reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam i żegnam Noworocznie bo ledwo na oczy patrzę. Wróciliśmy do domu przed 4:00, mimo zmęczenia nie mogłam zasnąć do 5:00. O 9:00podubka bo musiałam jechać odebrać z pracy męża siostrę, jest pielęgniarką w szpitalu i osobą samotną, więc zawsze ją pakują w Sylwestra na dyżur, a że dzisiaj nie kursują autobusy...... Miałam 1 godzinną drzemkę, ale jeszcze gorzej sie po niej poczułam. Głowa boli mnie do tego stopnia, że nawet jak dotykam czoła ręką czy zamykam oczy to czuję dyskomfort.

Dobry wieczor:)

My wczoraj goscilismy 2 pary :) gralismy w gry bylo jedzonko muzyka ale na spokojnie.. o 24 poszlismy na stary rynek na pokaz fajerwerkow bo mieszkamy blisko... huk byl niesamowity... mam nadzieje ze dziobek sie nie wystraszyl. Pani stojaca za mna nazwala mnie bezmozga dziewucha bo jak mozna w ciazy z brzuchem w taki halas?!?! stwierdzila ze powinnam w domu siedziec z brzuchem a nie sie szlajac po miescie ?! Czyli generalnie dziewczyny rozkladajcie namioty w pokojach i poza namiot ani rusz ;]] a bron boze chociaz po dupce sie podrapac:p

Niestety niektorzy nie potrafia sie bawić i mimo ze moj mąż cały czas stal przede mna i mnie zasłaniał dostałam w głowe fajerwerka i mam bombel na uchu;/// dobrze ze wlosy mi sie nie podpalily ;//

Wrocilismy do nas ja przed 2 poszlam spac a towarzystwo siedziala do ok 4.30 :)
JA wstałam o 8 i zabaralam sie za ogarnianie chaty :))

A tak z ciążowych informacji.. ja caly czas nie czuje dzidzi... nic mi sie nie odksztalca nic nie rusza ;// jak przyloze reke do brzucha to czuje swoj puls tylko i wylacznie:/
chyba jestem jedyna ktora jeszcze nic nie czuje?? martwie sie bo na wizycie nie mialam usg... i nie wiem czy nie zapisac sie w przyszlym tygodniu prywatanie.

a ponadto od wczoraj boli mnie zoladek i plecy na wysokosci lopatek... nie wiem od czego.. ale to chyba nic takiego??
Nadal lecze swoj pecherz Furagina... nadal mam cisnienie ciagle i parcie ale chyba mniej boli:)

Jeszcze raz szczesliwosci:)

A ja dalej w koszuli i juz nie oplaca mi sie jej przebierac :)
Na cytrusy tez mam parcie jutro chyba pójdę zrealizować swój prezent urodzinowy(talon) i kupie sokowirówkę :)

Wszystkiego dobrego w nowym roku mamuski!

ja bylam na domowce, jeszcze 2 kolezanki w ciazy byly plus jedna karmiaca wiec nie bylo mi smutno bez picia:) wypilam jedno bezalkoholowe, objadlam sie jak nie wiem, w domu bylam przed 4. dzisiaj czas na przemyslenia - nie wiem jak ja przezyje te zmiany w tym roku:)

macku co do dotykania brzucha - tez mam ten problem, nie przeszkadza mi jak ktos spyta najpierw, zawsze pozwalam, ale nienawidze jak mnie ktos dotyka bo uwaza ze moze tylko dlatego ze jestem w ciazy... ja potrzebuje dosc duzo przestrzeni prywatnej i w autobusie w tloku sie nigdy nie czulam komfortowo a co dopiero jak mnie ktos teraz dotyka po brzuchu bez pytania... :eek: no ale co zrobic...

pomaranczowa skorke czy jak haha

ja tez wcina pomarancze za mandarynkami my z mezem to 2kilo obalimy w jeden dzien, a dupy rosna

Od cytrusów to prędzej faktycznie zrobisz sie pomarańczowa niż Ci tyłek urośnie:-D:-D

xdorotaa - trzeba jej było powiedziec, ze stare zgorzkniałe baby też nie powinny z domu wychodzić:tak:

Lecę lulu, papa

AVO z Kubą przytyłam 28 kg:zawstydzona/y:
teraz jestem 3 kg na plusie:tak:
Ale pocieszam się, że koleżanka z pierwszym dzieckiem przytyła ponad 30 kg a z drugim tylko 8:-D
Zazwyczaj w pierwszej ciąży tyje się najwięcej z tego co wiem.
Nie przejmuj się az tak bardzo;-) chociaż ja też to przezywam:zawstydzona/y::-(
No ale co zrobić?
Wcale sie nie objadam, a przy Mlodym jadlam jak świnka:zawstydzona/y:
Ty tez cos ponad 20 z corka, tak? Chyba cos takiego pisalas, sorry nie pamiętam:no:

asiia to fajnie macie, my na noc mamy jeszcze pampersa:tak:
I jak wychodze też mu zakładam.
No ale i na Niego przyjdzie czas przecież :)
znam starsze dzieci i w pampersach jeszcze.

dorota spokojnie, ja jestem w drugiej ciazy a tez kopniaczkow jeszcze nie czuje, w pierwszej poczulam w 20tyg. Teraz takie bulgotania tylko czuje:tak:
No i jak sie wieczorami przypatrze to faluje mi brzuch :)
Nie martw się na zapas;-) Wszystko jest ok

maćku co do brzucha mi prawie nikt Go nie dotyka:no: dwie kolezanki jak na razie i tyle:-) kiedys slyszalam, ze brzucha wszyscy dotykaja ale penisa tatusia nie i nie powiedza dobra robota:-D tylko chwala brzuszek hehe :)

Nic lece do wanny i do łóżka

Ostatnia edycja:
reklama
Pierwsza :) Wstawać dziewczynki - ja juz w pracy.
Dotota - nie martw się, ja tez nic nie czuje. Gin mówił ze spokojnie, koło 20 tygodnia poczuje. Podobno pierwsze ruchy zwiastują poród - w sensie, im wcześniej tym wcześniej (przed terminem) się rozpakuje mamcia :) Ale to ploty.

Do góry