reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jak wygląda u Was wizyta z mężem?
Ja byłam tylko raz z Małżem na samym usg, więc od razu wchodził ze mną :tak:

Sicilpol to jak u nich sie na pyzy mowi? :)bo ja innego okreslenia nie znam. jak juz o jedzeniu mowa i nazwach to mi niektore regionalne nazwy tu na nerwy dzialaja np jak na karpatke mozna powiedziec placek? :)dla mnie placek to ziemniaczany albo nalesnik ale ciasto to ciasto a nie place :D albo na makaron kluski :/duzo tego a mnie trzesie jak slysze te okreslenia :D
A to ciekawe, bo ja na ciasta mówię włąśnie placek, na makaron kluski itd a mieszkamy całkiem blisko siebie :tak:
Ale moja mama pochodzi z Łodzi, więc może dlatego...

W 13 tyg. najgorzsze jest to ze terza ja nie wiem co mam robic strach mnie paralizuje i nie jestem w stanie podjac zadnej decyzji:-(
Trzymaj się! Na pewno jesteś w tej grupie 25 :tak:

Coś mi kiepsko idą te pyzy :dry:

reklama
Buziak blagam bez takich mi tu :szok::-D zoladek to mi sie wywinal na druga strone teraz :D jeeeeesccccc:sorry: no to chyba czas wejsc do kuchni hihi

Macku wiesz co u mnie na roku byla wiekszosc z okolic warszawy i mowili na makaron kluski, a znowu tutaj mowia makaron, ale na ciasto placek. to znaczy poznanskie okolice bardziej , chociaz tutaj czesto tez.
ja mam tutaj nawet taki kiosk z wielkim napisem " laczki" :D no i jeszcze tu czesto nie mowi sie ziemniaki tylko kartofle ale to pewnie dlatego ze granica z niemcami bliziutko.
a kluski z kolei dla mnie to moga byc lane, slaskie, szare a makaron to makaron. nie no nie moge ciagle o jedzeniu pisze aaaaaaaa

Ostatnia edycja:
Sicilpol a dla mnie pyzy to pyzy a pyzy z miesem to pyzy z miesem albo pyzy ziemniaczane. ale samo pyzy to te drozdzowe wlasnie na parze. albo bulki na parze ale glupio brzmi jakos :D

pyzy drożdżowe??????????????? :szok:

za zamieszanie żołądkowe przepraszam:sorry2:
moj P też bedzie jechał do sklepu po kluski na parze:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hhihi bo wlasnie to jest tak, ze my tu w wielkopolsce tak macimy z tymi pyzami, podczas gdy wszedzie indziej inaczej jest to nazywane :tak:
tak czy siak wywod pyzowy nie umniejszyl mojej ochoty na kopytka jednak :tak:
z sosikiem

a kura to mial byc kogut, by bylo inkoguto... ;-)
ale z braku laku jest kura..w gaciach :tak:

Gkvip

Nie placz rybko, powiem tylko tyle ze nie wiem jakie ja mam te wspolczynniki i nie chce wiedziec. Co ma byc to bedzie. Musimy wszystkie wierzyc ze bedzie dobrze z naszymi bobaskami. Sciskam cie mocno.

reklama
kochana,spokojnie. Znam kilka przypadków z takimi wynikami i dzieci rodzily się zdrowe. Osobiście bym amniopunkcji nie zrobiła. Za długo walczyłas o to dziecko zeby tak ryzykować. Niektóre moje znajome robily amnio i zawsze wynik wychodził dobry. Chyba nie warto , biorac pod uwagę, ze grozi to poronieniem. I przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie.....czy gdyby, ( tfu, tfu odpukac) dziecko bylo chore, usuniesz ? Podejrzewam , ze nie. Wiec z pelna wiara oczekiwałabym szczęsliwego zakończenia.

dołączam się do tego postu. Trzymaj się wierzę żę wszystko będzie dobrze

Do góry