reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam Was :*

Chyba już wiem skąd u mnie te wymioty ... od Witamin które biorę?!?! Ale czy to wogóle możliwe by wymiotować od witamin?
Zawsze jak wymiotowalam to pare minut wczesniej bralam witaminy ( jak zalecano na ulotce tuż po posiłku ) i po ok 3 minutach zawsze kończyło się to wymiotami, dopiero teraz skojazyalm fakty bo przed chwilką wziełam witaminy na pusty żołądek ( żeby zrobic raz inaczej niż zwykle ) wypiłam pół kubka wody.. i co...?! i wymioty ! Na szczeście długo się z nimi nie męczyłam bo w żołądku pusto więz zwróciłam tylko wodę którą wypiłam.. Tak więc na poneidziałkowej wizycie u gin powiem jej moje przypuszczenia, ciekawe co ona na to powie...

Zaczynam przeciekać! Poleciała mi dziś siara! :szok: Trochę szybko, nie?

Aha. I jeszcze bardzo ważna informacja. Mój mąż ogląda namiętnie discovery i oświecił mnie dzisiaj.... A mianowicie: co zrobić, aby uniknąć depresji poporodowej? Zjeść własne łożysko!!! Bo niby w nim są hormony, których brakuje po porodzie i dlatego wpada się w depreche.
Smacznego ;-)

To fajnie z tą siarą , mi też leci. A co do łożyska to obloeśne.. :-)

ze mna chyba cos jes nie tak, zjadlabym kilo cytryn ..... W domu mialam tylko 2 wiec pierwsza chec zaspokojona ale naprawde polknelabym ich dzisiaj mase....

Zachcianka ciążowa ?!:-)

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie! W sumie to nie spodziewałam się innego, w końcu po przeczytaniu setek Waszych postów wiedziałam, że jesteście ciepłe i fajne ;).

Słuchajcie, tak się zastanawiam... jak to jest z pierwszymi ruchami? Bo ja od kilku dni mam wrażenie, że ludek mnie tam w środku tyka, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam i czy to jednak nie jelita. Teoretycznie mądre księgi mówią, że jeszcze za wcześnie na to (pierwsza ciąża, nie jestem jakimś chudzielcem, raczej standardowo trochę tłuszczyku na brzuchu. Czy możliwe, żeby to już była młodzież?

nanulika: jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego optymizmu! To naprawdę niesamowite, jaki pozytyw rozsiewasz, wszystkie kobietki po przejściach powinny brać z Ciebie przykład. Oczywiście trzymam kciuki za pomyślne powołanie na świat fasolki :)

KamilaLublin: przykro mi z powodu wymiotów :( ale nie bardzo rozumiem, czemu Twoja gin chce Cię od razu do szpitala wsadzać. Dwóch ginekologów, których o to pytałam, stwierdziło, że wymioty mogą się zacząć na każdym etapie ciąży, trwać całą ciążę (przypadek mojej babci) i że w ogóle nie ma reguły co do terminu i częstotliwości - są tylko statystyki, które pokazują ogólny trend spadkowy w kolejnych miesiącach ciąży. Byłam tym tematem żywo zainteresowana, bo akurat nie wymiotowałam i miałam nadzieję, że już nie będę (mam emetofobię), ale lekarze mnie pocieszyli, że to wcale nie tak :).

mamina karierowiczka: z tego co wiem, obciążenie glukozą czeka nas wszystkie... i pamiętajcie, żeby na to badanie zabrać ze sobą CYTRYNĘ!

tak tak delwer, cytrynę :D

Co do tego szpitala, to moja gin. jest jednak przewrażliwiona na różne przykre sprawy i woli zapobiegać niż czekać na dalszy rozwój. :-) .

Hejka
Wiecie co ja w pierwszej ciąży tej glukozy nie piłam i u nas chyba się tego nie robi chyba ze wyjdzie coś nie tak na czczo widziałam jak jedna laska to piła w szpitalu i dziękuję bardzo za to paskudztwo ja bym od razu w kibelku wylądowała :tak:
Ja jutro mam wizyte już się nie moge doczekac ciekawe czy mi zrobi USG i czy nadal bedzie widzial dziewuszke :)

A mi przy glukozie nie pozwolili uzyc cytryny,babka z przychodni stwierdzila ze moze zaburzyc wynik i nawet wody nie moglam lyknac pol lyczka.... do tego 2h plackiem na miejscu,nie pozwolili mi isc i wrocic.....

jejku, jejku, ale by było super!!! w sumie znalazłam teraz na ogólnym forum wątek dla pierworódek, a tam akurat ten sam temat na początku poruszony i faktycznie kilka dziewczyn napisało, że w 16. tyg. pierwszej ciąży już czuły, a ja właśnie zaczynam 17., więc... ludku, obyś to był Ty! :)

Tez uważam, ze to jak najbardziej moze byc maluch;-) Od razu wymyśl sobie jakis skrót, bo ja ledwie dziewczyn wkoncu opanowałam:cool2::cool2:

Kurde ja na gruszki i jablka mam ostre cisnienie:-D dzisiaj wsuwałam gruszki bo jak ugryzła to mi się smarkate czasu przypomniały jak się kradło z sadu tak samo smakowała:-D

jak normalnie gruszki mnie nie wzruszaja tak teraz jadłabym non stop:happy2: Pytałas po co cytryna do glukozy. Bo to jest okropnie słodkie i mozna dodac cytryne, zeby było choc troche lepsze - czy moze lepsza tolerancja!!! :cool:

Dzień dobry wszystkim
Wstałam i zaraz zabieram się za pisanie prac zaliczeniowych na studia, tak mi się nie chcę ale zrobić trzeba

Miłego dzionka wszystkim

współćzuje i życze owocnej pracy!!!!

Nanulika - dziewczyny Cie tu ostro komplementuja to i ja Ci napisze podziwiam Cie, ze potrafisz tu z nami siedziec, czytac jak rosna nam brzuchy i jeszcze nas wspierac - kobieta z jajami!!! :cool::cool:

Sicil - jaka w ogóle macie teraz pogode???

Kamila - odstaw te witaminy na kilka dni, nic sie nie stanie a poobserwujesz co z tym rzyganiem... moze faktycznie cos Ci tam nie podchodzi. A swoja droga to chyba pisałas, ze masz jakies nowe nie??? z apteki czy z neta

A ja od wczoraj mam kaca! Pic mi sie chce jakbym na niezłym kapciu była:eek:

Ostatnia edycja:
A mi przy glukozie nie pozwolili uzyc cytryny,babka z przychodni stwierdzila ze moze zaburzyc wynik i nawet wody nie moglam lyknac pol lyczka.... do tego 2h plackiem na miejscu,nie pozwolili mi isc i wrocic.....

ja pamiętam że w pierwszej ciąży też mialam powiedziane ze mam wypic tak jak jest przyrządzona i nie przegryzać ani nie popijać tego niczym.. teraz jak będę robić to tak samo jak kiedyś.. :p ale przez te 2 godziny mogę sobie powoli spacerować byle się nie zmęczyć.

Kamilka, a w tych witaminach masz zelazo?
Bo u mnie wlasnie zelazo powoduje nudnosci i ogolny brak apetytu (oczywiscie pomijajac zachcianki i rzeczy opisane tutaj :tak:)
Biore czyste zelazo i na forum czesto spotykam sie z taka reakcja na te talbetki wlasnie :eek:

Buziol- rano bylo 7stopni, tyle, ze tutaj 7stopni to oznacza ciepla kurtke, czapke na glowie i ogolny ziab :eek: powiem, ze temperatu:eek:odczuwalna to jakby u nas z -5 :eek: teraz widze, ze slonce wychodzi, na sloneczku zas pogoda potrafi sie zmienic tak diametralnie, ze ostatnio wylegiwalam sie na sofie na zewnatrz, myslac ze mam ryjek niepokryty filtrami :cool2:
Ogolnie wahania temparatur jak w Afryce :baffled:
No ale niedaleko w sumie mamy

Kamila - odstaw te witaminy na kilka dni, nic sie nie stanie a poobserwujesz co z tym rzyganiem... moze faktycznie cos Ci tam nie podchodzi. A swoja droga to chyba pisałas, ze masz jakies nowe nie??? z apteki czy z neta

Tak też zrobię.. odstawię i zobaczę co dalej będzie. W sumie to i tak jakbym ich nie brała bo co połknę to wyrzygam. Biorę nowe .. z apteki Vita Min Mama Plus ... dużo tańsze od poprzednich i tu może tkwi problem, że mój organizm ich nie toleruje ale też dziwne bo przecież przez niecałe 5 minut ona nawet nie zdążą się rozpuścić.. zobaczymy .

Kamilka, a w tych witaminach masz zelazo?
Bo u mnie wlasnie zelazo powoduje nudnosci i ogolny brak apetytu (oczywiscie pomijajac zachcianki i rzeczy opisane tutaj
yes2.gif
)
Biore czyste zelazo i na forum czesto spotykam sie z taka reakcja na te talbetki wlasnie
eek.gif

Buziol- rano bylo 7stopni, tyle, ze tutaj 7stopni to oznacza ciepla kurtke, czapke na glowie i ogolny ziab
eek.gif
powiem, ze temperatu
eek.gif
odczuwalna to jakby u nas z -5
eek.gif
teraz widze, ze slonce wychodzi, na sloneczku zas pogoda potrafi sie zmienic tak diametralnie, ze ostatnio wylegiwalam sie na sofie na zewnatrz, myslac ze mam ryjek niepokryty filtrami
cool2.gif

Ogolnie wahania temparatur jak w Afryce
baffled5wh.gif

No ale niedaleko w sumie mamy

Tak , te co biorę teraz mają żelazo, poprzednie nie miały. Ale czy mój organizm zdąży wyczaić że właśnie połknełam kapsułkę w której jest żelazo skoro to sie dzieje niemal że natychmiast po połknięciu ?

Ostatnia edycja:
reklama
Mi mówił ze cytryna jak najbardziej polecana i na wynik nie wpływa. Więc profilaktycznie zabiorę ze sobą.
Dziewczynki jadę na szkolenie - zamelduje sie dopiero gdzieś na weekendzie - i nie obiecuję że nadrobie wszystko co naprodukowałyście :)

Do góry