reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, a Wam te complexy witamin kaza brac giny?
Bo mi kaze brac tylko to, czego mi brakuje i to w czystej postaci a najlepiej zas w jedzonku :eek:

Ale fakt, ze ja najgorzej na zelazo reaguje, ale brac musze, zobaczymy jakie teraz beda wyniki, bowiem jadlam wszystko co mi kazal i modle sie, by mi wycofal to zelazo paskudne

mi kazała brać gin.

reklama
Sicilpol mi kaze gin brac bo ja mam wszystkie wyniki nawet bez ciazy na dolnej granicy chociaz jem duzo warzyw owocow i miecho tez codziennie. moja mam tez tak ma. taka nasza uroda, a w ciazy to naprawde mam bardzo slabe te wyniki i juz 3 mam ponizej normy, a reszta na granicy.

sicil - mój gin mówi, ze witaminy bierze sie wtedy jak czegos brakuje a jak wyniki sa ok to po co????? Podkresla ze wazniejsze jest to co jem

mi każe brać gin witaminy, ale ja zaś bym miała problem aby to wszystko mieć w jedzonku jak tu jod czy kwasy omega3 dostarczyć jak ja nie cierpię ryb i nikt mnie nie zmusi do jedzenia ich nioooo oprócz śledzi bo je to teraz pożeram !!!! nie mówiąc już o mięsie jakoś nie przemawia do mnie codzienne jego jedzenie bleeeeeee

Mi gin powiedział o kwasie foliowym, zeby brac do momentu kiedy do konca nie rozwinie sie układ nerwowy.
Kupiłam sobie wit poniewaz jest zima i wiadomo, ze dzisiejsze warzywa czy owoce to nie to samo co latem... ale nie biore ich codziennie, co drugi trzeci dzien.
Zwłaszcza po tym jak mi jedna juz w gardle stanęła w poprzek:eek: :eek:

zawsze zastanawiałam sie czemu oni takie wieeeeeeeeeeeeelkie te tablety robia //zwłaszcza ze ciezarne maja rozne ciekawe problemy zołądkowe:sorry:

Przyznam się, że mój gin to nie wie nawet, że ja witaminy biorę...do tej pory nie kazał brać (mam książkowe wyniki) i ja nie wspomniałam, że biorę...a zaczęłam łykać dłuuugo przed ciążą bo już przed drugą czyli w maju...w czerwcu zaszłam...w sierpniu laparo...i we wrześniu powstał Kluch :) I tak oto sobie łykam do dziś :)

Witam Was :*

Chyba już wiem skąd u mnie te wymioty ... od Witamin które biorę?!?! Ale czy to wogóle możliwe by wymiotować od witamin?
Zawsze jak wymiotowalam to pare minut wczesniej bralam witaminy ( jak zalecano na ulotce tuż po posiłku ) i po ok 3 minutach zawsze kończyło się to wymiotami, dopiero teraz skojazyalm fakty bo przed chwilką wziełam witaminy na pusty żołądek ( żeby zrobic raz inaczej niż zwykle ) wypiłam pół kubka wody.. i co...?! i wymioty ! Na szczeście długo się z nimi nie męczyłam bo w żołądku pusto więz zwróciłam tylko wodę którą wypiłam.. Tak więc na poneidziałkowej wizycie u gin powiem jej moje przypuszczenia, ciekawe co ona na to powie...

To fajnie z tą siarą , mi też leci. A co do łożyska to obloeśne.. :-)

Zachcianka ciążowa ?!:-)

Co do tego szpitala, to moja gin. jest jednak przewrażliwiona na różne przykre sprawy i woli zapobiegać niż czekać na dalszy rozwój. :-) .
Odstaw i może faktycznie to one tak na ciebie działają i naprwdę mogą wywoływać wymioty zaraz po połknięciu, ja od lat mam tak że jak boli mnie żołądek np z przejedzenia to krople żołądkowe działają an mnie w ten sam sposób, nawet nie zawsze zdążę łyżeczkę do ust włożyć

Hejka
Wiecie co ja w pierwszej ciąży tej glukozy nie piłam i u nas chyba się tego nie robi chyba ze wyjdzie coś nie tak na czczo widziałam jak jedna laska to piła w szpitalu i dziękuję bardzo za to paskudztwo ja bym od razu w kibelku wylądowała :tak:
Ja jutro mam wizyte już się nie moge doczekac ciekawe czy mi zrobi USG i czy nadal bedzie widzial dziewuszke :)
Tak właśnie myślałam że pewnie teraz będziesz mieć wizytę, zazwyczaj masz tydzień wcześniej niż ja ;-) znowu będę czekać na wieści o twoim bobo :-)

współćzuje i życze owocnej pracy!!!!
Taka moja praca owocna, że napisałam wstęp i już siedzę na bb, ;-)ale zaraz uciekam

W powietrzu czuć moje L4...spałam do 8.30!!! Witam...i wprowadzam cent, serum i vip...jako skróty jeśli już wiecie o co kaman to zgadzać się i wybaczać ;D
Kam...może nie przerywaj...bierz przed snem te witaminy :)

Ambitny plan na drugi dzień wolnego - zrzucić piżamę ;D

Carla tylko się nie przezięb bez tej piżamy

reklama
tialana a na mnie z kolei krople żołądkowe działają cudownie na mdłości.. ale teraz przy tych wymiotach nie zdążam dolecieć do kuchni po krople żeby zahamować wymioty bo już ze mnie leci..:/ Ale nigdy w życiu nie miałam takich problemów żeby od jakichkolwiek tabletek wymiotować.

Do góry