reklama
asiia_
Fanka BB :)
zdolnego masz synka jak na ten wiek a widze ze praktycznie rówieśnik z moim... kazde dziecko jak widac rozwija się w swoim tępie Ale wolno mu chyba ząbki wychodzą skoro dwójeczka idzie? mój wiktor miał już dwójki jak skonczyl roczek a teraz ma już wszystkie 20 ząbków ( w tym 4 spróchniaczki )
no zabki rzeczywiscie ida mu bardzo wolniutko pierwszy wyszedl mu dopiero jak skonczyl roczek,teraz wychodzi mu dwojeczka na dole, a jeszcze brakuje Nam czterech piateczek ,ale tak jak mowisz u kazdego dzieciatka jest innaczej,takze ja sie tym narazie nie przejmuje ,
powiem Ci tez ze chodzilismy z Kubusiem na rechabilitacje przez jakis czas, bo urodzil sie z oslabionym napieciem miesniowym( przez to ze mial zaplatana przez dlugi czas nozke,pepowina) , i przez to tez pozno zaczal podnosic glowke, no ale szybciutko udalo nam sie to nadrobic,i teraz (tfu tfu tfu) , wszystko jest jak najbardziej ok urodzilam w 37tygodniu, i lekarze ciagle mowia ze mamy patrzec na jego rozwoj tak jak by mial 3 tygodnie mniej ,no ale to akurat nie ma znaczenia,bo jak do tej pory Kubus strasznie Nas zaskakuje
no nie da sie ukryc .. jestem bardzo Dumna i Szczesliwa Mamusia, jak zreszta pewnie Kazda z Was :-) ,
az czasami sie boje czy bede potrafila dac tyle Samo milosci Moim blizniakom..
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
no zabki rzeczywiscie ida mu bardzo wolniutko pierwszy wyszedl mu dopiero jak skonczyl roczek,teraz wychodzi mu dwojeczka na dole, a jeszcze brakuje Nam czterech piateczek ,ale tak jak mowisz u kazdego dzieciatka jest innaczej,takze ja sie tym narazie nie przejmuje ,
powiem Ci tez ze chodzilismy z Kubusiem na rechabilitacje przez jakis czas, bo urodzil sie z oslabionym napieciem miesniowym( przez to ze mial zaplatana przez dlugi czas nozke,pepowina) , i przez to tez pozno zaczal podnosic glowke, no ale szybciutko udalo nam sie to nadrobic,i teraz (tfu tfu tfu) , wszystko jest jak najbardziej ok urodzilam w 37tygodniu, i lekarze ciagle mowia ze mamy patrzec na jego rozwoj tak jak by mial 3 tygodnie mniej ,no ale to akurat nie ma znaczenia,bo jak do tej pory Kubus strasznie Nas zaskakuje
no nie da sie ukryc .. jestem bardzo Dumna i Szczesliwa Mamusia, jak zreszta pewnie Kazda z Was :-) ,
az czasami sie boje czy bede potrafila dac tyle Samo milosci Moim blizniakom..
To rzeczywiście nie ciekawie mieliście z tymi rechabilitacjami. Kiedy zaczą siadać i chodzić?
Tak się ostatnio często zastanawiam nad jedną sprawą... Kiedy dziecko zplącze np szyję pepowiną lub inne części ciała ... najgorzej z szyją bo może się udusić albo gdy już pępowina zaczyna podduszać dziecko ze wczesnej ciąży np w 30 tygodniu i jest to od razu wykryte przez usg to czy jest możliwosć uratowania takiego dziecka? Na urodzenie go za wcześnie... i co w takiej sytuacji się robi kiedy lekarze i rodzice mają swiadomość ze ich dziecko jest podduszane przez pępowine.. nieda się jej jakoś odplątać i donosić spokojnie ciązy.. hm ostatnio często o tym myślę...
Powiem Ci że to śmiesznie że musisz traktować dziecko jakby bylo 3 tygodnie mlodsze bo juz w tym wieku to i 3 miesiące nie robia dzieciom zadnej roznicy ...
asiia_
To rzeczywiście nie ciekawie mieliście z tymi rechabilitacjami. Kiedy zaczą siadać i chodzić?
Tak się ostatnio często zastanawiam nad jedną sprawą... Kiedy dziecko zplącze np szyję pepowiną lub inne części ciała ... najgorzej z szyją bo może się udusić albo gdy już pępowina zaczyna podduszać dziecko ze wczesnej ciąży np w 30 tygodniu i jest to od razu wykryte przez usg to czy jest możliwosć uratowania takiego dziecka? Na urodzenie go za wcześnie... i co w takiej sytuacji się robi kiedy lekarze i rodzice mają swiadomość ze ich dziecko jest podduszane przez pępowine.. nieda się jej jakoś odplątać i donosić spokojnie ciązy.. hm ostatnio często o tym myślę...
Powiem Ci że to śmiesznie że musisz traktować dziecko jakby bylo 3 tygodnie mlodsze bo juz w tym wieku to i 3 miesiące nie robia dzieciom zadnej roznicy ...
no na rechabilitacje biegalismy jak byl malutki, siadac zaczal jak mial 6 miesiecy, chodzic 2miesiace przed 1 urodzinkami
niestety to ze urodzil sie z oslabionym napieciem miesniowym,bylo wina tylko i wylacznie lekarzy odbierajacych porod.. ja podczas porodu troszke problemow mialam, a Kubus tracil ciagle tetno, kolo Nas byl chyba caly personel jaki mogl byc robili ktg,i stwerdzili ze jest wszystko ok.. ,tylko ze glupki zamiast spojrzec czy pepowina nie zaplatala sie gdzies indziej,spojrzeli tylko na szyjke.. takze gdyby zobaczyli od razu,mialabym cesarke,a tak nie dosc ze ja sie stresowalam ze z malym cos nie tak, meczylam sie ,to jeszcze Kubus urodzil tyle wycierpial... no ale nic..teraz moge dziekowa Bogu ze to tylko tak sie skonczylo..
nie mam pojecia jak to jest jak pepowina zaczyna podduszac dziecko we wczesnej ciazy.. ale wiem ze jak dziecko przez dluzszy czas jest zaplatane, to grozi mu niedotlenienie,i moze to prowadzic do roznych komplikacji..
mysle ze na necie znajdziesz duzo artukulow tego typu..
Waris
Witajcie
wczoraj próbowałam was doczytać ale nie dałam rady do końca i poszłam spać.
Wczoraj i przedwczoraj buszowaliśmy z mężem po sklepach. Kupiliśmy sobie także po prezenciku pod choinkę ;-) ( mój mąż ma inny gust ode mnie więc wolę sama sobie wybrać prezencik oby sie nie rozczarować).
Co do sprzątania to ja nic nie sprzątam, w tym tygodniu mój mąż ma wolne więc będzie nadrabiał sprzątaniem ;-). My dopiero w drugi dzień świat wybieramy się do teściów a tak to święta spędzamy u mnie.
Buziak wszystko będzie dobrze i zobaczysz że święta spędzisz w domciu bo inaczej być nie może.
Kamila please zlikwiduj tego robala - jak czytam posty to strasznie mnie to denerwuje - te hormony.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i gratuluję udanych wizyt.
wczoraj próbowałam was doczytać ale nie dałam rady do końca i poszłam spać.
Wczoraj i przedwczoraj buszowaliśmy z mężem po sklepach. Kupiliśmy sobie także po prezenciku pod choinkę ;-) ( mój mąż ma inny gust ode mnie więc wolę sama sobie wybrać prezencik oby sie nie rozczarować).
Co do sprzątania to ja nic nie sprzątam, w tym tygodniu mój mąż ma wolne więc będzie nadrabiał sprzątaniem ;-). My dopiero w drugi dzień świat wybieramy się do teściów a tak to święta spędzamy u mnie.
Buziak wszystko będzie dobrze i zobaczysz że święta spędzisz w domciu bo inaczej być nie może.
Kamila please zlikwiduj tego robala - jak czytam posty to strasznie mnie to denerwuje - te hormony.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i gratuluję udanych wizyt.
MatMaks
Zaangażowana w BB
Dziewczyny. Dzisiaj poczułam moje maleństwo. A już się bałam, że go nie czuję. Teraz jak dostałam sygnał od niego że jest, czuję się znacznie lepiej :-). A w tej chwili leże sobie na chwilke na brzuszku i caly czas czuję jak maluch się wierci. Ależ to niesamowite uczucie :-)
xdorotaa
Hej kochasne ja jestem bardzo zabiegana przed swietami. dzisiaj bylismy na slubie i przyjeciu weselnym znajomych...dalam rade nawet na szpilach brzuch mi chyba troche wylazl bo nawqet ci co nie wiedzieli gratulowali
.
A teraz uwaga!! nie wierzcie testom z sody. Byłam na tym drogim super dokladnym usg co mi maz sprezentowal i ukazal sie nam piekny wielki pitolek i to 100% pewne pomimo ze poprzednie usg u prowadzacej dr niby ze dziewucha pokazywalo... tym razem pitolek byl tak wyrazny ze nie dalo sie pomylic. wszystko reszta ok)
Aa i gratuluje udanych wizyt ciesxze sie razem z Wami!
I buziaki dla Buziaka) 3maj sie!
PS. przepraszam ze tak rxadko wpadam ale nie mam naprawde ostatnio czasu.. i do konca roku tez bede wpadac bardzo rzadko.
Pozdrawiam serdecznie!
.
A teraz uwaga!! nie wierzcie testom z sody. Byłam na tym drogim super dokladnym usg co mi maz sprezentowal i ukazal sie nam piekny wielki pitolek i to 100% pewne pomimo ze poprzednie usg u prowadzacej dr niby ze dziewucha pokazywalo... tym razem pitolek byl tak wyrazny ze nie dalo sie pomylic. wszystko reszta ok)
Aa i gratuluje udanych wizyt ciesxze sie razem z Wami!
I buziaki dla Buziaka) 3maj sie!
PS. przepraszam ze tak rxadko wpadam ale nie mam naprawde ostatnio czasu.. i do konca roku tez bede wpadac bardzo rzadko.
Pozdrawiam serdecznie!
katrina115
Potrójna Mama
witajcie
asiia - napisałam Ci wiadomość na priva,
Kamila - plisss zabij tego owada, bo ja ciągle mam wrażenie, że mi coś po ekranie chodzi,
Aga - super, że wszystko Ok, pytałam o imprezkę, bo myślałam, że może w knajpce, która znam...
Buziak - wracaj szybko!!! dobrze, ze wszystko Ok
asiia - napisałam Ci wiadomość na priva,
Kamila - plisss zabij tego owada, bo ja ciągle mam wrażenie, że mi coś po ekranie chodzi,
Aga - super, że wszystko Ok, pytałam o imprezkę, bo myślałam, że może w knajpce, która znam...
Buziak - wracaj szybko!!! dobrze, ze wszystko Ok
Hej Dziewczyny:-)
Bardzo się cieszę, ze u buziaka wszystko w porządku
Kamila gratuluje kopniaczka;-) wreszcie się doczekałaś:-)
agaundpestka fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku
Kamila, asiia mojemu synkowi tez zabki zaczęly pozno wychodzić, pierwszy jak miał 10 msc a pozniej wszystko bardzo szybciutko, ma ładne ząbki, nie psują się na razie ani nic na szczęście:-)
chodzić zaczął jak miał 13 msc byl bardzo wysoki i lekarz mi powiedzial, ze moze miec trudności z chodzeniem szybko bo nóżki dlugie hehe:-) jak widać kazde dziecko inaczej;-)
MatMaks gratuluje ruchów Maleństwa:-)
dorota a jednak chlopak ) fajnie!!
Bardzo się cieszę, ze u buziaka wszystko w porządku
Kamila gratuluje kopniaczka;-) wreszcie się doczekałaś:-)
agaundpestka fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku
Kamila, asiia mojemu synkowi tez zabki zaczęly pozno wychodzić, pierwszy jak miał 10 msc a pozniej wszystko bardzo szybciutko, ma ładne ząbki, nie psują się na razie ani nic na szczęście:-)
chodzić zaczął jak miał 13 msc byl bardzo wysoki i lekarz mi powiedzial, ze moze miec trudności z chodzeniem szybko bo nóżki dlugie hehe:-) jak widać kazde dziecko inaczej;-)
MatMaks gratuluje ruchów Maleństwa:-)
dorota a jednak chlopak ) fajnie!!
reklama