reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Buziak dobrze ze wszystko dobrze. Teraz to juz z gorki :-)
Karamija nie martw sie, dam sobie glowe uciac ze wszystko ok z twoim dzidziolem.
A ja juz po zakupach prezentowych. Uff. Nie lubie latac po sklepach. Juz pytalam ale nikt nie odpowiedzial:no:
Co kupilyscie swoim M pod choinke??

reklama
Goldenlucy ja dla mego mężczyzny mam oczywisty jak choinka w domu sweter ;-) podusię taką profilowaną pod odcinek szyjny kręgosłupa bo mi moją podbiera i jeszcze chyba coś dokupię.
Kiedyś kupiłam mu skrzynkę na narzędzia tam powrzucam trochę drobiazgów i całość zasypałam 3kg cukierków :-D

..
Ja wczoraj zrobiąłm sobei poziom magnezu i co.....kroplówka dąła gó.......zmiast mi sie podniesć to mi spadł i to już dużo poniżej normy:(

Dziewczyny, czy któraś w ogóle badąła poziom magnezu- mzoę na tym etapie ciazy on u większosci jest taki niski......denerwuję się.....tzn boje sie,ze przy takim poziomie magnezu moje serce zwariuje:)

Ja wczoraj za twoją radą zrobiłam:
norma to 1,60-2,55
a mi wyszło 2,05, tak więc w normie:tak:

karamijka- mogłabym Ci podac wiele przykładów błędnych diagnoz (wstepnych), od mojej sis jak jej powiedzieli ze płód sie nie rozwija po mojego Bartka w centrum zdrowia dziecka ze ma problemy z watroba i nie wiadomo czy nie do przeszczepu - po czym synek mojej sis urodził sie zdrowiutki a u nas pomylono wyniki - zbieznosc imienia i nazwiska, ot pomylili wyniki:szok::szok: ile było łez wie tylko ten co płakał.. kiedys moja sis chciali klasc na oddział bo cos z wynikami było nie tak, okazało sie, ze przecinek zle postawiono:baffled:
U Was tez tak bedzie, ze napedzono Ci stracha a wszystko bedzie dobrze!!! Zwłaszcza, ze w pierwszej ciazy było podobnie, prawda??? Zobaczysz, ze 27grudnia to bedzie najszczesliwszy dzien w Waszym zyciu!

Asiia - u Was tez, teraz jezeli juz wiecie, ze moze byc ten syndrom a bedziesz pod stałą opieką to poskromicie blizniaka1 i sie uspokoi:tak:

sicilpol - no to sie ciesze, ze wstałaś.. teraz czas na mnie:tak: drugi dzien ładnie, a licze do 7.

kasiulka1980 - u Was to tez cos jakby syndrom podkradania. U mnie było tak, ze krwi starczyło tylko dla dominika i bartek miał za mało. Miesiac po porodzie jak go miałam na rekach i na niego patrzyłam w ułamku sekundy zrobił sie czarny, Uszka, usteczka.. cały!!!:szok: Myślałam, ze on juz niezyje:baffled: Reanimacja! I co sie okazało, miał za mało krwi a natura jest o tyle cwana, ze jego organizm to co miał transportował do najwazniejszych organów czyli mózgu i serduszka, a brzuszek miał niedokrwiony:sorry2: Wazył wtedy ok 1kg - przy tej wadze martwicze zapalenie jelit przezywa ok 50% dzieciaczkow...
Sorry, ze taką drastyczna historia, ale mam nadzieje ze Ci wytłumaczyłam o co cho..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
buziak nie u Kasiulki ale u Asi :)

goldenlucy ja dzisiaj pisalam co kupilam meżowi;-)
futerał skorzany na winko(plus wino) i akcesoria do tego, np. korek, otwieracz itp. fajny zestaw:) On bardzo lubi wina, degustator:-D

kasia a nie boisz sie, ze córka zabiera to co powinno isc dla dziecka?? Bedac w ciazy nie powinno sie karmic starszego dziecka bo ze tak powiem - objada malucha, co moze mu szkodzic. Juz nie mowa o Twoim organizmie.

Lekarz mówi, że nie ma przeciwwskazań do karmienia piersią, to samo powiedziała mi położna, wyniki póki co mam w normie, więc się nie martwię.

Z jednej strony chciałabym już nie karmić, ale nie chce tego na siłę odbierać dziecku, jeśli tego potrzebuje.

Lekarz mówi, że nie ma przeciwwskazań do karmienia piersią, to samo powiedziała mi położna, wyniki póki co mam w normie, więc się nie martwię.

Z jednej strony chciałabym już nie karmić, ale nie chce tego na siłę odbierać dziecku, jeśli tego potrzebuje.

:szok::szok::szok: to mnie zabiłaś. Moja sis zaszła w ciąże jak jeszcze karmiła i kazano jej odzwyczaic:sorry2:

sicilpol - no niestety:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry