reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sicilpol, dzięki za zestaw podręcznikowo-ciążowy. Ściągnłęłam, zgralam na płytkę, teraz tylko muszę znaleźć chwilkę żeby się zanurzyć w lekturach :tak:;-)

Jeśli chodzi o wątki zamknięte, to już kiedyś pisałam, ze też jestem za. Na takim właśnie udzielamy się na lipcówkach już od 2005 roku. Jest wielu popaprańców podglądaczy i wiele historii słyszałam. Warto się zastanowić, czy bardzo osobiste wywody na otwartym są bezpieczne. Ja staram się unikać takich zwierzeń tutaj, nie dlatego że Wam nie ufam, tylko ze względów o których pisało kilka z Was.

Zmieniając temat - wczoraj pobuszowałam na allegro i zakupiłam kilka już ciążowych łaszków. Póki co u mnie królują legginsy i długie tuniki :ninja2:

reklama
ja wczoraj kupiłam na allegro dwa pasy ciążowe a dzisiaj spodnie ciążowe;p już w nic się nie mieszczę;p brzuch wywaliło mi strasznie nad pępkiem, hmm :D

swój swojego nie ugryzie;-) predzej mężom sie oberwie narazie.
Potem moze byc róznie, jak urodzimy i znikną fascynacje brzuchami, tematy które dotycza nas wszystkich tu i teraz. Ale jestem dobrej mysli!!! Wszystko bedzie zależało od nas.
:tak:

U nas na lipcówkach 2005 taki wątek istnieje do dzisiaj. Może nie jesteśmy już tak aktywne i została nas garstka, ale to naprawdę fajne dziewczyny. Chociaż i bez zgrzytów się nie obeszło ;-) Ja sama miałam sporą przerwę i kiedy tu weszłam dwa miesiące temu byłam w szoku że moje lipcówki jeszcze funkcjonują. Fajnie było wrócić :tak:

no cm :) tez juz nie wiem co pisze. Dzisiaj pierwszy dzien od dawna w domu i juz takie rozkojarzenie. Moja mala jak mowie jej ze w brzuchu jest dzidzia to biega po domu i pokazujac swoj brzuch mowi ze tam jest dzidzia.....zrozumiala mamuske nie ma co
moj dokladnie to samo. tyle ze to chlopak i mowi ze ma dzidzie w brzuchu:baffled: kompletnie nie rozumie jeszcze
swój swojego nie ugryzie;-) predzej mężom sie oberwie narazie.
Potem moze byc róznie, jak urodzimy i znikną fascynacje brzuchami, tematy które dotycza nas wszystkich tu i teraz. Ale jestem dobrej mysli!!! Wszystko bedzie zależało od nas.
Na lutówkach z chłopakami było w miare fajnie, potem urodziłyśmy, zrobiłysmy watek zamkniety i jakos szło. Po jakims czasie dziewczyny,które mieszkały w miare blisko siebie (bynajmniej na południu,bo tych było zdecydowanie wiecej) spotkały sie raz, dwa trzy i porobiły sie grupki, kółka wzajemnej adoracji. Po mału wygryzały dziewczyny, które mimo wszystko miały swoje zdanie. Reszta nad sobą wzdychała. Ja tez miałam często swoje zdanie za co z reguły ludzi sie ceni i nie raz spotkałam sie z takimi jazdami, ze pisac sie tam odechciewało. Np napisałam, ze lekarz chciała mnie połozyc do szpitala bo mam niskie tsh - 0,0001. I najmądrzejsza z forum zaczęła pisac rzeczy w stylu: to co to za lekarz? zmien. my tu sie martwimy o twoje zdrowie a to tylko tyle.. z takim tsh do szpitala??? Kiedys napisałam, ze kłóce sie z P, ulubiona kolezanka dwa posty nizej zamiesciła info o tym jaki jej mąż jest kochany.
Dno normalnie. I takie ogonki,ktore bały sie miec własne zdanie wiec wielbiły kazdy przecinek najmądrzejszej pani rady. Forum sie w sumie rozpadło, kółko wzajemnej adoracji ma napewno nowe, ale to juz niech sobie w sumie dupy liżą.
Mam nadzieje, ze nam sie uda:tak:

hehehe a skad ja to znam :D u nas to samo bylo dlatego na pazdzierniku nie pisze chociaz bardzo je lubie. poklocilam sie swojego czasu z jednana skypie , mialysmy taka grupke wlasnie i organizowane bylo spotkanie 3 dniowe. one pojechaly, ja nie bo w pracy bylam. i sie poklocilam o to tak ze mi sie odechcialo pisac tam. potem sie pogodzilysmy i zagladam czasem ale juz nie pisze. a zdarzaja sie te najmadrzejsze tez, te marudzace :)zawstydzona/y: . zawsze beda. i to wyjdzie po czasie na pewno.
ale co do tego ze tematow nie bedzie po porodzie..oj beda. butelki, karmienie( mam nadzieje ze klotni o karmienie nie bedzie bo to norma na kazdym forum chyba i to takie klotnie ze masakra naprawde:D) potem postepy dzieci, bedzie o czym gadac. bedzie mniej czasu i nie 20 postow dziennie jak ostatnio ma wiele z nas :p a 1 czy 2 i tez damy rade. a przynajmniej czesc. zreszta wszystko wyjdzie w praniu.

do tej tabelki mozna dopisac co kto robi, czym sie zajmuje albo interesuje. bo potem sie pokazuje ze naprawde mozemy sobie na wzajem pomoc bo np jedna jest prawnikiem, inna ksiegowa czy weterynarzem a maz mechanikiem i kazdy na czyms sie zna i moze doradzic i wiadomo kogo pytac :)

Skończmy już z tymi zamkniętymi wątkami. Będzie jak będzie.
Święta idą! :-D
Paczki popakowane, brzuch duży, będzie gdzie jedzenie pakować:-p w miarę posprzątane, w domu kolorowo, lampki świecą. Jest fajnie :-)
Po świetach wrócimy do tego gdzie będziemy pisać. Teraz po prostu piszcie o mało osobistych rzeczach na razie i cieszcie się życiem :tak:
Idę po małego do żłoba.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-D:-D

najciezej jest pisac zaraz po porodzie, a potem to jak ktos bedzie chciał znalezc chwile zeby cos skrobnąc to napisze. gorzej z czytaniem, nadrabianiem, ale dla chcacego nie ma nic trudnego:tak:

Skończmy już z tymi zamkniętymi wątkami. Będzie jak będzie.
Święta idą! :-D
Paczki popakowane, brzuch duży, będzie gdzie jedzenie pakować:-p w miarę posprzątane, w domu kolorowo, lampki świecą. Jest fajnie :-)
Po świetach wrócimy do tego gdzie będziemy pisać. Teraz po prostu piszcie o mało osobistych rzeczach na razie i cieszcie się życiem :tak:
Idę po małego do żłoba.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-D:-D

jak ja Wam zazdroszczę świąt:zawstydzona/y:
tak sie zastanawiam, ze ja to nawet nie mam po co ściągać piżam :(((

Dziewczyny, ja tak sobie mysle, ze jesli do tej pory sie nei pozarlysmy, to juz chyba tak zle z nami nie bedzie ;-):tak:
Ja swojego czasu udzielalam sie na innym forum, ale bylo ta bardzo dawno w 2004 roku chyba...pewnie znacie wizaz? Kiedys bylo bardzo fajne miejsce..
Teraz wchodze tam bardzo sporadzycznie, to doszlam do wniosku, ze niektore tam pisza tylko po to by krytykowac, atakowac, nie wiem, rozladowac jakies frustrat takie rzeczy nie bawia..

reklama
Więc z luźnych tematów, zaszalałam na allegro :)
kupiłam za 30 zł łącznie z przesyłką:
-spodnie (pytanie czy w nie wejdę :)
-tunikę
-sukienkę
i 2 szaleństwo już droższe bo za 60 :)
- tunika
- sweterek
- bluzeczka

Niech żyje allegro :)
Dokupić bedę musiała spodnie ciążowe, spódnice i getry. Jak się nie roztyje to powinno wystarczyć :)

Do góry