reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam sie po Swietach i w Nowym Roku - przepraszam za dluga nieobecnosc, moze pozniej uda mi sie poczatc co tam u was sie wydarzylo. poki co to zajrzyjcie do tematu ''plec''. Milego dnia i

Stary Rok minal lecz marzenia zostają niech się Wam wszystkie spełniają i z Nowym Rokiem niech los Wam sie odmieni a OGRÓD ŻYCIA ZAZIELENI

reklama
Witam
z tymi ruchami zwiastujacymi porod to u mnie sie nie sprawdzilo za bardzobo poczulam w 16 tyg a urodzilam 2 tyg po terminie. ale moze dlatego ze bralam leki powstrzymujace skurcze z tym ze skonczylam je bac w 36 tyg i te dziewczyny co je braly tez przenosily :D

Macku ja nienawidze jak ktos obcy mi brzucha dotyka...rodzina dla mnie jest ok i bardzo lubie. ale jak mi jakas baba w sklepie poklepie to sie czuje jakby ktos mnie po doopie klepal:angry: nie wiem dlaczego ale takiego agresora mam ze szok. jak sie dziecko urodzi to tez obcy luzie dziecka na rece mi z wozka nie beda brac tylko rodzina dlatego ni rozumiem. chociaz spotkalam sie raz w tamtej ciazy ze obca kobita zapytala czy moze dotknac bo zajsc by chciala a sie nie udaje a to niby pomaga :D no to pozwolilam. nie wierze w takie bzdury no ale jak mialo jej pomoc to ok :D

Nikomu nie dziekowałam jeszcze, teraz dziekuje dziewczynki za wszyyyyystkie noworoczne życzonka:-) !!!

Witam z
rana i biorę sie za śniadanko:tak:

kiedys slyszalam, ze brzucha wszyscy dotykaja ale penisa tatusia nie i nie powiedza dobra robota:-D tylko chwala brzuszek hehe :)

Nic lece do wanny i do łóżka

to by było raczej dziwne:szok::szok: :-D

Ja kocham wszystkie swoje dzieci bardzo, ale Ty chcesz mnie kobieto wykończyć??? Ja nie mam takich aniołków co same sie sobą pobawią tylko od małego zapierdalanka sie zaczęła odkąd na nózki ruszyły. Mówić zaczynają jeszcze z zamkniętymi oczami i gadają do późnej nocy..:eek: Wiecznie cos wylane, coś sie rozsypało, cos pobałaganiło:wściekła/y:
Tak więc jak zawsze marzyłam o córce tak tez określałam ilośc dzieciaczków:happy2::happy2:

He he u mnie jest to samo Kamil to taki łobuz że zawsze coś narobi
A ja po sylwestrze hmm jak po normalnym weekendzie siedziałam w domu bo nie chciało mi się nigdzie iść a M pracował jedynie wczoraj mielismy gosci na chwile
Co do ruchow to nie panikujcie bo na pewno każda poczuje w swoim czasie ja już czuje wyraźne kopniaki ale jeszcze nie tak czesto jak będę czuła niedługo :-)

Chyba jestem ostatnia która dociera z życzeniami noworocznymi

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku terminowych i szybkich rozwiązań

Ja domęczyłam w sylwestra do 1 ale już mnie tak muliło że do łóżka nie wybierałam się tylko dlatego bo mi się wstać z kanapy nie chciało

O północy toast picolo i oczywiście sztuczne ognie, aż boję się pomyśleć co przeżywały nasze psiaki w piwnicy ja w domu utulałam tego naszego małego kotowatego gada bo też był przerażony ale na rękach od razu mu było lepiej ;-)
Rano oczywiście tylko mnie bolała głowa a byłam jedyna nie pijąca ale to pewnie z niewyspania

Miłego dnia kobitki

Witam :)
Mi do tej pory pare osob probowalo dotknac brzucha, ale mam taki odruch bezwarunkowy, ze sie cofam i nie sa w stanie mnie zlapac :tak: Albo przykrywam brzuch reka i mowie ze jeszcze malutki :tak:
Ja nigdy nie mialam takiego parcia, by dotykac brzucha i na szczescie poki co mnie nikt nie obmacuje ;-)

Buziak, zapomnialo mi sie napisac wczesniej, super, ze juz wstalas i urzedujesz :tak: Nie moze byc tak, by faceci potem za bardzo sie rozpanoszyli po domu, pokaz szybko kto rzadzi :tak:

Ja nadal w poszukiwaniu tej poduszki :wściekła/y: Juz znalazłam, ale maja takie kolorki, ze albo chłopiec albo dziewczynka i teraz nie wiem, brać, czy czekać 2tygodnie mając nadzieje, ze nam się ukaże :tak:
Nie chce, by potem chłopiec pławił się w różu :eek:
CuscinoRelax_Dett1.jpg

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, moje Dwu i Trzy paki :-D
Oby najwspanialszy dzień, jaki miałyście w 2011 roku, był najgorszym jaki będziecie miały w roku 2012
:-):-):-)

Kamila - psycholog ma swoje sztuczki i potrafi wyciągnąć informacje nawet z niemówiących dzieci:happy: Pokaze mu kilka rysunków, zada pare pytan gdziemalec wskaze palcem i jak mądry lekarz to postawi diagnozę.. Często u dzieci to lęk czy jakies stresujące wydarzenia sa przyczyną takich zaburzen:sorry2: A mogą być z przyczyn neurologicznych.
...

Ja z synem byłam u psychologa w grudniu. Wysłała mnie do niego pani logopeda, ale nie ciekawie to wspominam. Syn chodzi do logopedy bo nie mówi wyraźnie a u psychologa to dopiero dał popis. Poprzestawiał pani wszystko na biurku, biegał po gabinecie, żywioł jak zawsze. Ja to słowa za tego co pani doktor mówiła nie słyszałam. Dla mnie to strata czasu była i tyle. Powiedziała, ze z synek wszystko ok i pa,pa :-D

...
macku co do dotykania brzucha - tez mam ten problem, nie przeszkadza mi jak ktos spyta najpierw, zawsze pozwalam, ale nienawidze jak mnie ktos dotyka bo uwaza ze moze tylko dlatego ze jestem w ciazy... ja potrzebuje dosc duzo przestrzeni prywatnej i w autobusie w tloku sie nigdy nie czulam komfortowo a co dopiero jak mnie ktos teraz dotyka po brzuchu bez pytania... :eek: no ale co zrobic...

Ja mam tak samo. Nie lubię jak ktoś mnie dotyka, lubię swoją prywatną przestrzeń :-D U mnie w rodzinie wszyscy raczej niedotykalscy, ale ostatnio mama poklepała mnie po brzuchu życząc małemu/malej wszystkiego najlepszego i poczułam się dziwnie. Nie lubię tego i już :confused2:

Buziak, zapomnialo mi sie napisac wczesniej, super, ze juz wstalas i urzedujesz :tak: Nie moze byc tak, by faceci potem za bardzo sie rozpanoszyli po domu, pokaz szybko kto rzadzi :tak:

co jak co,ale ten palec wskazujący z łóżka to akurat lubiłam :tak::happy:

Co Wy macie z tymi brzuchami za przygody? Mnie nikt nigdzie obcy nie łapał, nie próbował i moze dlatego nie przeszkadzało mi jak np babcia czy siostra położyły ręke.. Sama wołałam że kopie:happy:

Poduszka miło by było jakby miała kolorek jak należy:happy:

veritaserum - zależy na kogo sie trafi, bo jezeli jest to dobry specjalista to nie wierzę, ze nie zajmie dziecka.. Psycholog, który nie potrafi zagadac małego dziecka dziwnie mi sie kojarzy... Co prawda nie oceniam Waszego.

sicipol

a wiesz mój syn miał kilka różowych rzeczy np. skarpetki i kilka ubranek takich bardziej zalatujących na dziewczęce, mi tam się w nich podobał :) ale mogłam ubierać tylko wtedy gdy mąż nie widział :-D

veritaserum

to musiałaś trafić na jakiegoś konowała, nigdzie zresztą takich nie brakuje, dobry psycholog dziecięcy potrafi zdziałać cuda

A co do dotykania brzucha to w poprzedniej ciąży mi to wcale nie przeszkadzało, teraz wolę nie, bo brzuch obtłuszczony i galaretowaty i mi głupio hehe Tylko mąż może i synek, który robi to bardzo na odwal się.

reklama
Witam się z rana :)
Wczoraj wieczorem poszłam do teściowej coś tam zjadłam ... przez co pół nocy wymiotowałam i miałam biegunkę..
yh chyba chciała mnie otruć ;-)

Życzę miłego dnia ;*

Do góry