reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

gkvip - cieszę się, ze jestes spokojniejsza! A dobrze jest napewno!!

dziewczyny moze teraz mi pomozecie???

robiłam badania na przeciwciała tarczycowe i mam za duzo. Norma jest 9 a ja mam ponad 30 co to znaczy?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny chciałabym wrócić do spania.
Może któraś ma podobnie jak Ja w nocy tzn. Kiedy przekręcam się na lewy bok bardzo boli mnie prawa strona w okolicach jajnika a nigdy tak niemiałam. Natomiast śpiąc na prawym nic mi niejest.:wściekła/y:

To znalazłam w necie doktorka zapytam po nowym roku na wizycię:

W ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

:baffled: zwariować idzię........hhmmm​

Ja wciąż śpię na prawym. Czasem na wznak czy na lewym, ale szybko robi mi się niewygodnie i wracam na prawy :sorry2:

buziak - niektóre noworodki jeszcze jakiś czas po urodzeniu lubia byc tak skrepowane, daje im to poczucie bezpieczeństwa (ciasno jak w brzuszku u mamy), ale nie wszystkie. Moja młodsza lubiła wierzgać nóżkami i myślę, że takie zawijańce czy rożki nie sprawdziłyby się,

,

Mój mały przez pierwsze 3 miesiące spał taki skrępowany (łącznie z rączkami:-)) Od razu zasypiał, spał grzecznie sam w ciemnym pokoju, nie płakał. Teraz kręci się przez sen jak ja, ale na początku wolał być kokonowany :-D

Buziak ja pojecia nie mam. ja sie cale zycie na nadczynnosc leczylam wiec tylko TSH robie teraz dla sprawdzenia. i mnie teraz gin nie wyslal nawet na TSH . bede musiala prywatnie robic.
Gkvip i widzisz super ta przeziernosc:)najwazniejsze to to. i juz sie nie musisz martwic wiecej :)ciesze sie ze Ci ulzylo
Co do spania to ja ciagle spie tak jak wczesniej. chociaz na takim brzuchoboku tylko zasypiam a budze sie na plecach albo na lewym boku. na samym brzuchu juz sie nie da. ale nie jest tak zle . tyle ze rece i nogi dretwieja i skurcze mnie w nogach lapia w nocy czasami ze wyc sie hcce. chyba mg usze zaczac brac...
ja takiego otulacza to nawet nie widzialam. moze byc ciekawe chociaz to dziecko jakos tak dziwnie w tym wyglada .

Moje dziecko jeszcze śpi :tak: ale cisza w domu:-D

Posprzatalam i mozna usiąść na chwilkę:-)

buziak nie mam pojęcia:no: Nie pomogę

Co robicie w Sylwestra?? Wiekszosc chyba pisała, ze w domu, co nie?
My idziemy do znajomych:tak: Kuba bedzie mial dzieci do zabawy wiec jakos wytrzyma:-)

buziak - niestety nie mam pojecia

A jesli chodzi o Sylwestra to idziemy do Village Hall ( cos w rodzaju Domu Kultury) na impreze na ktorej beda prawie wszyscy z naszej miejscowosci - taka lokalna tradycja:tak:. Co roku tam sie bawimy i jest calkiem fajnie:-D. Kazdy przynosi wlasne jedzenie i alkohol i dzieki temu bawimy sie do bialego rana ( tu w Szkocji lokale moga byc otwarte tylko do 1.00 w nocy :szok:a potem do domu i nie ma znaczenia czy to wesele czy sylwester - takie glupie prawo) Ale poniewaz alkohol nie bedzie sprzedawany to w Hall mozemy bawic sie do rana:-)
Cala impreza przypomina mi taka wiejskia potancowke z polski:-D

Ostatnia edycja:
Przed chwilą się kąpałam i jak się położyłam we wannie i przyjrzałam brzuchowi to cały się ruszał! :szok: Myślicie, że to już tak bąbla widać jak dokazuje?

reklama
mi brzuch się rusza w rytmie mojego serca:)
a dzidzi nie czuję:(
Buziak- a jak reszta hormonów?
Podywższone przeciewciała mogą świdczyć o Hasimoto, ale twoje mało są podniesione, także ja bym się tym zbytnio póki co nie sugerowała....
Sicilpol- ja takiego becika nie widziałam, ale moze to byc fajne:)
gkvip- to przyziernosć super:)Ciesze sie,że się uspokoiłaś:)

Do góry