reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja też już wpadłam w obsesje i o niczym innym nie potrafię myśleć jak i dzidzi, co kupić, czy sobie poradzę jaka mama i czy będę dobrą matką hmmm

Właśnie się spakowałam i o 16tej ruszam do siebie fajnie i nie .

Kazdy sie boi napoczątku, Ci co planują też;-)
My z P ochłonęliśmy z pierwszych wiesci, ze udało sie w pierwszym miesiącu i nagle news - BLIŹNIAKI !!!
Ze trzy dni nie było ze mną kontaktu :baffled:
Nagle z 2osób sie zrobiły cztery...

Ostatnia edycja:
Kazdy sie boi napoczątku, Ci co planują też;-)
My z P ochłonęliśmy z pierwszych wiesci, ze udało sie w pierwszym miesiącu i nagle news - BLIŹNIAKI !!!
Ze trzy dni nie było ze mną kontaktu :baffled:
Nagle z 2osób sie zrobiły cztery...

haha a u Nas z trojki od razu piateczka :baffled: , ale teraz sobie nie wyobrazam ze mogloby byc innaczej :tak:

buziak - niektóre noworodki jeszcze jakiś czas po urodzeniu lubia byc tak skrepowane, daje im to poczucie bezpieczeństwa (ciasno jak w brzuszku u mamy), ale nie wszystkie. Moja młodsza lubiła wierzgać nóżkami i myślę, że takie zawijańce czy rożki nie sprawdziłyby się,

sicilpol - u mnie chusta odpada - ze względu na mój stary, bolący kręgosłup,

No wiec

ROZEK
SPIWOREK
KOCYK
BECIK

Kocyków nigdy nie za duzo...ja juz kupilam 2 i pewnie nie jeden wpadnie mi w oko i w lapki. Rozek planuje, ale nie ten sztywny, bo wiele osob na nie narzeka, ze nie czuje sie dziecka, tylko ma sie wrazenie trzymania belki drewna. Otulaczek tez kupie na pewno, bo w pierwszych dniach dzieci czuja sie bezpieczniej jak sa skrepowane. Becik rzecz zbedna. Spiworek na pewno od jesieni.

a o czyms takim slyszalyscie?
Zobacz załącznik 420507
to jest SwaddleMe, otulacz z firmy kiddopotamus, ponoc z cienkiego materialu typu frotte

O wlaśnie coś w ten desen planuje nabyc niebawem.

Dziewczyny chciałabym wrócić do spania.
Może któraś ma podobnie jak Ja w nocy tzn. Kiedy przekręcam się na lewy bok bardzo boli mnie prawa strona w okolicach jajnika a nigdy tak niemiałam. Natomiast śpiąc na prawym nic mi niejest.:wściekła/y:

To znalazłam w necie doktorka zapytam po nowym roku na wizycię:

W ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

:baffled: zwariować idzię........hhmmm​

paulinamaria

ja niestety ze względu na kręgosłup mogę na razie spać tylko na plecach, muszę kupić sobie najtwardszy materac na rynku albo przeniosę się na glebę. jak się przekręcam to mnie w brzuchu nic nie boli. w poprzedniej ciąży jak już brzuch był duży to spałam na obu bokach ale starałam się tak jak zalecają więcej na lewym i z poduszką między nogami

reklama
Ja spie na obu bokach, na wznak krotko, bo zaraz mi niewygodnie. Ale wiecie co mi przeszkadza i zastanawia? Dostalam jakies "niespokojne" nogi :szok:, wciaz musze nimi pocierac i ruszac, bo cos jakby dretwialy. Nie umiem tego okreslic. Moze mam czegos za malo w organizmie?

Do góry