reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a mnie dzis glowa boli strasznie... :/
a tu tyle do zalatwienia, musze leciec do ikei kupic kuchnie, i pozniej wyposazenie lazienki.
agaundpestka przyjemniej wizyty :)

reklama
Aga- czekam na cudne wiadomosci po badaniu:)

Dziewczyny Sicpol i Buziak, Verita ,a czy wy robiłyście sobie poziom magnezu?Czesto macica tak reaguje bo jest jego brak. Ja tak miałam w pierwszej ciązy, a potem zaczełam barać olbrzuymie dawki amgenzu i te akcje z macicą ustały.Nospa pomaga tylko dorażnie,a magnez moze zniwelowac przyczynę:)

A są jakieś wieści od Buziaczka w ogole?

Ja dzisiaj puls z rana 90- mam nadziję,że wczoraj to był incydent:)No i kroplówa dzisiaj. Tak bym chciala sie poczuć po niej lepiej:)

dzień dobry!

agaundpestka

udanej wizyty i miłego pobytu w PL

avo
masz rację z tym magnezem
ja jak miałam skurcze to mi kazali brać 4 razy dziennie magnez, teraz biorę od początku ciąży rano i wieczorem bez niczyich zaleceń, na pewno nie zaszkodzi a myślę, że pomoże

U mnie dziś ambitne plany zakupowo-choinkowo-gotowaniowe a miałam okropną noc bo mnie tak plecy bolą, że ledwo leżałam nie mówiąc już o robieniiu czegokolwiek ale na pewno zaraz się rozruszam no i nie będę tak tyrać jak wczoraj bo mi to ewidentnie nie służy

miłego weekendu!!!

Ja tylko na chwile wszystko super :) dzidzia cały czas machała rączką do mnie i babci :) wszystkie pomiary w jak najlepszym porządku, kośc nosowa jest, skóra na karku też w normach :) serce, nerki, po 5paluszków :)
Mamuśka siedziała i płakała :) a no na 80% siurak :tak::tak:

Dzieki dziewczyny:) teraz zmykam mamuśce pomóc troszkę :)

Ja tylko na chwile wszystko super :) dzidzia cały czas machała rączką do mnie i babci :) wszystkie pomiary w jak najlepszym porządku, kośc nosowa jest, skóra na karku też w normach :) serce, nerki, po 5paluszków :)
Mamuśka siedziała i płakała :) a no na 80% siurak :tak::tak:

Dzieki dziewczyny:) teraz zmykam mamuśce pomóc troszkę :)
super super super :) lepiej być nie mogło :)

Kamila tak sobie pomyślałam, ze to nie musi być uczulenie od pieluszki tylko od majteczek. To przecież to samo miejsce:sorry: Jeżeli mały miał uczulenie na proszki, to zmień proszek do prania bielizny, bo dziwne zeby nagle dostal uczulenia od pieluszki w której kiedyś non-stop śmigał:tak:

Aga fajne są takie powroty do domu. Wszystko jakieś piękniejsze jest, oby na usg też pięknie było :tak:

Ja? Sama nie wiem, czuje się dobrze ale kłucia i ciągnięcia dalej czuję (jak się ruszam). NIe wiem jak powinien zadziałać duphaston w tym wypadku. Wcześniej brałam go na podtrzymanie jak miałam krwiaka, a teraz..?

hi hi od majteczek powiadasz? najśmieszniejsze jest to że on chodzi na golasa tj. w samej koszulce i skarpetkach :) jak mu zakładam coś na pupe ( niezależnie czy majtki czy spodenki ) to od razu zdejmuje albo śika pod siebie bo mu sie myli że to pieluszka więc od majteczek na pewno nie ma ;p
Na szczęście udało mi się przez noc opanować sytuację... wysypka zbladła i przestała piec.. tak było rano a jak jest teraz to nie wiem bo jeszcze synia nei widzialam bo siedzi u tesciowej a ja dopiero dotarlam do domu ;p

Witam i ja z Polski krainy cudów :)
u mnie pachnie od rana, nie pamiętam kto pytał, ale imprezkę mam w domu przychodzi paru znajomych, a wszystko mamusia szykowała, nawet mi tort zrobiła :) a co lepsze pokój pomalowała, abym miała przyjemniej jak przyjezdzam na te pare dni;)

No nic teraz się szykuje i ruszam na usg :-)

ale masz kochana mamę:-)

poczułam dziś w brzuchu jedno PUKNIĘCIE :) zapewne dzidziuś wreszcie dał znać że tam jest i żebym już nie marudziła:D mam nadziej że jak najszybciej dzidziuś powtórzy to PUKNIĘCIE :p tak bardzo delikatne i trwało ułamek sekundy... ale wierzę całym sercem że to Ono :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wow, ja sie troszke boje ruchow...czasem mam takie uczucie falowania jelita trudno to opisac. Nie mialam tak nigdy wczesniej. Jednak tlumacze sobie że to za szybko na czucie

dziewczyny, a ja dzis jak piesek wypuszczony na wolnosc po paru dniach spedzonych w klatce :)
Co prawda bez szalenstw, wiekszosc czasu w aucie, ale swiaaaat widzialam :)
Kupilismy troche prezentow, jeszcze tylko jeden sklep jutro i koniec.
AVO
dzieki za informacje, musze sprawdzic czy mialam magnez mierzony :tak:

No wlasnie mam nadzieje, ze u Buziaka wszystko ok, ale pewnie tak, bo skoro sie nie odzywa, to pewnie ja w szpitalu zatrzymali :tak:byleby szybko wyszla i na swieta byla juz z rodzinka i nami :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Wow, ja sie troszke boje ruchow...czasem mam takie uczucie falowania jelita trudno to opisac. Nie mialam tak nigdy wczesniej. Jednak tlumacze sobie że to za szybko na czucie

juz jutro skonczysz 14 tydzien :) widzialam ze czasem dziewczyny juz czują w tym tygodniu ruchy .. wiesz każda z nas inaczej to odczuje i w innym tępie podobno szczuplejsze dziewczyny czują wcześniej.. :)

Do góry