reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Blond już idę, jadłam sobie jeszcze pomarańcze na drugie śniadanko. Piszę prace na zaliczenie z kilku przedmiotów i jeszcze mam 11 konspektów do napisania ale dam radę. Jestem dopiero na I stopniu i nawet nie piszemy pracy licencjackiej bo zmienili nam formę kończenia studiów i uzyskania dyplomu. Będziemy mieć egzamin praktyczny i teoretyczny i nawet jeszcze nikt za bardzo nie wie jak to będzie wyglądać, już nie wspominając że egzamin ma być w czerwcu więc mogę go zdawać na porodówce.
A mogłam iść od razu po maturze na studia pedagogiczne to mi się jakiejś fizjoterapii zachciało

reklama
Kam...Kluch szaleje...kopie (czuje lekkie dotknięcia), wypina się (wypukła twarda gulka) i się przekręca (chwilowe twardnienie i nawet lekki ból na środku brzucha - znika i mija szybko po przyłożeniu ręki - szczególnie taty)...a więc zabawa na całego. Oo wczorajszych harcach postanowiłam odstawic czekoladę bo chyba nią tak Go rozbudziłam :)

Tialana...fakt, nie pomyślałam...o pęcherz trzeba dbać ;)

moje tez tak po mnie jezdzie ze mnie wszystko co posiadam na dole boli:eek::eek: nie wiem co to za pozycje, ale sie tak smmarkaty prostuje, ze az mam łzy w oczach:eek: ale kocham i to:happy2:

sicil - podzielam zdanie witamin. Co do wielkosci to wolałąbym brac dwie niz taką gulałę:eek: A jak Ty tak codziennie bierzesz i tak duzo tych tablet to moze je nożykiem na pół??? Właśnie !! ślyszałam, ze nie wszystkie tabletki mozna kroic to prawda???
tialala - moze Ci pomozemy z tą praca???;-) Pamiętam jak sie pociłam nad swoja brrrrrrrrrrrrrrrrrrr i na szczescie do szkoly to ja juz wyłącznie na wywiadówki:cool2::cool2:

blond20 - baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wazny temat poruszyłas!!! Mysle ze mogłybysmy te pępki przedyskutowac, bo ja zielona jestem w tej materii (trzecie dziecko w drodze hehe a ja głupia:eek:) i chciałabym wiedziec jak to sie pielegnuje, bo ja bliźniaki do domu to juz niemalże ząbkujące ze szpitala odebrałam:sorry:

To ja opowiem o moim doświadczeniu z pepkiem.
Zalecono mi kąpiel dziecka w tak małej ilości wody by ta nie dostała się w żadnym stopniu do pępuszka.
pieluszki podwijałam by nie uciskały one pępka... hm przemywałam go kilka razy dziennie.. ale czym hm.. a już wiem. W szpitalu jak wychodziłam dali mi recepte na taki roztwór on chyba śmierdział spirytusem.. i musiałam wykupić w aptece to co przpeisali i tym smarować i gazikami jałowymi.

blond20 - baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wazny temat poruszyłas!!! Mysle ze mogłybysmy te pępki przedyskutowac, bo ja zielona jestem w tej materii (trzecie dziecko w drodze hehe a ja głupia:eek:) i chciałabym wiedziec jak to sie pielegnuje, bo ja bliźniaki do domu to juz niemalże ząbkujące ze szpitala odebrałam:sorry:

co do pępka to nam położna kazała normalnie kąpać tylko dobrze go potem wysuszyć, potem psikać środkiem do dezynfekcji octenisept i po jakimś tygodniu sam odpadł :-)

Witajcie,
W szczególnosci witam nowe Dziewczęta:)

a ja dzisiaj obudziłam się o 5 i lezałam i nagle cuzje kop, kop, za chwile znowu kopniak i kolejny i tak przez 5 minut:) i myślę, ale Naatuś z Ciebie bedzie ancymonek. Także skoro tak przyszło mi imię Natalia to bedzie Natalka- to znak:)

no ja tez jak leze, to czuje dzisiaj jak sie buntuje, ze lezymy :eek: wpierw lagodnie do mnie, a teraz chyba z piesciami :eek:

buziak- ja takie normalne to mam male, najgorzej mam z zelazem, ale to paskudztwo jest w tym ampulkach :wściekła/y: a progesteron w tej ochronce rozpuszczalnej- ehhh cwaniary wiedzieli jak uprzykrzyc zycie kobietom :eek:

tu jesli chodzi o kikut to wiem, ze norma jest od 5 do 20dni, ale, ze odpadaja szybko :tak:

no ja tez jak leze, to czuje dzisiaj jak sie buntuje, ze lezymy :eek: wpierw lagodnie do mnie, a teraz chyba z piesciami :eek:

buziak- ja takie normalne to mam male, najgorzej mam z zelazem, ale to paskudztwo jest w tym ampulkach :wściekła/y: a progesteron w tej ochronce rozpuszczalnej- ehhh cwaniary wiedzieli jak uprzykrzyc zycie kobietom :eek:

tu jesli chodzi o kikut to wiem, ze norma jest od 5 do 20dni, ale, ze odpadaja szybko :tak:

ahahaha mamuśka niegrzeczna jesteś skoro bobo już do Ciebie z pięściami :)

a mój dzidziol to też chyba po czekoladzie jest bardziej aktywny...siedze sobie grzecznie w pracy, nie tyram za bardzo a on mnie non stop nawala
wrrr...no żeby z pięściami na mamusię :-D

reklama
juz widac charakterek ojca :eek:
nie o piesci chodzi hihihih, ale o pozne wstawanie, rano moge lezec i lezec i nic, wieczorem zas (wyzalalam sie ze go nie czuje, to wczoraj mi dal koncert, ze przez sen go czulam) pokutuje

Do góry