reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Właśnie oglądnęłam program "porodówka" i chyba wolę jednak rodzić naturalnie :) a do tej pory rozpatrywałam cesarke :)

w 1 ciazy ogladałam takie filmy i tak mnie brzuch rozbolał, ze myslałam ze skoncze na sali porodowej:baffled:

Ja przy Kubie nie mialam ani monitorka oddechu ani detektora:-)

edit. napisalam na zamknietym ale napisze tez tutaj, moze zalozymy watek na temat imion?:)

edit2. zalozylam ten temat, jesli sie nie podoba to sorry, niech moderatorka skasuje :)

po1) moi chłopcy mieli bezdechy jeszcze na oiomie, wiec nie mielismy wyboru. Dla mnie to jest rzecz, która ratowała zycie moim dzieciom a nie bajer, ale nikt z mojego otoczenia nie miał.

po2) nie przepraszaj juz za kazdy swój pomysł :tak::tak:

Witajcie :)

Znow tylko ja spac nie moge :(
Od 4:30 nie mam co ze soba poczac :baffled:

na miejscu chłopa bym Cie pogoniła :-D
z sypialni napewno :tak:

dzien dobry :)
dziewczyny, czy z któraś z was nie chce znac płci dziecka? bo my postanowiliśmy że póki co chcemy mieć niespodziankę :)

ja musze znac chociazby ze wzgledu na imię.. w szpitalu juz chca zeby im podac a nie wyobrazam sobie tak w 3dni obmyslac:baffled:

ROZEK
SPIWOREK
KOCYK
BECIK
????

:errr::errr::errr::errr::errr::errr::errr:

jakie roznice? co polecacie?

rozek - napewno chce miec bo dla mnie jest to super sprawa
avo - nie wierze w to, ze całe lato bedzie upalne, zwłaszcza po ostatnim a jak kupie 2 rozki to sie nie wykosztuje:tak:
zresztą na dworze np wieczorami tez bywa chłodniej, mieszkamy w domu gdzie w srodku mocno sie nie pocimy w lato, jest fajnie chłodno.

kocyki - mam po chłopcach i grube i cienki i to jest suuuuuuuuuuuuuuuuuper sprawa. Do tej pory jak którys mi przytnie w dzien komara to siegam - zresztą kocyków chyba nie musze reklamowac - przydaja sie zawsze wszedzie, do samochodu jak noca jedziemy na wakacje... w lato mozna załozyc krótkie bodziaki i cieniutkim kocykiem przykryc..
spiworkow - nie miałam - ale chyba fajne jak sie małe rozkopuje, ale to chyba nie musi byc na pierwsze dni, mozna kupic pozniej:tak: jak bedziesz w polsce np, moze taniej kupisz:happy2:

becik - nie miałam, nie zabieram głosu (aczkolwiek przezyłam bez:tak: )

Właśnie ja bylam za cesarką, ale dziś zobaczyłam, ze normalny poród nie jest taki straszny, a fajne przeżycie :)

No i witam i czytam dalej:)

podrzuc mi ten film gdzie reklamuja porody:-):-)

reklama
Nosidełka są fajne ale wbrew temu, co mówią producenci, nie powinno się w nie wkładać noworodków i bardzo małych niemowląt a jeśli już to na króciutko.

tez to słyszałam, ze nie zdrowe jest noszenie dzieckai w nosidełkach i chustach tak jak potem chodziki. Nie kupimy nic z tych rzeczy napewno bo jakby mój P zobaczył to by mnie w to zapakował:baffled::-)
Jest zdecydowanie na nie rzeczom, które "moga" szkodzic.

Sicilpol - takie chusty wydaja mi sie strasznie skomplikowane, wiec wole tradycyjnie w kocyk:-)

Avo - kochanie nie złość sie:-) Wiesz, ze jezeli cos nam było pomocne to bedziemy to zachwalac, a jak bez czegos tez nam było dobrze to bedziemy na nie:tak: Ile nas tu siedzi tyle bedzie opinii;-)
Ja sobie kupie rożek z takich przyczyn jak napisałam a jezeli okaze sie ze bedzie baaardzo gorąco to wiadomo, gotowac malucha na siłę nie bede. Na szczescie są niedrogie (i ja wezme taki z wyjmowanym usztywniaczem,bo czasem wole bez;-))

karamija - ciesze sie, ze sie lepiej czujesz i mam nadzieje, ze to było jednak jednorazowe przez stres..

Ah...

wstałam o 5 siku i o dziwo usnęłam jeszcze jak dziecko:-) spałam do 9.30:-):-) ale mi dobrze było !!!

I chyba to Wasze najlepsze godziny pisania;-)

Co do tych rozków czy kocyków - czasem dzieci strasznie ulewaja (nie wszystkie oczywiscie) i wtedy wszystko sie okazuje pomocne:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no, mój tak ulewał, przez rok!!! to chyba było najgorsze ze wszystkiego, gorsze od niewyspania, kup i wszystkiego, u nas ciągle wszystko było zarzygane i rzeczywiście wtedy każda ilość wszystkiego się przydaje

Hej :)

buziak to ja sie wcale nie dziwie, ze mialas te monitorki oddechu:tak::tak:
Na Twoim miejscu tez bym je pewnie miala, ja napisalam, ze nie mialam ani tego ani tego bo nawet nie pomyslalam o tym.

Moje dziecko tez ulewalo rok, masakra, musialam Go brac do odbicia jak juz byl duzy :)

Co do rozkow, u nas tak sobie sie sprawdzil bo uwierzcie ale od poczatku byl maly:szok: nie moglam go tak owinac, zeby nozki nie wystawaly albo cos:zawstydzona/y:
jedyne co to ja polecam nieusztywniane, tylko np. podusia, lepiej sie wtedy dzieciatko przytuli, ja wyciagnelm od razu usztywniacz:tak:

Jeeeeeeeeeeeeeeeju jak tak czytam o tym owijaniu, przytuleniu na podusi .. jakbym mogła to bym juz wyjęła tego bździla do przytulania:happy2: te nózki ramionka cycuuuuszki :tak:

ja czekałam ponad miesiąc na Dominika a na Bartka ponad dwa, mogłam tylko głaskac i czasem jak otwierali inkubator to chociaz stópki całowałam. To potem jak pierwszego dorwałam Dominika to myślałam, ze go nie odłożę spowrtotem:baffled: Dopiero jak mu dałam cycka to zrozumiałam, ze nie wszystko bedzie takie kolorowe:szok:

wkleje wam potem zdjecia bl

reklama
Do góry