reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka hihih mam to samo, ostatnio jedzac steka zatykalam sobie nos :tak:, nigdy nie przepadalam za miesem, ae teraz to juz szczegolnie mnie odrzuca, ale kaza to jem, nikt mi nie mowil, ze musze czuc jego smak ;-)
Maz juz sie przyzwyczail, chociaz nie wiem co sobie o mnie mysli :cool:
Rybke zjem, ale po swojemu, filecik w jakiejs zapiekance, albo jako paluszki rybne :tak:, grunt to nie widziec co to i by na mnie nie gapilo sie ;-)

Buziol mi tez juz staja w poprzek te tabletki :eek: a na widok zelaza oczy mi lazmi zachodza :eek:, bo jednak duzo mam jeszcze tych podrzymujacych
Chyba mi sie krtan zwezyla :wściekła/y:

Fakt, ze witaminy pewnie jak zapisuja ginekolodzy, to by zapobiec, co ma tez sens, ale ja zawsze troche podejrzliwie na to patrze, pomna tego, ze duzo lekarzy jednak jest sowicie oplacana za polecanie, lub zapisywanie wyznaczonych marek lekow :tak:

Jak bylam w Poznaniu na takiej wizycie u poleconego mi lekarza (po przejsciach chcialam sie przebadac i uspokoic i nie ukrywam, jednak troche sprawdzic mojego gina tutaj) to kazal mi brac elevit ot tak, jeszcze przed planowaniem ciazy :eek:
Tu bralam folik i cardioaspiryne przed zajsciem, ale to mialo swoj sens, w zwiazku z moimi problemami.

A tak to jakby lupac codziennie aspiryne, bo kiedys moze mi sie przydac :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Kam...Kluch szaleje...kopie (czuje lekkie dotknięcia), wypina się (wypukła twarda gulka) i się przekręca (chwilowe twardnienie i nawet lekki ból na środku brzucha - znika i mija szybko po przyłożeniu ręki - szczególnie taty)...a więc zabawa na całego. Oo wczorajszych harcach postanowiłam odstawic czekoladę bo chyba nią tak Go rozbudziłam :)

Tialana...fakt, nie pomyślałam...o pęcherz trzeba dbać ;)

I właśnie gdy myślałam, że to mnie nie dotyczy - znaczy sie przytulanko z porcelaną - bo to już 4 miesiąc no i tylko raz mi się zdarzyło do tej pory... zdążyłam dobiec do toalety chyba tylko dlatego, że mam ją blisko:(
Ale zdarzyło to się jakieś 5 minut po połknięciu tabletki witamin (prenatal complex), na których jest wyraźnie napisane, żeby do jedzenia. Dziś zapomniałam ze śniadaniem więc pomyślałam, czemu nie godzinę po co to szkodzi... Jednak szkodzi:(

Pozdrawiam wymiotujące z nowym zrozumieniem;)

Buziak ja tez nie rozumiem po co one takie wielkie. i na poczatku kilka razy mialam odruch wymiotny i nie moglam polknac:/ale juz ok:)
Tialana do pracy:) a TY piszesz jakas koncowa magisterska czy cos innego? ja meczylam 1,5 miesiaca inzynierska i myslalam ze jajo predzej zniose niz ja napisze. ale juz wydrukowana i zlozona czekam na termin.
Wiecie co z tymi witaminami to nie zapone jak polozna moja klela na nie jak mlodego urodzilam :) moja polozna to ostro po 60 -tce byla no i po urodzeniu ma tam iles wizyt kiedy chodzi po domach i pomaga. no i apropos kikuta tego pepkowego wlasnie klela ze kiedys to jak tych witami si nie bralo to raz dwa i on odpadal a teraz kobiety lykaja te witaminy, lekarze kaza brac a potem to sie paprze, bo ta pepowina taka gruba i gnije i nawet 20 dni nie hcce odpasc :D u nas jeszcze w szpitalu odpadlo ale zeby sie calkiem wysyszylo to minelo troche czasu. ale smiac mi sie chcialo jak tak gadala bo widac bylo ze ja ta faktycznie drazni :) no juz nie mowiac o jej reakcji na kosz na pieluchy, sprawdzanie dlugosci paznokci, mojego zapachu( czy sie nie perfumuje ) . ciekawe co by bylo jakby podgrzewacz na chusteczki zobaczyla. ale mimo wszystko to kochana kobieta jest, znam ja od dziecka wiec wybaczam i rozumiem bo za jakis czas tez bede tak gadac jak ona:)

Buziak ja tez nie rozumiem po co one takie wielkie. i na poczatku kilka razy mialam odruch wymiotny i nie moglam polknac:/ale juz ok:)
Tialana do pracy:) a TY piszesz jakas koncowa magisterska czy cos innego? ja meczylam 1,5 miesiaca inzynierska i myslalam ze jajo predzej zniose niz ja napisze. ale juz wydrukowana i zlozona czekam na termin.
Wiecie co z tymi witaminami to nie zapone jak polozna moja klela na nie jak mlodego urodzilam :) moja polozna to ostro po 60 -tce byla no i po urodzeniu ma tam iles wizyt kiedy chodzi po domach i pomaga. no i apropos kikuta tego pepkowego wlasnie klela ze kiedys to jak tych witami si nie bralo to raz dwa i on odpadal a teraz kobiety lykaja te witaminy, lekarze kaza brac a potem to sie paprze, bo ta pepowina taka gruba i gnije i nawet 20 dni nie hcce odpasc :D u nas jeszcze w szpitalu odpadlo ale zeby sie calkiem wysyszylo to minelo troche czasu. ale smiac mi sie chcialo jak tak gadala bo widac bylo ze ja ta faktycznie drazni :) no juz nie mowiac o jej reakcji na kosz na pieluchy, sprawdzanie dlugosci paznokci, mojego zapachu( czy sie nie perfumuje ) . ciekawe co by bylo jakby podgrzewacz na chusteczki zobaczyla. ale mimo wszystko to kochana kobieta jest, znam ja od dziecka wiec wybaczam i rozumiem bo za jakis czas tez bede tak gadac jak ona:)

o z tą pepowiną nie wiedzialam ze tak jest. Mojemu zynowi odpadla jak miał 3 tygodnie i 1 dzień :/ strasznie dlugo sie trzymala :// wiec mowisz ze to od tego ze calą ciąże faszerowalam sie witaminami ??

No żesz, chyba jakieś choróbsko mnie łapie. Ból gardła, katar. Zastanawiam sie czy iść po pracy na jogę w takim stanie, i czy w ogóle iśc jutro do pracy.... Najgorsze jest to, że mam sporo do zrobienia, i jak 2 dni przeleżę w domu to potem bede musiała wiele nadrobić. Sama nie wiem.....

hmmmm moja siostra i znajome które urodziły tez łykały witaminy i żadna nie miała problemy z zasuszaniem kikuta raczej wątpię że to od tego zależy bo przecież jak nie łykasz tych witamin to masz je w pokarmie

czesc dziewczynki

ja już w pracy oczywiście...i jakiegoś powera dostałam dzisiaj, chyba się wyspałam

a ja witaminki biore jak mi się przypomni:-p wyrodna matka ze mnie już od samego początku, bo gin kazał mi brać...ale to są takie wielkie kobyły że aż mi w gardle stają...nawet jak je przepołowię...wiec sobie olewam tak troszkę

reklama
o z tą pepowiną nie wiedzialam ze tak jest. Mojemu zynowi odpadla jak miał 3 tygodnie i 1 dzień :/ strasznie dlugo sie trzymala :// wiec mowisz ze to od tego ze calą ciąże faszerowalam sie witaminami ??
Kamila ja nie mam pojecia ile jest w tym prawdy bo to powiedziala polozna zreszta starej daty wiec wiadomo ze one to maja jakies swoje schizy. ale moze rzeczywiscie cos w tym jest:confused:

Do góry