reklama
Cześć dziewczynki - widzę że kapusciano coś się zrobiło
U mnie dziś piernik piekę. I do wigilii będzie przechodził powidłami - mniam
A w sprawie fryzurki na dole - ja mam koleżankę, kosmetolog. Jest kosmetyczka mobilną - dojeżdża do klientek. Więc trochę większy komfort niż w salonie
Lecę na spotkanie z dowcipnym lekarzem.
Pa
A w sprawie fryzurki na dole - ja mam koleżankę, kosmetolog. Jest kosmetyczka mobilną - dojeżdża do klientek. Więc trochę większy komfort niż w salonie
Pa
mamina karierowiczka
Fanka BB :)
To jest normalne ze sie denerwujesz ja dlatego zadnych genetycznych nie zrobilam. Bedzie dobrze, moja mama rodzila w wieku 41lat i lekarz jej powiedzial ze na bank bedzie zd. To byl prywaciarz. I co, nie usunela a moj brat jest najzdrowszy z calej naszej trojki. Te wszystkie testy to wyciaganie kasy. Zadne testy nie daja 100%
blond_20
Czarownica
Witam
Gkvip cuda ten Twoj syn robi!!gdzie on sie tego nauczyl??
Karamija nie mozesz tyle myslec o tym bo to tez zle i nie mysl o tych "gorszych" wynikach z krwi ktore sa mniej wazne tylko o tych z usg.mi na 3d lekarz powiedzial ze nawet na takim usg byloby widac bo przeciez przy ZD dzieci sa troszke inaczej zbudowane i mozna juz zauwazyc ze sie cos dzieje. wiem ze oprocz karku, faldy mongolskiej to jeszcze na palce patrza. moze dla swietego spokoju pojdz sie uspokoic. a im wiecej bedziesz o tym czytac tym wiecej znajdziesz tez zlych informacji bo taki jest internet i tylko sie bedziesz denerwowac.
Madzia mnie z kolei zaczelo byc niedobrze po kawie ostatnio. no i piekna zadyszke juz mam. wczoraj postalam pare minut w kolejce i musialam kucnac bo mi slabo bylo, duszno i goraco...
Asia gratuluje chlopaczkow a z ta wielkoscia to ja jeszcze nie slyszalam zey blizniaki byly take same po urodzeniu. zawsze ktorys jest wiekszy.no chyba ze u Was jest jakas duza roznica. ale jak dziewczyny pisza na pewno bedzie wszytko ok. ale bedziesz miala wesolo ))
ja ide prace poprawiac jeszcze , pozniej wpadne, przepraszam ze nie wszystkim odpisalam ale z glowy wypadlo
Gkvip cuda ten Twoj syn robi!!gdzie on sie tego nauczyl??
Karamija nie mozesz tyle myslec o tym bo to tez zle i nie mysl o tych "gorszych" wynikach z krwi ktore sa mniej wazne tylko o tych z usg.mi na 3d lekarz powiedzial ze nawet na takim usg byloby widac bo przeciez przy ZD dzieci sa troszke inaczej zbudowane i mozna juz zauwazyc ze sie cos dzieje. wiem ze oprocz karku, faldy mongolskiej to jeszcze na palce patrza. moze dla swietego spokoju pojdz sie uspokoic. a im wiecej bedziesz o tym czytac tym wiecej znajdziesz tez zlych informacji bo taki jest internet i tylko sie bedziesz denerwowac.
Madzia mnie z kolei zaczelo byc niedobrze po kawie ostatnio. no i piekna zadyszke juz mam. wczoraj postalam pare minut w kolejce i musialam kucnac bo mi slabo bylo, duszno i goraco...
Asia gratuluje chlopaczkow a z ta wielkoscia to ja jeszcze nie slyszalam zey blizniaki byly take same po urodzeniu. zawsze ktorys jest wiekszy.no chyba ze u Was jest jakas duza roznica. ale jak dziewczyny pisza na pewno bedzie wszytko ok. ale bedziesz miala wesolo ))
ja ide prace poprawiac jeszcze , pozniej wpadne, przepraszam ze nie wszystkim odpisalam ale z glowy wypadlo
Ostatnia edycja:
aylin
to życzę samych miłych wrażeń u dowcipnego!!
Mam pytanie, dokąd sięga macica w mniej więcej 14 tyg ciąży bo jakoś nie mogę znaleźć w necie, tzn czy już jest możliwe, że dziecko sięga aż do pępka? Leżę i patrzę na pępek a on się rusza i faluje, jakby ktoś pociągał za sznureczki od środka i czuć też tam coś.
Mam pytanie, dokąd sięga macica w mniej więcej 14 tyg ciąży bo jakoś nie mogę znaleźć w necie, tzn czy już jest możliwe, że dziecko sięga aż do pępka? Leżę i patrzę na pępek a on się rusza i faluje, jakby ktoś pociągał za sznureczki od środka i czuć też tam coś.
tialana
Ja już po badaniu, dzidzia ma 7,19 cm, wszystko ok, ale niestety po badaniu krwawię, lekarz mówi, że to z szyjki i jak do jutra nie przejdzie to mam do niego dzwonić. Strasznie się zmartwiłam
Krwawiła któraś z Was po badaniu?
gratuluję zdrowego bobaska :-)
ja też kiedyś po badaniu krwawiłam, ale szybko się wszystko skończyło, śluzówka w tamtej okolicy jest bardzo delikatna i łatwo ją naruszyć
Karmija wszystko będzie dobrze, wiem że na pewno się bardzo martwisz i doskonale cię rozumiem ale wierzę że z maleństwem jest wszystko w porządku a te badania naprawdę są mało wiarygodne, mojej chrzestnej wyszło wszytko idealnie a syn urodził się z ZD a wielu kobietom badania nie wychodzą zbyt optymistycznie i rodzą zdrowe bobaski. Tak jak dziewczyny pisały to są statystyki a nasze maleństwa przecież nie są statystyczne tylko wyjątkowe Wierzę że wszystko będzie dobrzesorry, że ja tak dziś tylko o sobie ale zrozumiecie
odebrałam wyniki i mam czarno na białym
ostateczne ryzyko trisomii 21 1:133 (zespół Downa)
a biochemia (z krwi) 1:25
27 grudnia mam specjalistyczne usg w klinice prenatalnej
Dziewczyny, ja tak z innej beczki, ale bolą mnie pachwiny i kość łonowa jakbym dostała z kopa. Przeszukałam neta, ale na takie objawy skarżą się dziewczyny przed porodem powyżej 33tyg, a nie w 15 tyg. Czy któraś z was też odczuwa takie bóle, bądz miała z tym styczność w poprzedniej ciązy? To dośc męczące, bo boli zwłaszcza przy chodzeniu i przeracaniu się w łóżku z boku na bok. Do tego dochodzą te kłójące bóle brzucha i sama nie wiem...czy to normalne??Może sobie coś naciągnełam. Syn waży ponad 16 kg a podnieść go czasem trzeba
Ja miałam takie bóle na samym początku ciąży, w nocy nawet miałam uczycie jakby mi ktoś miednice od środka rozpychał i też byłam zdziwiona że się tak wcześnie rozciągam ale od dłuższego czasu mam już spokój
Oj, też się ostatnio zdziwiłam, brzuszek niewielki, a przy pedicure zasapałam sie niczym 200 kg facet. następnym razem juz ide do kosmetyczki.
I tak sie jeszcze zastanawiam nad fryzurka tam na dole, ja lubie zawsze mieć wszystko wydepilowane, a za moment będzie trudno. jak wy sobie radzicie, bądz planujecie radzić?
Tam póki co sięgam i myślę że łatwiej dosięgnąć do krocza niż do stóp a moja koleżanka z naprawdę sporym brzuchem też radziła sobie sama, jak to mówiła najpierw na dotyk a potem poprawki przy użyciu lusterka i dawała radę do końca
Piękny ten wypiek, aż szkoda kroić a ile twój syn ma lat jeśli można spytać?Pochwale sie wam dziewczynki ostatnim wypiekiem mojego syna
PiekneZdolne to moje dziecko niestety nie po mnie!!!
a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!
Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza ..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
[FONT=&]Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow [/FONT] .. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1
Wiadomo dwa chłopaki to i rywalizują już u mamy w brzuszku, wydaje mi sie że z dwojga dzieci zawsze jedno będzie silniejsze i większe od drugiego więc musi być wszystko w porządku a mniejszy na pewno jeszcze brata dogoni, a później nawet wyprzedzi
Witam się z rana.
Asia gratuluję synków Będziesz miała wesoło z 3 facecikamiMoja sąsiadka urodziła córeczki jedna 2300 druga 1300 a teraz mają 3 latka i żadnej różnicy nie widać Będzie dobrze
Ja zaraz pod prysznic zmykam i jadę do lekarza, także trzymajcie kciuki
Miłego dnia
Trzymam mocno za wizytę i maluszka &&&&
Karamija badź dobrej myśli na pewno będzie wszystko dobrze
Ja coś ostatnio znowu zaczynam czuć mdłości chociaż myślałam że mam to już za sobą
Tialana jak tam po wizycie?
Już zaraz tylko nadrobię wczorajsze wpisy ;-)
Trzymam kciuki i powodzenia u dowcipnego ;-)Cześć dziewczynki - widzę że kapusciano coś się zrobiło
Pa
Wszystkim życzę powodzenia na dzisiejszych wszystkich wizytach i badaniach
Mój mąż wczoraj pierwszy raz był ze mną na usg, patrzył na monitor z załzawionymi oczami i otwartą buzią ale po wyjściu z gabinetu stwierdził że on tam prawie nic nie widział
Maluszek zdrowy, ma 12,5cm i 158gram, niestety miał tak podkurczone nóżki że nie można było zajrzeć co tam między nim i chowa a jak zapytałam kiedy będziemy mogli płeć poznać to wypięło się do nas pupa i pani doktor tylko się zaśmiała i powiedziała że to już nie od niej zależy bo maleństwo nie chce pokazać.
Idę zrobić pranie i dalej męczyć ciasteczka ;-)
Miłego dnia mamuśki
Wybaczcie mi ten kilometrowy wpis
agaundpestka
Książkę co powinien wiedzeć tata przed narodzinami dzecka kksiążka jest psana tez przez jednego tate.Swieta tuz tuz. Co kupilyscie swoim M pod choinke?
ZdolnachaPowaznie sam samiusienki bez niczyjej pomocy On bardzo lubi kuchcic. Czesto cos tam sobie pichci:-)
Bedze dobrze, znam pare takich przypadkow, najwarzniejsze być pod stałałą kontrolą lekarzy.a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!
Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza ..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow .. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1
Trzymamy kcukiJa zaraz pod prysznic zmykam i jadę do lekarza,także trzymajcie kciuki
Ale dziś miałam ciężką noc z siostrzeńcem, najpierw pić, potem siku, potem za gorąco i rozebrał się do naga i co chwile kazał sobe dupke przykrywać a potem sen i płacz, ze rekin porwał mu wedke ale zamienł się też w rekna odebrał wedke po chwl se obudził i mow zlowlem juz swoja rybke- zlapal mnie mowi ciociusia rybka kurcze taka wyobraźnia mu sie rob po przedszkolu
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
a ja mam mdłości od nocy cały czas blee.. nie moge nic zjesc :/
karamija gdzies wyczytalam ze macica sięga aż do 2cm pod pępkiem ale to nie sprawdzone źródło ;p
karamija gdzies wyczytalam ze macica sięga aż do 2cm pod pępkiem ale to nie sprawdzone źródło ;p
reklama
blond_20
Czarownica
aylin
Karamija "W 20 tygodniu ciąży dno Twojej macicy sięga pępka. W najbliższym czasie będzie się podnosiło średnio o 1 centymetr tygodniowo." to jest zdanie z tej stronki
20 tydzień ciąży - Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu
i z tego co mi gin mowil to pozniej kazdy tydzien to cm w gore az ok 7 miesiaca konczy sie miejsce i rosnie w przod, bok i gdzie sie da. a ponizej 20 tyg tak samo , no jk 14 tydzien to 6 cm ponizej pepka z tym ze to sa dane orientacyjne bo kazda troszke jest zbudowana inaczej i pewnie o jakies 2 cm moze sie ppoprzesuwac moim zdaniem. ale to tez nie jest tak ze nie moze czuc na wysokosci pepka i nie miec, tam brzucha jak lezysz to pewnie inaczej juz jest , tym bardziej ze skora tez sie uklada. nie wiem jak to wytlumaczyc zeby mnie ktokolwiek tu zrozumial hahahaha ja sobie to tak wyobrazam ze macica to balonik a nad nim sa jeszcze inne narzady, jelita itp...jak dziecko kopnie w tym "baloniku" to to co wyzej tez podskoczy i wydaje mi sie ze dlatego spokojnie mozesz czyc na wysokosci pepka jakis ruch. ufff ale namotalam. mam nadzieje ze zrozumialas co mialam na mysli chyba nauczycielem nie moglabym byc hihi