reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a i jeszcze co u nas .... Nigdy wiecej nie kupie femibionu bo tak jak pisalam nie ma on w skladzie zelaza i przez to moja morfologia bardzo spadla....przeszlam na centrum materna dha i sa juz pierwsze efekty. Moja gin nie mogla uwierzyc ze femibon jest bez zelaza powiedziala ze to bardzo duzy blad producentow. W piatek bylismy na wizycie male ma juz 16 mm i wszystko z nim ok,nadal termin na 1 czerwiec.

reklama
Buziak a Ty co cudujesz? :-D:-D

:-D:-D:-D nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzi mi sie w tym wyrze:tak:

a i jeszcze co u nas .... Nigdy wiecej nie kupie femibionu bo tak jak pisalam nie ma on w skladzie zelaza i przez to moja morfologia bardzo spadla....przeszlam na centrum materna dha i sa juz pierwsze efekty. Moja gin nie mogla uwierzyc ze femibon jest bez zelaza powiedziala ze to bardzo duzy blad producentow. W piatek bylismy na wizycie male ma juz 16 mm i wszystko z nim ok,nadal termin na 1 czerwiec.

cm to sporo, mm to niemozliwe:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sicilpol dopisac dopisac :) oj wogole mam do ciebie slabosc bo oboje z mezem jestesmy zakochani we wloszech. Moj maz pracowal ponad rok na sycylii a ja do niedawna co roku jeździlam do bressii

buziak hihihhihi ja tez na glowe dostawalam hihihi

delwer
- 16mm? czy cm? jesli cm to ladnie duuuzie :) dziekuje dziekuje :) a w ktorym miescie pracowal?

A ja takie cos znalazlam :)
Ale to jest chyba wg. wieku dzidzi a nie zaplodnienia hmmm czyli 2tyg w tyl, tak?
Gestational age
Length (cm)
Mass (g)

(crown to rump)
8 weeks
1.6 cm
1 gram
9 weeks
2.3 cm
2 grams
10 weeks
3.1 cm
4 grams
11 weeks
4.1 cm
7 grams
12 weeks
5.4 cm
14 grams
13 weeks
7.4 cm
23 grams
14 weeks
8.7 cm
43 grams
15 weeks
10.1 cm
70 grams
16 weeks
11.6 cm
100 grams
17 weeks
13 cm
140 grams
18 weeks
14.2 cm
190 grams
19 weeks
15.3 cm
240 grams
20 weeks
16.4 cm
300 grams

(crown to heel)
20 weeks
25.6 cm
300 grams
21 weeks
26.7 cm
360 grams
22 weeks
27.8 cm
430 grams
23 weeks
28.9 cm
501 grams
24 weeks
30 cm
600 grams
25 weeks
34.6 cm
660 grams
26 weeks
35.6 cm
760 grams
27 weeks
36.6 cm
875 grams
28 weeks
37.6 cm
1005 grams
29 weeks
38.6 cm
1153 grams
30 weeks
39.9 cm
1319 grams
31 weeks
41.1 cm
1502 grams
32 weeks
42.4 cm
1702 grams
33 weeks
43.7 cm
1918 grams
34 weeks
45 cm
2146 grams
35 weeks
46.2 cm
2383 grams
36 weeks
47.4 cm
2622 grams
37 weeks
48.6 cm
2859 grams
38 weeks
49.8 cm
3083 grams
39 weeks
50.7 cm
3288 grams
40 weeks
51.2 cm
3462 grams
41 weeks
51.7 cm
3597 grams
42 weeks
51.5 cm
3685 grams

Ostatnia edycja:

!6 mm czy cm?:) nie zebym sie czepiala :D a czy samo zelazo moge kupic sobie bez recepty?

Buziak ja mam inna propozycje troche a propos zamknietego tzn oprocz tego co napisalas zeby bylo jeszcze :
rodzinka(syn maz chlopak czy co kto tam ma i jak hce to wiek)
telefon kom w razie porodow szpitali i innych wyjazdow
i jak ktos ma i chce oczywisice to gg, skype facebook czy co tam lubi::)
my na pazdzierniku jeszcze adresy podawalysmy(wiekszosc podala, choc nie wszytkie ale nikt pretensji nie mial) i np dzieki temu moglbysmy zrobic paczki kolezance na swieta ktora byla w ciazkiej sytuacji i jak sie zdziwila jak 15 paczek dostala :D:D:D albo jak ja mialam kryzys i dziewczyny mlodemu prezent na 1 urodziny zrobily bo ja nawet na podstawowe rzeczy nie mialam.nie mowiac o odwiedzinach jak ktos jechal na wakacje i zahaczal o jakas mamuske po drodze:)

no cm :) tez juz nie wiem co pisze. Dzisiaj pierwszy dzien od dawna w domu i juz takie rozkojarzenie. Moja mala jak mowie jej ze w brzuchu jest dzidzia to biega po domu i pokazujac swoj brzuch mowi ze tam jest dzidzia.....zrozumiala mamuske nie ma co

Blond_20 bardzo fajnie tak :tak:
Ja bardzo bym chciala, bysmy sie wszystkie zżyły :tak:
Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze wszystkie jestsmy rozne do tego dochodza nasze hormonki, ale wierze ze nam sie uda :tak:

Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze wszystkie jestsmy rozne do tego dochodza nasze hormonki, ale wierze ze nam sie uda :tak:

hehe myślę że troche się posypiemy po porodzie wiele z nas już nie będzie miało czasu na siedzenie przed kompem;p
Ale wtedy to dopiero zacznie się klepanie w klawiature chwalenie dzieciaczkami ich umiejętnościami kupkami itd :)
Super by było gdyby jak najwięcej z nas przetrwało tu bardzo bardzo długo ale wszystko wyjdzie w praniu :)

sicilpol nie wiem czy czegos z ta miejscowoscia nie poplacze ale to byla..... Mesyna....
Odnosnie usg polowkowego to my wybieramy sie 12 stycznia czyli w 21 tygodniu....mamy nadzieje poznac plec, chociaz oboje z mezem zgodnie twierdzimy ze plec jest nieistotna oby bylo tak zdrowe i slodkie jak nasza coreczka ktora jeszcz e od urodzenia nie chorowala, spi sama i cala noc odkad skonczyla 7 msc, i mimo ze nie ma jeszcze dwoch lat to fajnie juz gada budujac dwuwyrazowe zdania

reklama
Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze jestsmy rozne do tego dochodza nasze hormonki, ale wierze ze nam sie uda :tak:

swój swojego nie ugryzie;-) predzej mężom sie oberwie narazie.
Potem moze byc róznie, jak urodzimy i znikną fascynacje brzuchami, tematy które dotycza nas wszystkich tu i teraz. Ale jestem dobrej mysli!!! Wszystko bedzie zależało od nas.
Na lutówkach z chłopakami było w miare fajnie, potem urodziłyśmy, zrobiłysmy watek zamkniety i jakos szło. Po jakims czasie dziewczyny,które mieszkały w miare blisko siebie (bynajmniej na południu,bo tych było zdecydowanie wiecej) spotkały sie raz, dwa trzy i porobiły sie grupki, kółka wzajemnej adoracji. Po mału wygryzały dziewczyny, które mimo wszystko miały swoje zdanie. Reszta nad sobą wzdychała. Ja tez miałam często swoje zdanie za co z reguły ludzi sie ceni i nie raz spotkałam sie z takimi jazdami, ze pisac sie tam odechciewało. Np napisałam, ze lekarz chciała mnie połozyc do szpitala bo mam niskie tsh - 0,0001. I najmądrzejsza z forum zaczęła pisac rzeczy w stylu: to co to za lekarz? zmien. my tu sie martwimy o twoje zdrowie a to tylko tyle.. z takim tsh do szpitala??? Kiedys napisałam, ze kłóce sie z P, ulubiona kolezanka dwa posty nizej zamiesciła info o tym jaki jej mąż jest kochany.
Dno normalnie. I takie ogonki,ktore bały sie miec własne zdanie wiec wielbiły kazdy przecinek najmądrzejszej pani rady. Forum sie w sumie rozpadło, kółko wzajemnej adoracji ma napewno nowe, ale to juz niech sobie w sumie dupy liżą.
Mam nadzieje, ze nam sie uda:tak:

Do góry