reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

nie bede czytac bo duzo skrobnełyscie, ale przeleciałam troche i wychwyciłam

Już niedługo Nowy Rok... a w raz z nim nowe postanowienie... Dzięki Wam mam już Noworoczne postanowienie.
Zmienić swoje życie na lepsze.
Tak to będzie najlepszy moment by zacząć być szczęśliwą !!

powodzenia!!! trzymam kciuki za Was;-)

Ciekawe jak to będzie u mnie bo ja karmię cały czas piersią i nic nie wskazuje na to, że moja córka będzie chciała przestać ;-)

kasia a nie boisz sie, ze córka zabiera to co powinno isc dla dziecka?? Bedac w ciazy nie powinno sie karmic starszego dziecka bo ze tak powiem - objada malucha, co moze mu szkodzic. Juz nie mowa o Twoim organizmie.

Dorota - gratulowałam juz córki to pogratuluje i syna:-) !!!

Avo - przy nastepnym badaniu zrobie magnez, dzieki za inf;-)

sicilpol - podczytałam, ze byłas na małych zakupkach, wiec po kryzysie???

wszystkim gratuluje kopniaczkow

reklama
Dziewczyny, ja wpracy mam zapier.....takze wybaczcie,ze dzisiaj sienie beę odnosić do waszych wypowiedzi:) Jednyney co to ciesze się Buziak,zę jesteś z nami,że jesteście:)

Ja wczoraj zrobiąłm sobei poziom magnezu i co.....kroplówka dąła gó.......zmiast mi sie podniesć to mi spadł i to już dużo poniżej normy:(

Dziewczyny, czy któraś w ogóle badąła poziom magnezu- mzoę na tym etapie ciazy on u większosci jest taki niski......denerwuję się.....tzn boje sie,ze przy takim poziomie magnezu moje serce zwariuje:)

Witajcie po krótkiej przerwie :)

Siula jeśli dzisiaj masz na suwaczku 13 tydzień to znaczy że idziemy ciotka w ciotkę :tak: I może będziemy na porodówkach w tym samym dniu :-)

Asiia gratuluję chłopaków i trzymam kciuki za zdrówko obu Twoich mężczyzn :tak:

A i zauwazylam ze większość z Was robi bigos pół na pół świerza i kiszona kapustka

Dokładnie dwa tygodnie temu ugotowałam pierwszy raz cały gar bigosu. Ja dodaję tylko trochę kapusty słodkiej, jakąś 1/4. Bigosik wychodzi pycha, bo kwaśniutki ale tak w sam raz :-)

Karamija, myślę bardzo ciepło o Tobie i Twoim robaczku. Dziewczyny już napisały wszystko, więc po prostu przyłączę się do wszystkich pocieszek. Koniecznie napisz co powiedział lekarz, ale ten Twój prawdziwy a nie dr google ;) Będzie dobrze :-)

Dziewczyny, czy wy też takie roztargnione w tej ciąży? U mnie to już przestaje być zabawne. Wczoraj znowu przypalona deska do krojenia, bo położyłam na niej zbyt gorący gar. Jak w ciągu najbliższych 6 m-cy nie spalę chałupy, to będzie sukces :sorry2:

Ostatnia edycja:
Dziewcyzny puchną już którejś nogi? Mi puchną jak siedze długo, ale anwet jak nie siedzę to nie mam widoznej opuchlizny w ogole, ale mimo to jak się nacisnę w okolicach kostki( dokąłdnie w miesjcu gdzie kostka od wew. nogi wystaje) to zostaje mi malutki dołek . Szczerze bardzo siez dziwiłam, bo opuchlizny niew idać,a le lelko opuchnięta jestem widąc po tym dołeczku. Trochę się zmartwiłam....

Avo - pilnuj tego, sprawdzaj czy nie ma białka w moczu i mierz cisnienie, chociaz to wiem ze robisz;-) Bedzie dobrze!!

A u mnie załamka
Miałam telefon od lekarza, moje wyniki badania genetycznego są słabe, słabsze jeszcze niż w zeszłej ciąży. Muszę mieć kolejne jeszcze bardziej specjalistyczne badanie w innym mieście. Póki co prawdopodobieństwo ogólne jest jeden do stu iluś a z samej krwi 1 do 52. Płakać mi się chce, odechciało mi się wszystkiego :-:)-(

tak jak dziewczyny napisały - nie denerwuj sie i nie rób zadnych badan a bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!

avo - ja w ogole nie kojarze, zeby mi sprawdzano magnez.. potem lukne w wypis. kiedy idziesz do lekarza? bo tylko lekarz powie Ci co teraz robic, ale nie denerwuj sie dobrze bedzie!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
avo - ja w ogole nie kojarze, zeby mi sprawdzano magnez.. potem lukne w wypis. kiedy idziesz do lekarza? bo tylko lekarz powie Ci co teraz robic, ale nie denerwuj sie dobrze bedzie!!!!!

lekarz- lekarzy dwóch powiedziało,że nie wie co dalej.....dobre co? Trzecia napisała,że nic sie nie da zrobić:) trzeba czekać moze sie poprawi:)

a co puchnięcia to ja w pierwszej ciazy też tak puchłam , ale w 9 meisiacu ciąży:)
także nie martwię się raczej,że to stan przedrzucawkowy, chociaz niski magnez to tego predysponuje. Dlatego każda kobieta raz w miesiacu powinna sprawdzac jego poziom.

A lekarze co, przychodzi kobieta mówi,że ma skurcze nóg, drętwienia, a on nie sprawdza tylko po prostu magnez zapisuje. A na skurcze macicy nospę. Głupie to:)

Ostatnia edycja:
Kochane u mnie zapiernicz. Pracowo swiateczny,wrr.... ale 3majcie kciukole bo dzis 17:30 wizyta u gin:) skompletowalam wszystkie wyniki i ide na ogloszenie wyroku.... buziaki dla wszystkich! Wszystko u wszystkich ok? Mam nadzieje! Obiecalyscie mi:)*

Buziakkk witaj :)
No nareszcie jestes!!! :) Bylam pewna ze jeszcze przed Swietami bedziesz tu z nami :tak:
Trzymaj sie cieplo, najwazniejsze, ze brzdac ma sie ok :tak:
Ja wyszlam pare razy, ale bez szalenstw, do dwoch sklepow po 2prezenty, plus raz zaliczylam schody bo chodzili i spiewali koledy od domu do domu :tak:
A tak to snuje sie tylko po jednej kondygnacji domu :sorry2:

Dla wszystkich wizytujacych dzis, powodzenia!!!

reklama
Ja tylko na chwilkę pokazać że żyję;-) od rana wymiotuję jak kot... chyba się pochwaliłam za wcześnie że już mi mineło.... strasznie się czuję byłam na zakupach, wypiłam troszkę soku i chlust... wszystko ze mnie zlatuje, ze 20 min tem zjadlam krupnik i poki co sie trtzyma;-) ide spac chyba mała z dziadkiem posiedzi bo choinkę będą ubierali, z mama jutro po słodycze musimy jeszcze jechać bo nic nie kupiliśmy z takich rzeczy. Ubranka w pepko dzieciom braciaka kupilam za grosze, ciezko bylo mi przejsc obok spioszkow i bodziaków wszystko takie malenkie i slodkie, głownie beże mają moze za miesiąc jak juz orientacyjnie plec poznamy cos kupimy;-)

Do góry