reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mi mąż ugotował zupke jarzynową i poki co zapiekanki, ktore co jakis czas odpala mi w piekarniku:tak: potem ma kupic kurczaka z rozna.

tylko tak sie zastanawiam nad ta jego zupa - zarzeka sie, ze warzywa mrozone kt kupil napewno były do zupy, a szczerze mowiac dziwne jakies papryka czerwona, kukurydza... :confused: widziałyscie takie mrozonki do zupy?????????

reklama
Na przekur mdloscia, bolowi gardla i glowy (biore strepsil i tantum verde plus miod z cytryna) zalozylam czerwona jak strazacka marynarke, ulubione czarne jeansy no dobra zapinam je na gumke i mam otwarty rozporek, pazury czerwone i czuje sie glamour w pracy. To nic ze za oknem smutek i rozpacz.
Ps ide do gina polskiego dzisiaj

heheh- dobre. Ja dzisiaj mam wigilię pracownicza i tez się wystroiłam trochę abrdziej niz normalnie:)Też mam czarne dzinsy obcisłe na tyłku(dobrze,ze dupsko mi nie rośnie póki co), też na gumkę i to różową, która co chwila ogląda świat, bo czarna bluzka z żabotem i stójką jakas przykrótka się zrobiła:) Najgorzej jak zwiedzaniu świata, tej różowej gumce towarzyszy rozpięty rozporek i do wszystkich uśmiechają się moje turkusowe majtki:) cudowne trijo:)

Czekam na czarny pas ciążowy przykryć tej trójcy widoki:)

Witam się popołudniowo
Zaczynam się martwi moją przeziernością u moich szkrabów jeden ma 1,5 to chyba dobrze a za to drugi ma większą 2,1 i tą się martwie :baffled: żeby było wszystko dobrze :crazy:
Ja pasy cały czas zapinam ponieważ po rozmowie z ginem powiedział mi że jak ja wylece przez przednią szybe to ja i maluchy nie przeżyjemy także wole zapinać
Katar to ja mam od początku ciąży i bawet nie wiem czy to normalne kto ma jeszcze dzisiaj albo jutro wizyte to prosze żeby się zapytał czy to normalne
Mlodziak jeśli chodzi o ten szpital to naprwde musi być jakaś masakra współczuje
Jeszcze tydzień do wizyty a ja już bym chciała zobaczyć moje bąble nie moge się już doczekać :happy:
m
oja córcia miała 2, 3 i jest super mądrą dziewczynką -nie masz sie czym martwić kompletnie. A co do pasów to ja słyszałam coś zupełnie innego:) A tak w ogóle to myślę, że to wszystko zalezy od prędkosci, od tego gdzie walnie i kto walnie itp.....nie ma złotego środka:)

kamilka, niestety aktualnie moge sie obejsc smakiem, bo leze plackiem :(
co do wlasnego wykonania, to kury sa :tak:
ale z wloszczyzna gorzej, ewentualnie seler naciowy zamiast korzania, nie znaja tu korzenia pietruszki :( a i koncentraty jakies inne :(
Czasem probuje, ale to nie to samo niestety :(

goldenlucy- gratulacjeeeee na taka wiesc czekalam! :tak:

miki
, nie przejmuj sie, mi sie wydaje, ze to takze zalezy od wielkosci szkrabow? dziewczyny pisaly, ze do 3jest jak najbardziej w normie

Ostatnia edycja:
znowu boli mnie brzuch:sorry2: tak mysle,ze takie cos to mam chyba pierwszy raz:baffled: kurcze od czego to moze byc??? tak było ładnie, tak sie cieszyłam ze ta ciaza jest normalna, ze nic złego sie nie dzieje...:baffled:
mam tylko nadzieje, ze te gorki ktore rzadziudko jeszcze bo rzadko, ale nie sa to jakies np jednostronne skurcze macicy tylko to dzidzius i ze u niego wszystko ok:zawstydzona/y:
przed chwila mi sie skarb wypiał;-)

buziak- bedzie ok, mnie co popoludnie pobolewa, a to kluje, a to np juz czysto zaladek boli- to tak, bysmy sie nie nudzily.

tak jak sobie Was czytam, to sama sie lapie na tym, ze czasem brzuch mi sie dosc mocno napina, a potem rozluznia- nie czuje nic innego, tylko jakby stawal, a potem wracal do normalnego ksztaltu :sorry2:
czyzby to, ktos sie rozpychal?

sicilpol - ja to rozumiem tak: jesli twardnieje cały brzuch równo to skurcze macicy, a jesli z jednej strony to dzidziol. Ja np mam z lewej strony niziuteńko góreczke i czuje ze tam jest ewidentnie wypięte te moje 7cm. To chyba aniołek wyczuł, ze sie boje i daje mi znac, ze u niego wszystko dobrze.. ;-)
kochanie mnie nie boli mnie czasem tak rwie, ze ledwie daje rade:no:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny będzie dobrze bóle wszystkie przejdą:)
Ja pojechałam do miasta i po 2h wróciłam kupiłam troszkę łaszków na przecenie dla 7miesięcznej hmm(siostrzenicy córy) wychodzi na to, ze jestem cioteczna babcia :D a reszte prezentów będę w pl kupować jakoś denerwują mnie ludzie i wszystko męczy. Od ponad miesiąca nie widziałam mojej dzidzi i nie potrafię o niczym innym myślę i na niczym się skupić- tylko na tym czy z nią ok:crazy:

reklama
Też czuję od jakiegoś tygodnia takie jakby napinanie brzucha od środka. Strasznie dziwne uczucie. Zupełnie bezbolesne. I wtedy ten brzuch taki większy się robi, a po kilku chwilach wraca do normalności.

Ja już od połowy listopada śmigam w portkach ciążowych. Znacznie wygodniejsze bo nic nie ciśnie w brzuch, a że trochę z tyłka spadają to szczegół. W normalne spodnie wchodzę bez problemu, ale nie ma szans na zasunięcie suwaka i zapięcie guzika, więc spodnie poprałam, uprasowałam i teraz leżą i czekają na moje lepsze dni :)

Do góry