reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie! W sumie to nie spodziewałam się innego, w końcu po przeczytaniu setek Waszych postów wiedziałam, że jesteście ciepłe i fajne ;).

Słuchajcie, tak się zastanawiam... jak to jest z pierwszymi ruchami? Bo ja od kilku dni mam wrażenie, że ludek mnie tam w środku tyka, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam i czy to jednak nie jelita. Teoretycznie mądre księgi mówią, że jeszcze za wcześnie na to (pierwsza ciąża, nie jestem jakimś chudzielcem, raczej standardowo trochę tłuszczyku na brzuchu. Czy możliwe, żeby to już była młodzież?

nanulika: jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego optymizmu! To naprawdę niesamowite, jaki pozytyw rozsiewasz, wszystkie kobietki po przejściach powinny brać z Ciebie przykład. Oczywiście trzymam kciuki za pomyślne powołanie na świat fasolki :)

KamilaLublin: przykro mi z powodu wymiotów :( ale nie bardzo rozumiem, czemu Twoja gin chce Cię od razu do szpitala wsadzać. Dwóch ginekologów, których o to pytałam, stwierdziło, że wymioty mogą się zacząć na każdym etapie ciąży, trwać całą ciążę (przypadek mojej babci) i że w ogóle nie ma reguły co do terminu i częstotliwości - są tylko statystyki, które pokazują ogólny trend spadkowy w kolejnych miesiącach ciąży. Byłam tym tematem żywo zainteresowana, bo akurat nie wymiotowałam i miałam nadzieję, że już nie będę (mam emetofobię), ale lekarze mnie pocieszyli, że to wcale nie tak :).

mamina karierowiczka: z tego co wiem, obciążenie glukozą czeka nas wszystkie... i pamiętajcie, żeby na to badanie zabrać ze sobą CYTRYNĘ!

tak tak delwer, cytrynę :D

reklama
Karamija - znowu dopadł Cię ból. Strasznie współczuję :-(

gkvip - oj Ty też miałaś przejścia :-(. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze!

esperanza - ogromne gratulacje z okazji zaręczyn :-)

Gratuluję mamusiom, które poznały płeć maluszków :happy:. Ja muszę czekać do 21 lutego. A bardzo marzymy o córeczce ;-)

A i witam nowe czerwcówki :-)

Dziekuje Wam kobitli za wsparcie i mile slowo, jak zawsze mozna na Was liczyc:tak::tak::tak:

Magnificent - nie ma reguly z pierwszymi ruchami, ogolnie przyjmuje sie ze powinny sie pojawic miedzy 14 a 22tyg ciazy takze kto wie moze bobasek juz potwierdza swoja obecnosc:-)

nanulika - trzymam kciuki za ciebie z calych sil. Wierze ze ci sie szybciutko uda:tak:

My powinnismy poznac plec 8 lutego i ja ciagle nie wiem co bym bardziej chciala, teoretycznie powinnm myslec tylko o corci bo synus juz jest ale jakos ja ciagle nie wiem co chcem:-(. Moj M chce syna ale jak mowi ze z corci tez bedzie sie cieszyl

Magnificent - nie ma reguly z pierwszymi ruchami, ogolnie przyjmuje sie ze powinny sie pojawic miedzy 14 a 22tyg ciazy takze kto wie moze bobasek juz potwierdza swoja obecnosc:-)

jejku, jejku, ale by było super!!! w sumie znalazłam teraz na ogólnym forum wątek dla pierworódek, a tam akurat ten sam temat na początku poruszony i faktycznie kilka dziewczyn napisało, że w 16. tyg. pierwszej ciąży już czuły, a ja właśnie zaczynam 17., więc... ludku, obyś to był Ty! :)

polaa - ja ma USG na 14ta ale az do Glasgow musze jechac a to jakies 3godz takze dopiero wieczorkiem dam znac:-)
No i super ze jest nas kilka na 8go :tak: to bedzie owocny dzien:tak:

pierwsze dni "urlopu" zaliczone do udanych!! w Gdansku wlasnie pada snieg :szok:
postaram sie jak najszybciej Was podczytywac :tak:
Melduje tez ze jak na ta chwile Mamy sie Swietnie ;)
jutro lecimy do Ginekologa :tak:

Dobrej Nocki Wszystkim :tak:

A po co cytryna? Ja jak byłam w ciąży z Ala (urodziłam ją mieś po 20 ur) nie miałam aż tylu badań co mam teraz i w niektórych się nie ogarniam... Nie miałam cukru mierzonego, a co do wagi lekarz mi nic nie mówił a przytyłam przecież aż 35kg a teraz 8 i raban robi jak by się tragedia jakaś stała...

Kurde ja na gruszki i jablka mam ostre cisnienie:-D dzisiaj wsuwałam gruszki bo jak ugryzła to mi się smarkate czasu przypomniały jak się kradło z sadu tak samo smakowała:-D strach pomyśleć że za kilka latek moją Alucha będzie broiła:-D znowu spać nie mogę:-( Ala co chwila rano mnie budzi i tak spię do 12... z przerwami na dożywianie:-) kiedy mi się ustabilizuje sen?

Wreszcie dotarłam do końca:-D
a w poludnie udzielałam się a mimo to tyle do nadrobienia ;-)

Karamija Biedulko wspolczuje tego bólu:-(
Musi w końcu przejść:tak: trzymaj się jakoś:-)

Carla Ty to już masz córcię przepowiedzianą:-D
Myslałam, ze coś ominełam hehe:-)

Kamila super, ze tylko 1 kg;-)
Na pewno sie cieszysz :)
a co do wymiotów to wspołczuję:-(

delwer moja kolezanka pierwsza corcie urodzila w dniu terminu:tak:
a synka (dwa lata mlodszego) 13 dni po terminie więc niestety nie ma reguły:no:
Moja mama miala 4 dzieci, tzn ma. mnie i moje dwie siostry przenosila a brata dzien przed terminem(byl 3 dzieckiem). Ja znowu synka przenosiam a myslalam, ze chlopcy rodza sie szybciej:-D

veritaserum gratuluje syneczka:tak:
Cos czuje, ze ja tez bede miala drugiego siusiaka:-D

magnificent, dodolina witajcie;-)

gkvip trzymaj się, dobrze, ze wszystko w porzadku z Wami:tak:

Ktos pisal o wedzidelku (chyba tialana badz blond, wybaczcie nie pamietam:no::zawstydzona/y:), moj synus urodzil sie ze zrosnietym wedzidelkiem pod jezyczkiem:tak: w niczym mu to nie przeszkadzalo, ani w jedzeniu, ani Go nie bolalo ale we wrzesniu w tamtym roku jak mial 22 msc mial zabieg:tak: zeby wlasnie nie mial problemow z mowa, od razu bylo widac roznice:-)

Nic lece się kapać, pozniej jeszce tu wpadne :)
Akurat obie o tym pisałyśmy :-) dokładnie tak to wygląda że czasem nawet rodzice nie wiedzą o tym i wychodzi to właśnie przy niewyraźnej mowie

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie! W sumie to nie spodziewałam się innego, w końcu po przeczytaniu setek Waszych postów wiedziałam, że jesteście ciepłe i fajne ;).

Słuchajcie, tak się zastanawiam... jak to jest z pierwszymi ruchami? Bo ja od kilku dni mam wrażenie, że ludek mnie tam w środku tyka, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam i czy to jednak nie jelita. Teoretycznie mądre księgi mówią, że jeszcze za wcześnie na to (pierwsza ciąża, nie jestem jakimś chudzielcem, raczej standardowo trochę tłuszczyku na brzuchu. Czy możliwe, żeby to już była młodzież?

nanulika: jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego optymizmu! To naprawdę niesamowite, jaki pozytyw rozsiewasz, wszystkie kobietki po przejściach powinny brać z Ciebie przykład. Oczywiście trzymam kciuki za pomyślne powołanie na świat fasolki :)

KamilaLublin: przykro mi z powodu wymiotów :( ale nie bardzo rozumiem, czemu Twoja gin chce Cię od razu do szpitala wsadzać. Dwóch ginekologów, których o to pytałam, stwierdziło, że wymioty mogą się zacząć na każdym etapie ciąży, trwać całą ciążę (przypadek mojej babci) i że w ogóle nie ma reguły co do terminu i częstotliwości - są tylko statystyki, które pokazują ogólny trend spadkowy w kolejnych miesiącach ciąży. Byłam tym tematem żywo zainteresowana, bo akurat nie wymiotowałam i miałam nadzieję, że już nie będę (mam emetofobię), ale lekarze mnie pocieszyli, że to wcale nie tak :).

mamina karierowiczka: z tego co wiem, obciążenie glukozą czeka nas wszystkie... i pamiętajcie, żeby na to badanie zabrać ze sobą CYTRYNĘ!

tak tak delwer, cytrynę :D
Pewnie że może to być ludzik, ja też pierwsze bulgotki maluszka poczułam w 16tygodniu i jest to moja pierwsza ciąża na takim etapie

Dzień dobry wszystkim
Wstałam i zaraz zabieram się za pisanie prac zaliczeniowych na studia, tak mi się nie chcę ale zrobić trzeba

Miłego dzionka wszystkim

reklama
gkvip ja też 8 lutego:tak:
Jeszcz jedna z nas tez tego dnia ale nie wiem czy dobrze pamiętam, chyba an.ka :-)

Tak, tak ja też mam połówkowe usg 8 lutego. tym czasem czekam na rutynową comiesięczną wizytę, którą mam już w środę i nie mogę się doczekać, żeby chociaż serduszka posłuchać....

Do góry