reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tu jest fajny artykuł o tym

Karmienie w ciąży

Ja też myślałam, że nie można, dlatego rozmawiałam o tym z lekarzem

moze ze wzgledu na specyfikę moich ciąż mam inne podejscie do takich rzeczy, i ja bym sie bała, ze maluch jakis niedokarmiony bedzie albo czegos mu zabraknie... a jak Twoj organizm? włosy, paznokcie, zęby??? Bo to jest jednak obciążenie

reklama
Buziaczku super,że już jesteś i że maleństwo ma się dobrze:) będziecie mieli spokojne święta:tak::-D:tak: a rodzina pewnie zrozumie,że musisz odpoczywać:)

Ja dziś kupiłam różową grzechotkę hehe ciekawe czy płeć się potwierdzi bo jak nie to zamiast Lilianki to Szymuś będzie się nią bawił:)

Dostałam skierowanie na badanie AFP robi się to badanie z krwi między 16 a 18 tygodniem wiecie coś na temat tego badania?

Następne usg połówkowe jak to zleciało:)

moze ze wzgledu na specyfikę moich ciąż mam inne podejscie do takich rzeczy, i ja bym sie bała, ze maluch jakis niedokarmiony bedzie albo czegos mu zabraknie... a jak Twoj organizm? włosy, paznokcie, zęby??? Bo to jest jednak obciążenie

wczoraj miałam usg i wg wszystkich pomiarów jest nawet większy niż wynika z daty ostatniej miesiączki. Muszę się po prostu dobrze odżywiać.

No jest obciążenie, ale co zrobić, o sobie pomyślę później jak już dzieci będą starsze.

Nie będę Hani odbierać cycunia bo widzę, że bardzo go potrzebuje.

Dostałam skierowanie na badanie AFP robi się to badanie z krwi między 16 a 18 tygodniem wiecie coś na temat tego badania?

Z tego co pamiętam to jest badanie na wady rozwojowe płodu, z tego co wiem nie jest obowiązkowe.

Ostatnia edycja:
buziak
witaj w domu! tak myślałam, że się zjawisz dziś

violapop
ten test to inaczej tak zwany triple test, ja to miałam w poprzedniej ciąży w uk i z tego mi wyszło zwiększone ryzyko zd, w Niemczech już tego nie robią bo jest podobno jeszcze mniej wiarygodny niż pappa. ja bym nie robiła już teraz gdyby mi proponowali, żałuję, że zrobiłam ten pappa bo tylko mam znowu stres niepotrzebny

Witam Was ;D

Wybaczcie, że wszystkim nie odpowiem i że tylko tak o sobie ale nie mam sił a tyle rzeczy jeszcze na głowie :crazy:
Przygotowania do świąt, kupowanie prezentów, sprzątanie a tu jeszcze trzeba się sobą zająć :szok:
Cały dzień coś wieczorkiem jak mam chwilę to normalnie siadam na tyłek i staje się bardzooo leniwa, uwierzcie nawet do wc czasami mi się nie chce wstać czekam do ''ostatniej minuty'' :zawstydzona/y:
Najbardziej pracochłonne pewnie będzie ostatnia rzecz z w/w tzn zajęcie się sobą. Zresztą pewnie same zrozumiecie. Ajććć już za 3 dni będę się tulić do mojego P bo 22 już wyjeżdża więc 23 będzie ;D w końcu hihihi ciesze się jak małe dziecko ;P to pewnie te hormony :laugh2:Wybaczcie za brak składu i ładu ale te emocjee.... ;P ahhhh dawno tak dobrego humoru nie miałam już nawet chyba się pogodziłam z tym, że w drugi dzień świąt musi jechać spowrotem

Także moje drogie brzuchatki :

Życzę Wam Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt, udanych wizyt (za które oczywiście trzymam kciuki), samych dobrych wieści i pamiętajcie, że teraz już musi być wszystko dobrze musi!! A przede wszystkim musimy być dobrej myśli bo to najważniejsze. Także jeszcze raz życzę Zdrowych i Wesołych :* buziaczki dla Was kochane ;-)

witajcie
Robota pomału posuwa się do przodu, a święta coraz bliżej. Dobrze, że wczoraj i dziś mężuś był w domku po południu, to mogłam się godzinkę zdrzemnąć.
Ja bigos robi tylko z kapusty kiszonej, bo taki kwaśny nam najbardziej smakuje.

witajcie dziewczyny.
przepraszam,że wam się tak wcinam w posty,ale tak mnie na refleksję wzięło,jak was zobaczyłam.ja jestem z mamą z czerwca 2011 i rok temu przeżywałam to samo co wy.urodziłam 18.06.chciałam się tylko przywitać i życzyć wam udanych porodów(takich jak mój-1h ;od razu bóle parte;-)) i zdrowia dla waszych fasoleczek.
powodzenia

reklama
Do góry