siula
Fanka BB :)
cześć w ten śnieżny dzień ,a wy to nocne marki jesteście ha ha .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zaczynam przeciekać! Poleciała mi dziś siara! Trochę szybko, nie?
Aha. I jeszcze bardzo ważna informacja. Mój mąż ogląda namiętnie discovery i oświecił mnie dzisiaj.... A mianowicie: co zrobić, aby uniknąć depresji poporodowej? Zjeść własne łożysko!!! Bo niby w nim są hormony, których brakuje po porodzie i dlatego wpada się w depreche.
Smacznego ;-)
ze mna chyba cos jes nie tak, zjadlabym kilo cytryn ..... W domu mialam tylko 2 wiec pierwsza chec zaspokojona ale naprawde polknelabym ich dzisiaj mase....
Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie! W sumie to nie spodziewałam się innego, w końcu po przeczytaniu setek Waszych postów wiedziałam, że jesteście ciepłe i fajne .
Słuchajcie, tak się zastanawiam... jak to jest z pierwszymi ruchami? Bo ja od kilku dni mam wrażenie, że ludek mnie tam w środku tyka, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam i czy to jednak nie jelita. Teoretycznie mądre księgi mówią, że jeszcze za wcześnie na to (pierwsza ciąża, nie jestem jakimś chudzielcem, raczej standardowo trochę tłuszczyku na brzuchu. Czy możliwe, żeby to już była młodzież?
nanulika: jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego optymizmu! To naprawdę niesamowite, jaki pozytyw rozsiewasz, wszystkie kobietki po przejściach powinny brać z Ciebie przykład. Oczywiście trzymam kciuki za pomyślne powołanie na świat fasolki
KamilaLublin: przykro mi z powodu wymiotów ale nie bardzo rozumiem, czemu Twoja gin chce Cię od razu do szpitala wsadzać. Dwóch ginekologów, których o to pytałam, stwierdziło, że wymioty mogą się zacząć na każdym etapie ciąży, trwać całą ciążę (przypadek mojej babci) i że w ogóle nie ma reguły co do terminu i częstotliwości - są tylko statystyki, które pokazują ogólny trend spadkowy w kolejnych miesiącach ciąży. Byłam tym tematem żywo zainteresowana, bo akurat nie wymiotowałam i miałam nadzieję, że już nie będę (mam emetofobię), ale lekarze mnie pocieszyli, że to wcale nie tak .
mamina karierowiczka: z tego co wiem, obciążenie glukozą czeka nas wszystkie... i pamiętajcie, żeby na to badanie zabrać ze sobą CYTRYNĘ!
tak tak delwer, cytrynę
jejku, jejku, ale by było super!!! w sumie znalazłam teraz na ogólnym forum wątek dla pierworódek, a tam akurat ten sam temat na początku poruszony i faktycznie kilka dziewczyn napisało, że w 16. tyg. pierwszej ciąży już czuły, a ja właśnie zaczynam 17., więc... ludku, obyś to był Ty!
Kurde ja na gruszki i jablka mam ostre cisnienie dzisiaj wsuwałam gruszki bo jak ugryzła to mi się smarkate czasu przypomniały jak się kradło z sadu tak samo smakowała
Dzień dobry wszystkim
Wstałam i zaraz zabieram się za pisanie prac zaliczeniowych na studia, tak mi się nie chcę ale zrobić trzeba
Miłego dzionka wszystkim
A mi przy glukozie nie pozwolili uzyc cytryny,babka z przychodni stwierdzila ze moze zaburzyc wynik i nawet wody nie moglam lyknac pol lyczka.... do tego 2h plackiem na miejscu,nie pozwolili mi isc i wrocic.....
Kamila - odstaw te witaminy na kilka dni, nic sie nie stanie a poobserwujesz co z tym rzyganiem... moze faktycznie cos Ci tam nie podchodzi. A swoja droga to chyba pisałas, ze masz jakies nowe nie??? z apteki czy z neta
Kamilka, a w tych witaminach masz zelazo?
Bo u mnie wlasnie zelazo powoduje nudnosci i ogolny brak apetytu (oczywiscie pomijajac zachcianki i rzeczy opisane tutaj)
Biore czyste zelazo i na forum czesto spotykam sie z taka reakcja na te talbetki wlasnie
Buziol- rano bylo 7stopni, tyle, ze tutaj 7stopni to oznacza ciepla kurtke, czapke na glowie i ogolny ziabpowiem, ze temperatuodczuwalna to jakby u nas z -5teraz widze, ze slonce wychodzi, na sloneczku zas pogoda potrafi sie zmienic tak diametralnie, ze ostatnio wylegiwalam sie na sofie na zewnatrz, myslac ze mam ryjek niepokryty filtrami
Ogolnie wahania temparatur jak w Afryce
No ale niedaleko w sumie mamy