reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam i ja po 2 dniowej nieobecności. Jakiegoś masakrycznego doła złapałam i nawet kompa nie włączałam. Nie wiem co mi jest.

Z utęsknieniem czekam na swoją wizytę 24.01. i może wtedy humor mi się poprawi jak znów zobaczę bobo na ekranie.

Od rana boli mnie głowa, a od wczoraj zęby i dziąsła po wizycie u orto i nic jeść nie mogę. Tylko to co płynne, więc zaraz jakąś zupkę muszę zrobić.

Wiecie co? .........Ja sie boję czegos innego - rozstępów, celulitu i opadłych cyckow....

Ja mam identycznie, bo scudnąć to nie problem, ale co zrobić ze zniszczoną skórą, brzydkim, zmęczonym ciałem? Na zabiegi w salonach kosmetycznych nie będzie mnie stać.

Ostatnia edycja:
reklama
mlodak
biedaczku to hormony, ja też mam takie dni i też mnie głowa bolała wczoraj aż musiałam paracetamol brać

aparat nosisz? też to przechodziłam, współczucia, za to potem jak fajnie jest:tak:

Cycków chyba nie da się tak do końca uratować, mi lekko opadły ale tylko troszeczkę, nie narzekam, koleżanka doradziła mi, żeby nie chodzić nie daj boże bez stanika jak się jest w ciąży i w okresie karmienia, ja nawet w nocy śpię w takim specjalnym który wygląda trochę jak bandaż.
Rozstępów nie mam ale skóra na brzuchu jest niestety trochę inna. Moim zdaniem trzeba starać się, żeby jednak za nadto się nie roztyć bo im więcej zbędnych kilogramów tym gorzej będzie z ciałem.

Ostatnia edycja:
Mamina - na początku to tak jakby flaki szalały a za moment to będą takie super kopniaki i przepychanki, ze sie sama zdziawisz:happy2:

Kamila - a w drugą stronę, jakbys mu wytłumaczyła, ze mamusia lekarstwem posmaruje i zaraz to umyjemy i posmatujemy buzie kremikiem... i dac mu potem nawet w kremie pogrzebac.. bo skuteczne to jest gwarantuje, tylko musielibyscie to powtarzac jesli tylko na chwile by dał... Na to akurat to chyba tylko jakies lapisy, bo to tylko wypalic mozna:baffled:

No ja odkąd mam dzieci tez sie dowiedziałam co to są naczyniaki, gradówki i tym podobne. Bartek miał gradówke na powiece i musielismy dwa razy w tyg chodzic do okulisty na wyciskanie. Potem masc. Tydzien dwa trzy, juz nas chciał kierowac na wycinanie i stwierdziłam ze duuupa, nie smaruje juz niczym /to i tak nic nie dawało.. i wiecie co ? zniknęło:happy2::happy2:

apropos
xDorota - Ty mi moze pomozesz ??? Jak nazywa sie taka mała biała jakby kulka pod skórą, z tym sie idzie do kosmetyczki, ona igiełka zahacza i po problemie.. Kurde wyjmowałam juz raz i chyba mam drugą niespodziankę na buzi i za cholere nie pamietam jak to sie nazywa.. Tak płytko pod skóra jest ...

Ostatnia edycja:
No już teraz fajnie jest bo 1,5 roku mam za sobą i prawdopodobnie w kwietniu będzie zdjemowany, ale teraz właśnie szpary mam zamykane, więc cała szczęka po prostu nie nadaje się do niczego. Nawet jak przy mówieniu przez przypadek za szybko zamkne usta i uderzę zębami o zęby to łzy w oczach stają.

dobrze rozumuje bardzo dobrze :)
Jest i suwaczek :tak:

wczoraj podjadlam slodkiego i sie wsluchiwalam w brzuch i wiecie co te wibracje to jest dziecko - tak myslalam ale sobie tlumaczylam ze to musi byc bardziej takie nie wiem sama jakie, a to tak jakby mi cos wibrowalo w brzuchu czy jak sledz by plywal. Zero kopniakow czy szturchan, brzuch sie nie rusza ani nic. Tylko takie dziwne uczucie poruszan jelita czy cos. Kurde juz takie cos odczuwalam w ok 15tygodniu i tak mysle eee pierwsza ciaza to nie moze byc to bo za szybko. A to byl moj sledzik tam. Teraz ciagle czekam na to czy sie poruszy.
No właśnie - wszędzie piszą, że przy pierwszej ciąży dzidzię czuć później to nawet człowiek nadziei nie ma, że coś poczuje i sobie odpuszcza nasłuchiwanie ;-)

Karamija widze ze Wy mieliscie jeszcze weselszy pierwszy rok...bo nawet w nocy mieliscie atrakcje:/ moj tez ulewal, a dokladnij chlustal dlatego pzeszlismy na butelke i przestal i zaczal spac.

Kamila no to masz zadanie znalezc innego dermatologa:) ja tez sie balam ze tego jest wiecej i wiecej...trzeba sie tego pozbyc i koniec. moze rzeczywiscie zasugeruj, zaputaj czy to moze byc to...

Mlodak uszy do gory! ja na wizyte czekam juz 2 miesiace do orto bo moja miala opercje i do konca stycznia n ie przyjmuje. a leczenie sie przeciaga. ja mam wrazenie ze ten aparat to do konca zycia nosic bede tak to sie ciagnie.

Delwer jeszcze nie wiem nic. pojdziemy niedlugo na 3d to moze sie dowiem:)i widze ze suwaczek masz:p

Buziak mnie tez najbardziej te rozstepy przerazaja, cycki to mi opadly po tamtej ciazy, teraz sa fajne no bo w ciazy, cellulit mam zawsze jak przekrocze wage 60 kg:/ jak mniej to znika. jakas magiczna granica u mnie a niby to nie ma nic do wagi. tyle ze ja wage lacze z rozstepami bo mysle ze jakbym nie przytyla tyle w poprzedniej to moze by mi sie nie zrobily rozstepy. cociaz to i tak wyszly dopiero w 9 miesaicu i to biale. ale teraz widze ze one sie chyba zaczynaja rozlazic:angry:

Mamina - na początku to tak jakby flaki szalały a za moment to będą takie super kopniaki i przepychanki, ze sie sama zdziawisz:happy2:

Kamila - a w drugą stronę, jakbys mu wytłumaczyła, ze mamusia lekarstwem posmaruje i zaraz to umyjemy i posmatujemy buzie kremikiem... i dac mu potem nawet w kremie pogrzebac.. bo skuteczne to jest gwarantuje, tylko musielibyscie to powtarzac jesli tylko na chwile by dał... Na to akurat to chyba tylko jakies lapisy, bo to tylko wypalic mozna:baffled:

No ja odkąd mam dzieci tez sie dowiedziałam co to są naczyniaki, gradówki i tym podobne. Bartek miał gradówke na powiece i musielismy dwa razy w tyg chodzic do okulisty na wyciskanie. Potem masc. Tydzien dwa trzy, juz nas chciał kierowac na wycinanie i stwierdziłam ze duuupa, nie smaruje juz niczym /to i tak nic nie dawało.. i wiecie co ? zniknęło:happy2::happy2:

ja Wiktorowi to nawet wymrażałam specjalnym preparatem i nic się nie poprawiło a miało po 2 tygodniach odpaść.. zamiast odpaść to się cholerstwo rozsiało dlatego myślę tez że to jednak nie kurzajka tylko tak jak pisała blond że to mięczaki .. one mają tendencję do rozsiewania sie.. i blond mówiła że to wicinała dermatolog.. chwila moment i po wszystkim.. ale mnie przeraża fakt że to jest na twarzy.. te nowe so się rozsiały są wielkości ziarenka maku więc niczym nawet nie posmaruje bo będzie dookoła piekło

Jest i suwaczek
yes2.gif

No właśnie - wszędzie piszą, że przy pierwszej ciąży dzidzię czuć później to nawet człowiek nadziei nie ma, że coś poczuje i sobie odpuszcza nasłuchiwanie
wink2.gif

ja w pierwszej ciąży poczułam w 17 tygodniu nastomiast w tej ciąży w 19 tygodniu, więc reguły na to nie ma :)

Ostatnia edycja:
ja w pierwszej ciąży poczułam w 20 tygodniu a w drugiej już chyba w 15, ale to może dlatego że ważyłam 20 kg mniej jak w poprzedniej ciąży i mam duzo mniej tłuszczu

reklama
xDorota - Ty mi moze pomozesz ??? Jak nazywa sie taka mała biała jakby kulka pod skórą, z tym sie idzie do kosmetyczki, ona igiełka zahacza i po problemie.. Kurde wyjmowałam juz raz i chyba mam drugą niespodziankę na buzi i za cholere nie pamietam jak to sie nazywa.. Tak płytko pod skóra jest ...
a to nie jest kaszak? mówisz o takimi zazwyczaj pod oczami ?

Do góry