reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja też spadam do wyrka. Ponieważ znów mnie dzisiaj mdliło i prawie nic nie jadłam to ok 19 zrobiłam się głodna. Mdłości na moment jakby mniejsze więc zjadłam kanapkę i teraz znowu zdycham....

Zyczę miłego wieczorku i dobrej nocki wszystkim :)

reklama
Karamija współczuje i chyba wiem o czym mówisz ja mam ucisk na dysk, a to powoduje porażenie nerwu skórnego uda. Pierwszy raz złapało mnie to 5lat temu i pół roku byłam na zastrzykach ketonalu itp i teraz wszystko wraca :( do wanny nie wejdę bo woda sprawia ból :( kołdrą też przykrywam tylko jedną strone i lekarstwa na to w czasie ciąży nie ma.

Avo - pisałaś, ze masz silne migreny z aurą, co na to bierzesz?
Tak zapobiegawczo i w razie ataku???

ja też mam straszne migreny, trzymaja kilkanascie godzin, do tego mdlosci , wymioty, światłowstręt. Pomaga mi imigran w czopkach. na szczescie w ciazy nie mialam ataku ani razu, boli mnie tylko glowa na zmiane pogody.

Ostatnia edycja:
Avo - pisałaś, ze masz silne migreny z aurą, co na to bierzesz?
Tak zapobiegawczo i w razie ataku???

wiesz co czy silne to nie wiem:)Mam w zasadzie samą aurę, bólu albo nie mam w ogóle, albo malutki i reszta dnia do bani- brak sił na wszystko.Nic na to nie biorę poza magnezem, bo migreny to też brak magnezu. W pierwszej ciazy mi się zaczeły te migreny po raz pierwszy w zyciu i mialam ataki częste dopóki nie zaczelam brac magnezu. Teraz miewam raz na 2-3 miesiace lub rzadziej. W tej ciazy miałam tylko raz i odpukać mam andziję,ze nei wrócą:). Nic na to nie robię- nie ma lekarstwa na samą aurę:) Leżę w cimnosciach i czekam, aż minie:)

Ja mam aurę i silne bóle, niestety.. Od podstawówki. I to nie tylko brak magnezu, jest wiele przyczyn od uwierających ósemek, po stres, hormony... Dlatego w ciązy ustępują - mi np ustępują. W Iciazy tylko na początku jak dostawałam zastrzyki na podtrzymanie - te z ciałkiem żółtym to po tym miałam:confused: Kazdy ma inne ataki, inaczej je przechodzi i inne leki pomagają. Ja mam takie bóle,ze czasem wymiotuje z bólu głowy :szok: Najgorsze jest to, ze nigdy nie wiadomo kiedy człowieka złapie - paskudna choroba, ja atak migreny miałam nawet w dzien ślubu:eek: Dla mnie przecudownym lekiem jest MIGPRIV - TYLKO TO MI POMAGA!!! To saszetka, która sie rozpuszcza i pije. Do tego ketonal i spac, po godzinie jest po aurze:happy2: Zapobiegawczo biorę divascan (teraz pauza), ale moja kumpela bardziej sobie chwali propanananol - jakos tak.
a co to ta aura??
aura - to ubytki w polu widzenia, pojawienie się tzw mroczków, nic wtedy nie widac na oczy tylko światło ktore okropnie razi. Porównałabym to do stanu jak człowiek za dłuuuugo patrzy na żarówkę i az go to przymroczy i nic nie widzi.. Do tego okropny ból skroni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
aga

paradoksalnie pociesza mnie to co piszesz, bo przynajmniej wiem, skąd to drętwienie o co to chodzi, dzięki!
A najgorsze jest to jak mnie swędzi noga, a nie mogę jej podrapać, bo każde dotknięcie sprawia ból, albo poprostu drapać mogłabym do krwi, a czucia brak. Lekarz po rezonansie powiedział, ze na starość czeka mnie operacja- bo przepuklina kręgosłupa nie uniknięcia :/ na razie musze zagryzać kołdrę zębami i wytrzymać te pare miesięcy jeszcze.

Do góry