7a 8 ....i ludzie jak debile stoja i czekaja na ta 8...bylo zebranie ze wszyscy deklarowali sie na 8 godzin minimum a chodza od 8-14.30. ja ze nie lbie robic z siebie wariata to tak jak sie zadeklarowalam tak chodze z nim na 8 i odbieram przed 16. place ok 250 zl za wszystko lacznie z jedzeniem i tymi godzinami. zajecia dodatkowe u nas sa dopiero od 4 r.z. bo najmlodsze grupy nie za bardzo sie skupiaja i korzystaja z nich tak wiec nie chcielimy( rodzice decydowali na zebraniu o tym bo mozliwosc jest). tym bardziej ze nasza grupa jest juz od 2.5 r.z wiec naprawde niektore to maluszki, mamy nawet 2 w pieluchach jeszcze. chociaz niby wymog jest ale dyrektorka jest wyrozumiala i sie zgodzila pod warunkiem ze rodzice beda razem z przedszkolem pracowac nad tym zeby sie tego pozbc...ale z tego co slyszalam jedna matka wlasnie ta od pieluch powiedziala ze ma gdzies zeby oduczac d pieluch bo weekendy oni na zakupy na caly dzien jezdza tojej tak wygodnie a dyrektorka jej dziecka nie wywali bo wie ze jej maz po kosztach moze zrobic remont w sali....bez komentarza...
wogole cyrk byl mna zebraniu. rodzice oburzeni ze ktos kaze im 3letnim dzieciom sie samemu ubierac, ze to niemozliwe. dzieciaki domagaja sie w przedszkou butelek ze smoczkiem... ogolnie masakra. tylko w tej kwestii sie podbudowalam ze moj rafal jest samodzielny chociaz, raz mi bylo milo bo pochwalila dyrektorka przy wszystkich rodzicach ze wlsnie jest tylko 2 dzieci w grupie ktoe sie same ubieraja a reszta nie zna nawet ubran swoich. milo sie slucha pochwal.
Kamila a moze dasz Wiktorka od wrzesnia do tego pieciogodzinnego? tam nie masz wymagan za bardzo jesli chodzi o to ze musisz pracowac, a 5 godzin bys miala dla siebie i maluszka
ale to tez chyba ilestam kosztuje wyzywienie ? czy jak to wtedy jest ?
Siurak
wsio ok
łoho hooooo cieszysz się? to jak ma na imie siurak?
Ostatnia edycja:
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
Siurak
wsio ok
Gratulacje!!!!!!!!! kolejny do drużyny piłkarskiej a we Włoszech to dużo talentów:-)
reklama
blond_20
Czarownica
Kamila no pisalam pozniej jescze ze 2 zl z kawalkiem u nas jest za kazda godzine ta ponad 5 godzin, czyli jak jest dziecko 8 godzin to placisz za 3 godziny plus 6 zl za kazdy dzien wyzywienia
a jesli chodzi o te 5 godzinne to u nas sa bez posilkow, dajesz dziecku na te 5 godzin jakis serek, owoc, kanapke i picie. i nie placisz nic za nie. ale to musisz sie dowiedziec czy u Ciebie sa z kuchnia czy bez, bo u Buziaka sa tez z wyzywieniem te 5 godzinne a u nas nie ma i trzeba dziecku dac swoje jedzi\enie. ale wydaje mi sie ze to i tak jest super ze 5 godzin ma zabawy z dziecmi, czegos sie nauczy a Ty odsapniesz i zajmiesz sie tylko maluszkiem wtedysprobuj moze bo papiery chyba do konca marca sie sklada w przedszkolach
a jesli chodzi o te 5 godzinne to u nas sa bez posilkow, dajesz dziecku na te 5 godzin jakis serek, owoc, kanapke i picie. i nie placisz nic za nie. ale to musisz sie dowiedziec czy u Ciebie sa z kuchnia czy bez, bo u Buziaka sa tez z wyzywieniem te 5 godzinne a u nas nie ma i trzeba dziecku dac swoje jedzi\enie. ale wydaje mi sie ze to i tak jest super ze 5 godzin ma zabawy z dziecmi, czegos sie nauczy a Ty odsapniesz i zajmiesz sie tylko maluszkiem wtedysprobuj moze bo papiery chyba do konca marca sie sklada w przedszkolach