reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzięki, juz rozumiem:tak: myslalam, ze moze tu a tam bedzie buziak tylko pisac, zeby bylo przejrzyscie ale i tak bedzie przejrzyscie :)

reklama
czasem w pepco mozna kupic cos fajnego:tak: ale body czy spiochy sa za 5zł wiec mozna tych pierwszych troche kupic.. ja w pepco kupuje bielizna chłopcom - majtki z serii spaidermana czy zigzaca sa o połowe tansze niz w rekidsie a jakosc ta sama. Bo dla starszych dzieci zwł chłopcow to nic ciekawego nie ma. A co do jakosci to niektorzy chwala a dla mnie w pepco sa lepsze niz w 5 10 15 - szmaty normalnie, dwa razy do pralki i kosz

Macku najlpiepiej to podejsc i powiedziec ze szukasz tego i tego i pojda do magazynu i przyniosa. te sklepy maja to do siebie ze nie ma miejsca zeby wszystko wyrzucic do przodu i lezy wmagazynie i czeka na swoja kolej. przyniesie caly worek swiezych ciuszkow i sobie bedziesz wybierac :D u nas unisex jest najwiecej, rozu tez duzo. dla chlopcow malo jakos bylo. ale to tez od miasta zalezy co kto dostanie. no i te ubranka trafiaja sie naprawde dobrych firm. tam hdzie jest metka obcieta z tylu przy szyjce a naklejona pepcowa to kupowac:p bo to sa h&m najczesciej. oni kupuja poprzednie kolekcje, czasami metki nawet sa nieodciete i widac jakie to firmy.ale to dotyczy bodow i kurtek, swetrow,a pajace i kaftaniki to juz rzadziej.
Buziak racja z tym 5-10-15 to u mnie tez jakies szmaty po praniu sie robia i tylko do spania. ale z h&m albo ze smyka jak sa wyprzedaze to bardzo chwale sobie, no i tescowe tez . w pepco trzeba umiec wybrac bo sa i szmaty i dobre rzeczy. ale dla takiego jak moj sa fajne ciuchy, gorzej dla takich 128 wzwyz to juz mniej mi sie podobaja.

Ostatnia edycja:
Macku najlpiepiej to podejsc i powiedziec ze szukasz tego i tego i pojda do magazynu i przyniosa. te sklepy maja to do siebie ze nie ma miejsca zeby wszystko wyrzucic do przodu i lezy wmagazynie i czeka na swoja kolej. przyniesie caly worek swiezych ciuszkow i sobie bedziesz wybierac :D

Być może trafiłam na zły moment. ;-)

Ale ogólnie uważąm, że w wielu sieciówkach sprzedają buble za sporą kasę. A płaci się wtedy tak właściwie za metkę, a nie za jakość. Te sklepy to najczęściej franszyzna i żeby zapłacić "haracz" muszą odpowiedni utarg zrobić...

Teraz przeczytalam dokladniej:tak:
Tez jestem za tym, zeby moderatora jeszcze jednego wybrac:tak:
Osobę, ktora tu cały czas zaglada, np.buziak, sicilpol, Kamila lub macku, ktora chce;-):tak: Ja jestem tu tez codziennie ale moderatorem nie chce być:-D na Listopadzie tez nie chciałam:no:
Mi obojetne kto, zaznaczam, niech bedzie ktos kto chce:tak::tak:

a co do watkow to pokasowac te, ktore juz sie nie uzywa ale nie wszystkie bo fajnie czasami zerknac w nie np. linki jak pisze macku i tam dopisywac inne:tak: I zostawić nawet te do ktorych sie nie zaglada ale np czasami wchodze tez w "poznajmy sie" bo chce o kims przecytać:tak:, niektore z czasem, po porodach, nie beda uzywane ale nie ma co ich wszystkich wyrzucac bo czasami fajnie powspominac, nie uwazacie??:-) A na pewno dojda nowe, o naszych dzieciach zwlaszcza:tak: a tamte przejda na druga strone i nie powinny przeszkadzać:-)
No chyba ze chce je pousuwac to coż, usuwajcie:-D
Napisalam swoje zdanie tylko, bo kiedys kts wspomnial, ze moze to byc fajna pamiatka dla naszych dzieci:tak: i chyba fajnie bedzie nam tez poczytac jak pisalysmy o imionach, wyprawce itp:)) a nie, ze kazdy usuwac, na ktory juz nie wchodzimy!

Być może trafiłam na zły moment. ;-)

Ale ogólnie uważąm, że w wielu sieciówkach sprzedają buble za sporą kasę. A płaci się wtedy tak właściwie za metkę, a nie za jakość. Te sklepy to najczęściej franszyzna i żeby zapłacić "haracz" muszą odpowiedni utarg zrobić...

Ja najbardziej lubie robic zakupy w rekidsie.
Tam sa rzeczy dla chudych - bluzeczki szczupłe, spodnie mają w srodku gumki regulujące szerokosc co u nas jest bardzo wazne. Ewentualnie smyk, ale u nas nie ma to mi teściowa czasami cos przywiezie.
W coccodrillo kupujemy buty, trampki do przedszkola.
W pepco bielizne, rajstopy i czasem jak są z tej serii spidermana to np piżamy.
W 5 10 15 kupilismy wiosenne kurtki z naklejonymi napisami, które po 1praniu zaczęły znikac:eek: Bluzki albo tracą kolor albo sie rozciągają:baffled: Spodnie nam pusciły na szwie po praniu - 2pary:szok:

W sieciówkach podoba mi sie to, ze jak cos sie okaże bublem to ide na reklamacje i mi to wymienią albo oddadzą kase.
A prawda jest taka Macku - ze rzeczy dla dzieci są jednak lepszej jakosci, czy to buty, czy podkoszulki - i naprawde warto dołożyc te 20 czy 30zł, bo dziecko dłuzej w tym pochodzi. Zresztą w rekidsie np jak sa przeceny to za t-shirty na długi rękaw daje 19.99 albo 24.99 - ludzkie ceny - za czapki z daszkiem 9.99 - smieszne ceny ;))

Ja tu ciągle jestem, ale moderatorem nie chce byc bo nie umiem:happy:

Ide co nieco wpisze w wyprawce i prosze o podpowiedziiiiiii :tak:

Ostatnia edycja:
Witam popołudniu..to już drugi dzień Nowego Roku.
Dziś oglądałam program na Polsat Cafe.
Rodzić z partnerem czy bez?...... i tak doszłam do wniosku że czeka mnie poważna rozmowa na ten temat z nim ...bo tu nic jeszcze niecałe 6 miesięcy a jednak czas leci.
Czy wy kochane już myślałyście o tym?:happy:

Dziewczyny jeśli ten temat był to powiedzcie bo widzę że nikt nic nie pisze chyba że wolicie zamknięty.???

Tak jak w temacie. Na ile lekarz może wypisac takie zwolnienie i czy jezeli jestem w 19 tyg ciązy ma prawo mi wogole odmowic jego wypisania?
No bo własnie bylam dzis u lekarza i mi odmówił. zastanawiam sie czy mial do tego prawo skoro teraz od pierwszego dnia ciazy mozna iść na zwolnienie lekarskie...

Czy do tego aby zadac to pytanie trzeba było zakładać nowy temat???
Nie chce byc nie miła ale dziewczyny, nie zaśmiecajmy:baffled:

reklama
PaulinaMaria hihi bo my tu teraz w wirze tematu "wyprawiamy sie" hihi ;)
Twoj tez jest interesujacy, zaraz go podejme :)

Sluchajcie, odnosnie wyprawki to buziak, zakladaj i potem jako pierwsza w watku bedziesz uaktualniac liste, ok?
Bo rzeczywiscie, do szpitala pojdziemy wg wyznacznikow, ale potem w domi to hulaj dusza :)
A moze pojdziemy z czasem i zrobimy liste w excelu w google docs???
Taka podzielona na kategorie, ilosci?
Otwarta oczywiscie dla wszystkicha

aha i jesli chodzi o moda to jesli jestem za Macku,
ktorasiezglosila by z nami zrobic porzadek :)

Ostatnia edycja:
Do góry