reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

W końcowym etapie ciąży śpij na boku
Zwłaszcza na lewym. Możesz oczywiście też na prawym, ale spanie na lewym jest zdrowsze i dla Ciebie, i dla dziecka, bo wtedy łatwiej krąży krew, a co za tym idzie – do łożyska dociera więcej substancji odżywczych. Łatwiej także pracować nerkom, które usuwają produkty przemiany materii oraz nadmiar płynów. To z kolei zmniejsza obrzęki stóp i dłoni

reklama
na początku potrafiłam sikać co godzinę:confused: Teraz widze, ze po herbacie ganiam jak szalona
Ja tak mam od zawsze po zielonej, więc teraz ograniczam :tak:
Też słyszałam o tym że jak się śpi na prawej stronie to tą żyłę główną sie przyciska:eek: i jakieś niedotlenienia są...:eek:...więc staram sie spać na lewej ale kiepsko predzej na plecach..........co do wstawania w nocy ja od pocztku ciazy niemam wycieczek w nocy przesypiam.....ufffffffff zobaczymy do jakiego czasu:-):-):-):-)
Najlepszego z okazji urodzin! :-)
ale mi twarz wysypuje :-(, normalnie ciągle coś na niej mi rośnie :-(, codziennie coś nowego :-(
Możesz się poczuć 20 lat młodsza ;-)

ja cały deklot w jakiejś kaszy, nie są to żadne wypryski na szczęście, ale skóra jest zdecydowanie taka chropowata. Na twarzy raz na jakis czas tez jakas nowa niespodzianka, ale dramatu nie ma.

Cześć dziewczynki u mnie jeszcze dziś mała impreza i koniec świąt

Karamija trzymam kciuki dziś są moje urodziny więc będzie wszystko ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nr 13 na szczęście
:-):-):-):-):-)

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM:-)

Wszystkiego najlepszego :)
I smacznego Pikolo - wiśniowy jest pyszny :)

Ja śpię od zawsze na boku, ostatnio z nogą podkurczona - bo tak mi wygodniej jakoś. I staram się nie czytać wszelkich zaleceń - bo człowieka nerwica moze dopaść.
Spij tak, jedz to.... broń boże nie rób tego.
Mam wrażenie, że powinnam zacząć parkować na miejscach dla niepełnosprawnych - zwłaszcza jak czytam wszelkie zalecenia i zakazy :)
Przypominam, że jesteśmy w ciąży :) i jak mówi połozna u mojego gina - ciąża to nie choroba wiec można WSZYSTKO ale z głową :)

Więc picollo na sylwestra już chłodzę :)

ja też sie nie bardzo stosowałam do wszelkich dobrych rad i z chłopcami spałam jak chciałam:-) Zresztą prz\yznam szczerze, ze pierwsze słyszę.
Na szczęscie mi nikt nie doradza, nie wtrąca sie, nie poucza.
Najfajniejsze sa jednak rady osób, które same do konca nie wiedza co i dlaczego ale doradzają - kiedys przemka ciocia zakazywała mi kanapek z serem :happy2:
w szpit lezała ze mna dziewczyna, która nie jadła owocow, bo pestkowych nie mozna - jadłam całą ciąże

Ostatnia edycja:
nioooo właśnie tacy ludzie są najlepsi choć u mnie każdy mów jedz i pij wszystko ale z umiarem, a owoców pestkowych to chyba nie wolno ale podczas karmienia piersią

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Ja wam powiem że jeśli macie suchą skórę to taki temat z innej beczki:eek: dostałam od mamusi Intensywnie odrzywczy balsam do ciała Neutrogeny i niesamowicię:szok: działa szybko i skóra jest gładziutka aż przyjemnie sie śpi i chodzi w ubraniach i zapach przyjemny....

Tak czy siak, dzis jade po rogala :baffled:
Nie rozumiem, ja zawsze potrafilam spac jak chcialam, np. po wycieciu plata tarczycy, spalam przez miesiac na wznak w pozycjji siedzacej i nigdy w nocy nie zdarzylo mi sie ani obsunac ani sobie cos zrobic. Gorzej bylo z mezem, bowiem spac ze mna sie bal hihih
A teraz jakas masakra.
O tych pozycjach to pisza lakonicznie, niby spac jak sie chce, ale nie tak i siak :eek:
Ja nie zwariowalam, ale czuje ze mnie uciska wszedzie, dlatego instynktownie nie umiem sobie w lozku miejsca znalezc :wściekła/y:
Zachcialo sie udziwnionego materaca to teraz trzeba cierpiec grrr
U tesciowej na starej kanapie spalam jak nigdy :eek:
Chyba musze jednak do Murkoff zerknac, bo zwariowac mozna

Ja dzis podejrzalam, ze jedna z lutowych dziewczyn sie rozpakowala z blizniakami :tak:
Jak i u nas beda wczesniaczki, to zobaczcie, to w zasadzie lada moment :eek:

Ostatnia edycja:
ja też sie nie bardzo stosowałam do wszelkich dobrych rad i z chłopcami spałam jak chciałam:-) Zresztą prz\yznam szczerze, ze pierwsze słyszę.
Na szczęscie mi nikt nie doradza, nie wtrąca sie, nie poucza.
Najfajniejsze sa jednak rady osób, które same do konca nie wiedza co i dlaczego ale doradzają - kiedys przemka ciocia zakazywała mi kanapek z serem :happy2:
w szpit lezała ze mna dziewczyna, która nie jadła owocow, bo pestkowych nie mozna - jadłam całą ciąże
No właśnie - nie dajmy się zwariować!
Przecież kobiety przez całe wieki chodziły w ciąży i rodziły zdrowe dzieci bez tych wszystkich udziwnień i też było oki (czego dowodem jesteśmy np my - ich dzieci).
Moja mam np dziwi się strasznie po co łykam witaminy, skoro dobrze się odżywiam. I wkurzają mnie niektóre babki w pracy - tego nie rób, tego nie dotykaj itd. No bez przesadyzmu...

reklama
sicilpol - a nie wkręcasz sobie troszeczkę, ze uciska???;-)
mnie tam nic nie cisnie i moze jakis tam ucisk jest, ale nie wierzę ze można dziecku krzywdę zrobic. duzo kobiet nie wie nic o jakichs uciskach i spią całe 9miesiecy jak chca. Natura nie taka głupia:happy2:

Jedyne co biorę do siebie to inf na temat jedzenia - tatar, wątróbka, surowe..
Ostatnio czytałam równiez ze jednak kawa i wszystko co ma kofeinę - nie powinno sie pic bo kofeina działa poronnie. Soja powoduje bezpłodność u chłopców (czy moze powodowac)

Do góry