reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

u mnie jest tak że nocnik stoi w kącie pokoju . Wiktor bez problemu wstrzymuje mocz np rano jak sie budzi mowi siku siku sciaga pieluche i biegnie do drugiego pokoju na nocnik i nie popuszcza:D albo jak sie bawi rysuje czy oglada bajke to tez nagle potrafi przerwac pojsc sie wysikac i wrocic do swoich zajęć. On sika na stojąco.. nie moze sie przelamac zeby usiąść na nocnik i o dziwo to sikanie na stojąco swietne mu wychodzi.. trafia do nocnika nic nie leci na boki :) . Gorzej jest z kupką.. wtedy zaczyna plakac zaciskac posladki i w koncu w tego wszystkiego robi pod siebie na podloge - za nic nie chce usiąść ani na kibelku ani na nocniku... W momencie gdy ma majtki nasika pod siebie ... bede mu tlumaczyla pewnei musi to troche potrwać zanim zrozumie ze to są majtki a nie pielucha...
to zdolne masz dziecko ze na stojaco potafi sikac. moj ponad rok bez pieluchy ale sika na siedzaco i nie wiem w sumie kiedy go mam uczyc sikania na stojaco i jak cyz do n:confused:ocnika czy juz do wc tylko chyba to na jakims podwyzszeniu?

reklama
to zdolne masz dziecko ze na stojaco potafi sikac. moj ponad rok bez pieluchy ale sika na siedzaco i nie wiem w sumie kiedy go mam uczyc sikania na stojaco i jak cyz do n:confused:ocnika czy juz do wc tylko chyba to na jakims podwyzszeniu?

Wiesz .. dzieci bardzo długo sikaja na siedząco tak jest wygodniej ja bym sie cieszyla jakby sikalna siedząco bo i z kupą byloby latwiej ;p A mojemu zdazylo sie tez raz do wc nasikac. Poszedl po ciemku .. podniosl sobie dwie klapy.. położył siusiaka na sedesie (staną na palcach i ledwo dostał:p) i nasikał jak to zobaczylam myslalam ze padne ze smiechu. Po czym zamkna klapy wszedl na kibelek i spuscil wode mówiąc sisi papa :D haha .. no najlepiej taki podeścik kupic dziecku zeby sięgało ... najwygodniej. Mój często towarzyszy tacie w wc i podczas kąpieli więc moze dlatego tak załapał.. w sumie ze mną tez chodzi i mowi ze mama si si ale jakos po mnie nie małpuje;p

Agaundpestka gratulacje!!

Buziak trzymam kciuki co by krwawienie poszło precz!!

Ja z wynikami USG genetycznego i krwi popedzilam dzisiaj do mojej gin. Wszystkie wyniki ok. Przy okazji sama zrobiła USG jeszcze raz i pomierzyla i tym razem wyszło ze dzidzia ma 7,8 cm!! Z USG wyszedł 14 tydz 3 dzień! Z OM jak nic wychodzi 12 tydz i 6 dzien inie chce inaczej.Wychodzi na to ze takie duże to moje bobo :)

Agaundpestka gratulacje!!

Buziak trzymam kciuki co by krwawienie poszło precz!!

Ja z wynikami USG genetycznego i krwi popedzilam dzisiaj do mojej gin. Wszystkie wyniki ok. Przy okazji sama zrobiła USG jeszcze raz i pomierzyla i tym razem wyszło ze dzidzia ma 7,8 cm!! Z USG wyszedł 14 tydz 3 dzień! Z OM jak nic wychodzi 12 tydz i 6 dzien inie chce inaczej.Wychodzi na to ze takie duże to moje bobo :)

o kurcze duzy dzidzius fajnie dobrze sie rozwija a niech rośnie i rośnie ;p

dziwne jeszcze do niedawna miałam mleczko w piersiach a teraz pojawiła się siara ... taka gęsta lepiąca siara :) cieszę się :) to znak że cycuszki pracują by było duzo dobrego mleczka dla dzidziusia:D
I znów poczułam "puk puk" :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamila no wreszcie doczekalas sie:))) gratuluje:)
no juz ten czas ze u niektorych bedie sie siara pojawiac bo to nie u wszystkich z tego co wiem. ja mialam 21 tydz w tamtej:)

Kamila no wreszcie doczekalas sie:))) gratuluje:)
no juz ten czas ze u niektorych bedie sie siara pojawiac bo to nie u wszystkich z tego co wiem. ja mialam 21 tydz w tamtej:)

Ja tez jakos w polowie w pierwszej ciąży mialam siare ale najbardziej dziwi mnie to ze przez 2 lata mialam pokarm po urodzeniu dziecka a teraz gdy jestem w ciąży zanikł i pojawiła się siara :) smiesznie, myslalam ze nie zaniknie juz teraz :)

Gratuluje wizyt!
Kamila ale slodziak z tego twojego wiktora :) pieknie tate malpuje :)
Cale szczescie ze z buziakiem w porzadku!

Bylismy dzis na tych zakupach i weszlismy do smyka spojrzec na wozki i lozeczka! tak tylko wstepnie popatrzec co maja. piekne to wszystko :)))

veritaserum kuchnie kupowac bardzo przyjemnie:) gorzej ze skorzystam z niej dopiero w maju... kupujemy juz teraz bo maja dobra promocje 100zl za kazdy wydany tysiac, to sie par stowek uzbiera

a ja mam nową wiadomość od Buziaka :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

prze ze brakuje JeJ Nas ( hi hi kochana ) , leży i się nudzi ... zbadali jej tylko krew i mocz pomimo ze niedawno sama robila prywatnie te badania.. a leki to tylko swoje bierze... łazienke ma daleko.. pół oddziału do przejścia i chce już we wtorek wyjść do domu choćby miała to zrobic na własne żądanie.

Oj wspolczuje lezenie w szpitalu to najgorsze co moze byc tym bardziej jak w domu czekają dzieciaczki ..

Moj Kubuś od poczatku zalatwia sie na kibelek. kupilismy mu nakladke razem ze stojaczkiem, i to mu od razu podpasowalo.. nocnik mamy ,ale z niego nie korzystalismy,bo Kuba wolal robic tam gdzie mama i tata (zreszta on wszystko papuguje po Nas:) ) , nie dosc ze robi sisiu na stojaco do kibelka , to praktycznie od kiedy wyrzucil pampersy to musi zrobic siku Sam tak jak tatuś . nie da sobie nawet fiutka przytrzymac , a na koniec musi tez sam go wytrzepac z siuskow,(dziwnie to zabrzmialo ;-)) i oczywiscie Sam sie po tym ubrac.. (pisze ze Sam,bo naprawde ciagle slysze to slowo, nie mama ja Sam,Sam,Sam,Sam... i tak w kolko..)
natomiast jak robi kupke,to nikogo w kibelku nie moze byc :tak: mowi bye bye , i karze wyjsc i zamknac drzwi.wola Nas dopiero jak w spokoju sie zalatwi , zeby umyc mu dupeczke :p , chociaz z tym teraz tez juz zaczyna byc ciezko bo Tatus wpadl na genialny pomysl zeby nauczyc go zeby Sam sobie podcieral na koniec dupke papierem toaletowym,zeby Mamusia nie musiala go dzwigac.. i oczywiscie jest awantura bo Kubus najpierw musi sam podetrzec pupeczke,a dopiero potem daje mi sie umyc :p:tak:

Dlatego Mysle ze podescik i nakladka na kibelek to super rozwiazanie , tym bardziej ze dziecko widzi ze mama i tata tez robia do kibelka :tak:a wiadomo ze jak mama i tata to On oczywiscie tez by chcial..

Edit:

ja rowniez sie ciesze ze u Buziaka wszystko wporzadeczku :tak: moze sobie troszke odpocznie i zregeneruje sily,bo wiadomo jak to przy dzieciaczkach bywa .. chociaz Wiem ze ciezko zostawic takie szkraby..ja to bym pewnie ciagle ryczala.. od dwoch lat z Kuba jeszcze sie nie rozstalam,nawet na jeden dzien..takze mysle ze byloby mi bardzo bardzo ciezko... ,no ale z drugiej strony przeciez chodzi o kolejnego dzieciaczka.. i o tym tez trzeba myslec:tak:

a Moj synek juz od godzinki spiulka:) ,a u Nas dopiero 19 ,i niewiem co ze soba zrobic ,hihi chyba tez pojde i wezme z Niego przyklad :-)
no tak zapomnialam.. Kubusiowi wychodzi wlasnie dwojeczka na dole z lewej strony ,i w nocy moze byc ciezko, takze do uslyszonka Mamusie ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a Moj synek juz od godzinki spiulka:) ,a u Nas dopiero 19 ,i niewiem co ze soba zrobic ,hihi chyba tez pojde i wezme z Niego przyklad :-)
no tak zapomnialam.. Kubusiowi wychodzi wlasnie dwojeczka na dole z lewej strony ,i w nocy moze byc ciezko, takze do uslyszonka Mamusie ;-)
zdolnego masz synka jak na ten wiek a widze ze praktycznie rówieśnik z moim... kazde dziecko jak widac rozwija się w swoim tępie :) Ale wolno mu chyba ząbki wychodzą skoro dwójeczka idzie? mój wiktor miał już dwójki jak skonczyl roczek a teraz ma już wszystkie 20 ząbków ( w tym 4 spróchniaczki )

Do góry