reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

sluchajcie, do doswiadczonych mam i doswiadczonych przyszlych mam, pytanie od kompletnie nieuswiadomionej.
Robie liste uswiadamiajaca dla meza i teraz utknelam.
Bedziemy rodzic w czerwcu, jak sie uda, to moze bedziecie miec sliczne lato, nei za goraco, ja niestety musze sie liczyc z tym, ze na 100% bedzie skwar, ze jajecznice bedzie mozna robic na ulicy :(

No wiec

ROZEK
SPIWOREK
KOCYK
BECIK
????

:errr::errr::errr::errr::errr::errr::errr:

jakie roznice? co polecacie?

ja rodziłam 8 czerwca, i powiem Ci, że w domu na samym początku używałam tylko rożka, bo noworodki uwielbiają być "opatulone" a na spacerkach w wózku przykrywaliśmy tylko pieluchą tetrową

reklama
Różne opinie są jak kupię jedynie jeżeli tata się uprze i będzie się bał inaczej nosić dziecko:) ale sama nie chcę, wolę je na rękach otulać :)
A teraz co myślicie o noszeniu dzieci w chustach? Ja nosiłam swojego podopiecznego i super sprawa, ale dopiero jak miał z 9miesięcy, a teraz chciałabym od początku.
photo9.jpg

dzien dobry :)

a mnie znów boli głowa ...... piersi też bolą, ale bardziej czuję mrowienie w brodawkach
kurde nie wiem czy mogę znów wziać apap?

dziewczyny, czy z któraś z was nie chce znac płci dziecka? bo my postanowiliśmy że póki co chcemy mieć niespodziankę :)

Moj M stwierdzil ze to tak jakby prezent mial lezec rok pod choinka i mielibysmy go nie rozpakowac.. :tak:
Moim zdaniem to sa czasy kiedy poznawanie plci jest norma,przeciez trzeba sie wczesniej przygotowac i wogole... :tak: kiedys takiej mozliwosci nie bylo..
ale tutaj np w Irlandii jest tak ze kazdy chce do konca miec niespodzianke,kupuja czarne wozki, ciuszki takie ktore mozna ubrac i na dziewczynke i na chlopczyka,i czekaja majac wielka niewiadoma.. ;O
ja bym tak nie chciala ;)

Witam
Dziewczyny co do waszych wyników nie przejmujcie się tak wczoraj jak byłam na wizycie rozmawiałam z jedną ciężarówką której w pierwszej ciąży na USG wyszlo ze dziecko bedzie mialo zrosniety odbyt i jakies tam inne wady kobita cala ciaze sie stresowala jakie to chore dziecko urodzi a tu na swiat przyszlo zdrowiutkie dziecko bez zadnych problemow takze nie stresujcie sie tak bo moze byc wszystko ok

Co do dolegliwosci to mi tez bol piersi wrocil i zaczyna mnie meczyc jak spie tak dziwny bol jakby mnie mialo rozerwac od kosci ogonowej w doł

ja od porodu z Kubusiem,kosc ogonowa mam dosc mocno zlamana :( ,wiec wspolczuje bo wiem co to za bol...

ja rodziłam 8 czerwca, i powiem Ci, że w domu na samym początku używałam tylko rożka, bo noworodki uwielbiają być "opatulone" a na spacerkach w wózku przykrywaliśmy tylko pieluchą tetrową

moja córcia też jest z 8 czerwca:) tylko 2009, i wteyd były dosłownie upały:)

ja nie lubiłam chusty- jakoś ciazko i niewygodnie mi było, ale wiem,ze dużo osób sobie bardzo chwali:)Ja miaąłm chustę bebe Lulu- taką gotową do noszenia, że nie musiałam sama jej zwijać...moze to był błąd.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki

ja chora ale w pracy...paranoja...zła jestem wkurzona i wszystko mnie wkur....a klienci najbardziej

dobrze że do 16 dzisiaj bo bym dłużej nie wyrobiła
a jeszcze dzisiaj na wizytę do gina

ależ mam humor do bani:wściekła/y::wściekła/y:

sicilpol
no właśnie ja o tym mówiłam kocyku do zawijania, chcę to teraz kupić

a co do rożków i bioderek, jeśli biodra są ok, to nie ma przeciwskazań

chustę nawet zakupiłam, dość droga impreza jak na kawałek szmaty ale mój Maks tak się darł jak go próbowałam zawinąć, że zrezygnowałam, teraz postaram się być bardziej wytrwała, bo to fajna sprawa, warto znaleźć kogoś, kto nauczy to plątać bo jak dla mnie to dość skomplikowane...

kasia
trzymaj się jakoś biedaczku! ja sobie kompletnie nie wyobrażam pracować w tej ciąży, poprzednio tyrałam całymi dniami już z dużym brzuchem i było ok, chyba stara jestem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja z chustami jestem na nie, ale nie ze wzgledu na jakies wazne aspekty, nie podobaja mi sie za bardzo i do tego maja dziwne kolory :) Wydaje mi sie tez wyzsza szkola jazdy zawiniecie sie w to...
Wiem, ze to marne argumenty :sorry2:

Moj maz za to zazyczyl sobie nosidelko babybjorn, ale on jest wysoki, wiec nic mu nie bedzie majtac ;)
U mnie nosidelko pewnie sie nie sprawdzi, ze wzdledu na biust jak i na wzrost...

reklama
Nosidełka są fajne ale wbrew temu, co mówią producenci, nie powinno się w nie wkładać noworodków i bardzo małych niemowląt a jeśli już to na króciutko.

Do góry