reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hahah dokladnie ja dzisiaj na sniadanie jogurt naturalny bez cukru. wzielam sobie placek do tego ale nie wchodzil jakos...
na obiad mam ochote na salatke ze swiezych warzyw, zadnego miesa ani tluszczu!!!

z ta kokardka to pierwsze slysze O_O ale tez mnie wkurzaja te durne powiedzonka, ze niby lancuszka mam nie nosic bo dziecko w pepowinie.... bzdura! jak mam ochote to zakladam!

reklama
Josie ta kokardka to niby ma szczescie przynosic i ma byc czerwona...ch... wie o co chodzi z nia ale u nas wszyscy maja te kokardki
ja na mieso tez juz nie moge patrzec. w zyciu mi chyba tak nie smakowal zolty ser jak dzis :Dtylko co na obiad?:confused:

Josie ta kokardka to niby ma szczescie przynosic i ma byc czerwona...ch... wie o co chodzi z nia ale u nas wszyscy maja te kokardki
ja na mieso tez juz nie moge patrzec. w zyciu mi chyba tak nie smakowal zolty ser jak dzis :Dtylko co na obiad?:confused:

że baby staną tak nad wózkiem i zachwalaja jakie to dziecko jest piękne - wiesza sie w takim razie czerwoną wstążeczkę zeby nie zauroczyc dziecka.. to stare jak świat:tak: nawet psiaki z kokardkami widziałam:tak:

Czerwona nitka to podobno bardzo skuteczny amulet. Kiedy się zawiąże na ręce dziecka, to nikt go nie urzeknie.
To dotyczy także przedmiotów, czy np. kwiatów.To po to, aby ktoś się nią nie zachwycał i nie urzekł. Wtedy by zwiędł.
Ten amulet jest bardzo stary.
Także niektóre bardzo przesądne osoby wiążą nitkę, lub czerwoną wstążkę dziecku na przegubie dłoni. Wg. matek, czy babek czerwona nitka broni przed złym okiem, czy urokiem. Jest taki przesąd, że gdy dziecko bardzo się chwali, jakie to ładne, jakie miłe i dorodne, to można go "urzec". Wtedy zaczyna płakać, jakby go coś bolała. Wtedy należy trzy razy popluc przez lewe ramię aby odegnać urok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lo matko :D to najlepiej dziecko na czerwono od razu ubierac :) albo czerwony wozek kupic. ja tu zaraz komus podpadne z ta kokardka bo duzo osob to wiaze.chociaz czesc moich kolezanek tylko dlatego zeby babcia dala spokoj zeby przywiazac :)

Paulina najlepsze życzenia :)

Ja właśnie wróciłam dzidzi ma się dobrze waży 147gr:) i lekarz cały czas mówił, ze wszystko perfekcyjnie jak na 16tydzien. A i powiedział, ze dawno nie miał pacjentki z taką długą i ładną szyjką :zawstydzona/y:następna wizyta to połówkowe :) A pytałam o witaminy i żelazo i powiedział, aby brać na razie bez, a jak będzie potrzeba to wtedy.
Po wizycie pojechałam na chwile do galerii i kupiłam pierwszą koszule w czerwono- czarną krate synkowi :D do tego sztruksy i bluzeczke :) w KappAhl są teraz świetne wyprzedaże :)

Ja właśnie wróciłam dzidzi ma się dobrze waży 147gr:) i lekarz cały czas mówił, ze wszystko perfekcyjnie jak na 16tydzien. A i powiedział, ze dawno nie miał pacjentki z taką długą i ładną szyjką :zawstydzona/y:następna wizyta to połówkowe :) A pytałam o witaminy i żelazo i powiedział, aby brać na razie bez, a jak będzie potrzeba to wtedy.
Po wizycie pojechałam na chwile do galerii i kupiłam pierwszą koszule w czerwono- czarną krate synkowi :D do tego sztruksy i bluzeczke :) w KappAhl są teraz świetne wyprzedaże :)

Dziękuje:-)

no to suuuper:tak:

karamija - tez czekamy naooooobre wiesci!!!

reklama
dziewczynki mam pytanie, wiem ze jeszcze duzo czasu do chrzcin ale jedno nie daje mi spokoju..:confused: gdzie byście chciały zrobić w lokalu czy w domu???
Bo ja myśle i nie wiem, w lokalu wiadomo fajnie nic sie nie robi, nie zaiwania ze szmata i w garach przed i w trakcie człowiek nie siedzi w kuchni... ale w lkoalu nie ma takiego klimatu i takie posiedzenie 3 czy 5godzin i wio!
A Wy jak wolicie?

Do góry