reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

buziak masz slicznego pieska:tak: podobaja mi sie takie :)
A dzieci maszz udane:-D
My niestety nie mamy ani pieska ani kotka:-( a oboje z mezem lubimy zwierzęta:tak: Po prostu przynajmniej dwa razy w roku lecimy do Polski i nie byloby co z nimi zrobić:no: Moze jak juz zdecydujemy czy za kilka lat wracamy do PL to wtedy kupimy sobie na pewno psa:tak:

asiia moj Kuba tez nie chce na nocnik:no: tylko na nakladke:tak:
do nocnika to On wklada autka i sie bawi:zawstydzona/y: ale z nakladki korzysta:-)
A Twoj juz calkowicie odpieluchowany?? Czy na spacery zakladasz jeszcze pampersa??

katrina no to juz niedlugo to USG, super:-);-)

U Nas Kubus odpieluchowany calkowicie.
nie nakladamy mu pampersa wogole ani na spacerki ani nigdzie indziej, nie ma nawet takiej opcji Kuba ich juz nie cierpi , wola jak chce kupke albo siku i tyle. wlasciwie od poczatku nie nakladalam mu ani na dwor ani po domku. zdarzylo mu sie z 2 razy zrobic siku jak bylismy na miescie, raz jak stalismy w wielkiej kolejce w tesco zrobil kupke, i nie chcial nawet kroka wtedy do przodu dac,poplakal sie tylko:-p hihi potem niespodzienek juz nie bylo !

wiesz wydaje mi sie ze to byl poprostu czas i pora kiedy Kubus Sam byl juz na to gotowy

Polaa - no wreszcie, ileż można czekać...

Przypomniałam sobie, że któraś pytała jeszcze o badania u gina - tu w podwozie bez potrzeby nie zaglądają, więc ostatni przegląd mam z lutego tego roku (jak byłam w Polsce), ale piersi mi lekarka badała.

No u Nas tez nie zagladaja.. , i nie powiem ale troszke mnie to martwi bo wydaje mi sie ze przy blizniaczej ciazy powinni kontrolowac szyjke chociaz raz na jakis czas.. a jeszcze ani razu tego nie zrobili.. :no: niewiem czy to dobrze czy zle..
jesli chodzi o piersi, to tez ani razu mi na nie nie spojrzala ,ale to nie ma dla mnie jakiegos znaczenie ;)

Witajcie:biggrin2::biggrin2:

Jeszcze raz Wszystkiego Naajlepszego w Nowym Roku:tak:;-)

My wrocilismy od znajomych po 1:tak: było super, Kuba dzielnie wytrzymał, miał wiele zajeć wiec nie było mowy, zeby zasnał:biggrin2: Miał 3 koleżanki do zabawy:tak: Po powrocie szybka kapiel Mlodego i do łóżka:biggrin2: My po Nim od razu i spaliśmy wszyscy do 10.30:tak:
Ja pewnie pospalabym i dluzej ale Kuba "kazał" wstawać i nie ma zmiłuj się:-D

AVO ja też mam fioła na punkcie swojej wagi teraz:zawstydzona/y: Tak samo nie chce przytyc tyle co z Kubą. Waze sie codziennie rano na golasa, zeby jak najmniej pokazało:-D
Ale wczraj...jak sie ubrałam, zrobilam ze soba porzadek, popatrzyłam w lustro to...sie sobie podobałam:szok::szok::zawstydzona/y: bedac w ciazy z Kuba nie moglam tego powiedzieć:no: Pewnie to chwilowe ale zawsze coś

Ja słyszałam, że powinno sie wazyc zawsze rano (nic nie bylo mowy o dokladnej godzinie) o tej samej godzinie i po wysikaniu sie:tak::biggrin2:

U Nas identycznie :D Kubus siedzial do 1 w nocy ,tyle ze byl juz tak zmeczony ze zaczal marudzic, a wstal o 10 :tak: i teraz znowu zaczyna marudzic i mowii Mama spaaaac ... a jeszcze z pol godzinki co najmniej musze go przetrzymac :tak:

nie mialam okazji wejsc wczoraj ,takze zycze Wam Dzisaj Szczesliwego Nowego Roku , Pociechy z Dzieciaczkow ,no i Oczywiscie Szczesliwych Rozwiazan , i dotrwania do konca terminu :tak:

reklama
i ja się Witam Noworocznie:)

Graliśmy w rózne gry planszowe do 4 nad ranem- było fajnie. Niestey obżarłam sie i spać nie mogłam:) n wgae boje sie stanąć:)
Pola, a ile przytyłaś z Kubusiem i ile terz masz na plusie?

Czy ktoś w goóle przytył więcej niż 4 kg?

To widze,ze u kazdego taki ospany dzien :)
ja po obiadku udalam sie na sieste ;)
spalam 3godziny :eek:
moj maz po cichutku siedzial kolo mnie caly szczesliwy ze ma spokoj, ostatnio mi powiedzial, ze przez te hormony to najchetniej by mnie widzial spioca tak 20godz na dobe...
teraz nadal leze i mu marudze... dzienna dawke musi otrzymac, nie maa zmiluj sie

Dobry wieczorek Moje maleństwo od rana świętuje Nowy Rok :cool::eek: buszuje gdzie chce a najbardziej lubi lewy boczek albo lekko ponad pępek niestety plan nagrania wideo jak brzuch sie odkształca spala się na panewce bo gdy Ja recording ono ani rusz...........Tatuś stęskniony
chciałby to ujrzeć a tu lipa:-)
Życze wam tego samego i idę leżeć i czatować:cool2::eek:

U mnie dzis tez daje we znaki.
Mowia, ze trudno cos poczuc tak wczesnie, ale wydaje mi sie, ze jak czlowiek zna swoje cialo i wie, ze przez cale zycie nigdy cos mu sie nie zdarzylo, to nie trudno skojarzyc, ze to co Ci wystaje z boku to bobo :eek:
W kazdym razie jedno jest pewne, nie lubi jak mamusia gnije w lozeczku :no:
Poki co delikatnie, ale zobaczymy jak okaze to niezadowolenie za 6miesiecy :eek:

Witam
ale tu sennie :D ja dzisiaj 2 godzinki spalam :/ poszlismy o 6 rano spac bo bylam kierowca oczywiscie i o 8 juz byl telefon ze moj rafal placze ze chce do mnie... masakra. a ze nie mielismy gdzie spac za bardzo to dzieci spoaly w jednym domu a my w drugim...ehhh. i tez mi sie w glowie krecilo od tych sokow :Dalbo bardziej od zmeczenia a wysiedziec musialam i czywac nas 5 dzieci bo reszta pila i niby sie zajmowali nimi ale ja tam przy fajerwerkach dzieci nie widze wogole i stracha mialam wiec latalam za nimi. z rafala non stop za reke trzymalam a ten plakal i sie bal bo strasznie glosno bylo.
Kamila szok z tym spaniem Wiktora...bardzo Ci wspolczuje. ja takie noce to mialam jak mlody byl noworodkiem ale nie teraz!!!!spi cale noce odkas 2 miesiace skonczyl , jak zabkowal to potrafil sie z 2 razy obudzic sporadycznie ale tak to mam luz. idz z dzieckiem do rodzinnego po skierowanie do specjalisty ... powiedz ze on NAPRAWDE malo spi . nawet zapisuj przez kilka dni jego spanie i licz ile tego jest. moj tez dziennie spi kolo 12 godzin a ma ponad 3 lata. rok temu spal jeszcze w dzien poltorej godziny ( teraz nie zawsze). zapisz i powiedz lekarzowi ze spi tyle i tyle . musi cos zrobic. to nie jest zycie. a i on moze i wyglada jakby mu to wystarczalo ale ja tam mysle ze dziecko potrzebuje duzo odpoczynku zeby sie spokojnie rozwijac...a takie nocki to koszmar:(
ide myc mlodego i sie klade. bo sie kiwam przed laptopem bo juz rownowagi nie lapie:/

U mnie ruchy są są i nagle cisza:eek: wczoraj dzis żadnych kopniaków nic. Tylko to co wypnie mi sie czasem bo bym ześwirowała!!!
Sicilpol piszą, ze nie możliwe,bo autor pewnie jest facetem i pisze z definicji.. Ja w 14tyg nie byłam jeszcze pewna czy to aby napewno, ale juz tydz pozniej nikt by mi nie wmówił ze nie!!!

Albo leniwy ten mój dzieciak, albo po bl mam inne wyobrazenie bo wtedry ruszał sie raz jeden, raz drugi;-)

Senna jestem:confused:

reklama
Czy można przedawkować mandarynki? :eek:;-)

a jakie masz objawy??? :-)

a co do głaskania mojego brzuchola to mi to nie przeszkadza, ale mojej sis nie mozna było niechcacy przechodząc dotknąć bo pluła jadem:eek:

Toż nikt mnie za nic intymnego nie łapie:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry