reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie
Buziak - super, że już wróciłaś!!

Mamina - kiedyś czytałam, że zagnieżdżenie nastepuje po tej stronie, co jajnik z którego dojrzało zapłodnione jajeczko. I może dlatego maluch więcej po tej stronie jest.

U mnie po prawej, dlatego bałam się na początku czy to nie będzie ciąża pozamaciczna, bo mam z tej strony bliznę po wyrostku, ale jest OK.

reklama
Addiena - na szczęście tutaj to nas nie dotyczy, a ceny rzeczy dla dzieci są normalne, nie jak w Polandii, im mniejsze tym droższe.
Pamiętam jak mój tato sie zszokował jak w ubiegłym roku jesienią pojechał ze mną do sklepu, żebym kupiła buciki dla Alinki. Myślałam, ze padnie jak zobaczył ceny obok dziecięcych bucików.
Teraz będzie jeszcze "ciekawiej". Współczuję Wam dziewczynki, bo to jest chore.

Ja też ostatnio nie czuje ruchów nie wiem czy poprzednio to było to ale czasami wyraźnie czułam cos w brzuszku a teraz nic kompletnie
Ja mam kijowy nastrój pokłóciłam się z M i tak do dupy jest....
Tialana jaka dzidzia już duza :szok: mój M jakoś niechętnie chce iśc na usg ze mną cieszy się strasznie ale to usg to jakoś go nie ciągnie w pierwszej ciąży był ze mna na usg 4 d i też mu się łezka polała

Ja też ostatnio nie czuje ruchów nie wiem czy poprzednio to było to ale czasami wyraźnie czułam cos w brzuszku a teraz nic kompletnie
Ja mam kijowy nastrój pokłóciłam się z M i tak do dupy jest....
Tialana jaka dzidzia już duza :szok: mój M jakoś niechętnie chce iśc na usg ze mną cieszy się strasznie ale to usg to jakoś go nie ciągnie w pierwszej ciąży był ze mna na usg 4 d i też mu się łezka polała

Na pewno szybko się pogodzicie i nastrój od razu się poprawi
A dzidzia podobno dobrze podkarmiona ale z tą wielkością to różnie bywa, na poprzednim usg wynikało że maleństwo jest kilka dni młodsze a teraz że starsze więc to się pewnie będzie stale zmieniać

Nasza kruszynka też buszuje z lewej strony brzucha i z tej strony też czułam ból na początku, podobno wtedy się zagnieżdżała, ale nie długo pewnie całe brzuchy będą nam falować i podskakiwać :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&

Dobrego dnia czerwcóweczki

Mój osobisty też mnie ostatnio zagrzał...wiecie taka dzidzia wyczekana...dwie porażki...teraz póki co sukces...cud...chciałabym żeby wszystko kręciło się wokół mojego brzucha a On sobie zmianę pracy wymyślił...i że niby to dla nas...i dla Kluska...ale gada tylko o tym...nie pamiętał nawet, że dziś usg...do tego wszystkiego zje...nam się piecyk...i trzeba było kupić nowy...bagatela taki wydatek przed świętami...ktoś walną w mój samochód na parkingu...leci AC...A dziś rano wyszło manko na kasie firmowej...wrrrrrrr...co jeszcze?!?!?! Wrrrr.....

Hejka ale piękna zima nastała - mogę non stop patrzeć przez okno ahh... :)
Wczoraj ugotowałam kapuche z grzybami - pierwszy raz w życiu i wyszła bardzo dobra ale zjadłam troszkę... i chorowałam pół dnia i całą noc :/ do tej pory brzuch mnie trochę boli eh..

reklama
witam i ja:-)

buziak- super, ze jestes i ze juz sie dobrze czujecie. dzielna fasolka :)

dziewczynki, ja czuję Okruszka wciąż tylko po prawej stronie , zaraz obok pępka, ale po prawej. Myślałam, ze ruchy powinnam czuc na srodku, czy to jest normalne?

na początku czułam gościa tylko po lewej, a teraz juz zaczyna grasować gdzie dosięga:tak: I ruchy stają sie z dnia na dzien wyrazniejsze i mocniejsze, raz to miałam takiego fikołka, ze chyba wziął wątrobę na barana :eek:

Witaj Buziak. ciesze sie ze u Was juz dobrze:)
Buziak w ktorym miesiacu blizniaki rodzilas?rzeczywiscie sporo przeszliscie ale daliscie rade:)

że kazdy inaczej liczy miesiące w ciąży to powiem tak - termin miałam na 18lutego a urodziłam 9grudnia:sorry: 30tydz:sorry:

carla81 - faceci inaczej czuja radosc z ciąży, tak jak i inaczej kochaja niz matka. Oni tak troche jakby z poźniejszym zapłonem - muszą zobaczyc:tak: Ponadto dla kobiety facet, ciąża i takie sprawy bardziej duchowe sa ponad wszystkim, najwazniejsze chocby nie wiem co. Dla faceta to jedna sprawa z wielu, oni wiedzą ze praca jest równie wazna bo muszą zarabiac na rodzinę, jakies pasje sa po to zeby byli męscy:tak: Moj P niby ganiał bliżniaki ze stetoskopem, zeby posłuchac a po porodzie powiedział "kurcze jak byłas w ciazy to ja to niby wiedziałem a tak jakby dopiero teraz to do mnie dotarło, ze tam w brzuchu to byli oni, teraz to bym tam z nimi gadał, opowiadał bajki, reki z brzucha bym nie sciagał". :eek: I co? I dupa, teraz jest tak samo ale wiem, ze po porodzie oszaleje bez reszty (jakby tylko mogl to bl by cyckiem za mnie karmił) a teraz cieszy sie i przezywa ze mna kazdy lęk, oczywiscie tak ze mam tego nie widziec, tak po męsku:happy:
Takze uszy do góry oni są z innej gliny:-)

Ostatnia edycja:
Do góry