reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

młodak - zwykle spodnie mozesz zapinac na gumke (rozowa np;-)) i na to wciagnac pas ciazowy:-)
ciazowe jeszcze nam zbrzydną:-p

reklama
Też czuję od jakiegoś tygodnia takie jakby napinanie brzucha od środka. Strasznie dziwne uczucie. Zupełnie bezbolesne. I wtedy ten brzuch taki większy się robi, a po kilku chwilach wraca do normalności.

Ja już od połowy listopada śmigam w portkach ciążowych. Znacznie wygodniejsze bo nic nie ciśnie w brzuch, a że trochę z tyłka spadają to szczegół. W normalne spodnie wchodzę bez problemu, ale nie ma szans na zasunięcie suwaka i zapięcie guzika, więc spodnie poprałam, uprasowałam i teraz leżą i czekają na moje lepsze dni :)

ja też przymierzałam się do ciążówek z poprzedniej ciąży, ale no wiszą na mnie okropnie- do pracy się nie nadają. Z Lilą szybciej tyłam i pupa mi rosła. Poczekam jeszcze z miesiąc.

Ostatnia edycja:
Też tak próbowałam kombinować, ale jakoś tak mało komfortowo się czułam z taką "uprzężą" pod brzuchem :) Kupiłam jedne spodenki na miau.pl - uzywane H&M za 30zł i są super. Zupełnie nie widać odcięcia na brzuch i w ogóle sa takie inne.

AVO w tym sęk, że ja oprócz tego trochę większego brzuszka i boczków to wyglądam tak jak wyglądałam. Waga 1kg mniejsza niż przed ciążą. Męczyć się nie zamierzam i dlatego postawiłam na wygodę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dizewczynki
ja na chwilke z pracy się zalogowałam, ale nie mogłam wytrzymać

dostałam wyniki Pappa - pani doktor dzwoniła i są OK:-D:-D:-D HUUURRRAAA....najlepszy prezent świąteczny

buziaki

kamilka, niestety aktualnie moge sie obejsc smakiem, bo leze plackiem :(
co do wlasnego wykonania, to kury sa :tak:
ale z wloszczyzna gorzej, ewentualnie seler naciowy zamiast korzania, nie znaja tu korzenia pietruszki :( a i koncentraty jakies inne :(
Czasem probuje, ale to nie to samo niestety :(

goldenlucy- gratulacjeeeee na taka wiesc czekalam! :tak:

miki
, nie przejmuj sie, mi sie wydaje, ze to takze zalezy od wielkosci szkrabow? dziewczyny pisaly, ze do 3jest jak najbardziej w normie

o widzisz zapomniałam, że jesteś przykuta do łóżka... :nerd:
z chęcią bym Ci upichciła ale ta odległość........... heheh.. :baffled: Lubię gotować :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

czesc dizewczynki

dostałam wyniki Pappa - pani doktor dzwoniła i są OK:-D:-D:-D HUUURRRAAA....najlepszy prezent świąteczny

buziaki

jakie miały by być?? oczywiście że są OK :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

kamilka- dziekuje, ja znow dzis paste wcinalam :( po tylu latach jego nagminnego jedzenia moge otwarcie powiedziec, ze absolutnie nie kreci mnie juz makaron :baffled:, do tego szaszlyki i salate- ale to nie jest tooo :(
czekam na przesylke od rodzinki :tak: co prawda nie bedzie to pomidorowa ;) ale inne polskie pysznosci :-D

kasia580- super! ciesze sie z Toba :tak:

czesc dizewczynki

buziaki

fajnie:tak:

kamila - przydałabys mi sie teraz:-):-)

sicilpol - niech rodzinka dorzuci do paczki koncentrat pomidorowy:-)

kamilka- dziekuje, ja znow dzis paste wcinalam :( po tylu latach jego nagminnego jedzenia moge otwarcie powiedziec, ze absolutnie nie kreci mnie juz makaron :baffled:, do tego szaszlyki i salate- ale to nie jest tooo :(
czekam na przesylke od rodzinki :tak: co prawda nie bedzie to pomidorowa ;) ale inne polskie pysznosci :-D

kasia580- super! ciesze sie z Toba :tak:

Widzisz jak to jest Ty marzysz o polskkkim jedzeniu a ja dziś na obiad robie włoskie jedzenie :-p

Od makaronu podobno rośnie d**a :) Miałaś ten problem na początku gdy zamieszkałaś tam ?? :) Ja staram się ograniczać ale mój syn strasznie uwielbia spaghetti :) dziś obiad będzie o 17! o :D
A tu dowód jak moje słodkości lubi makarony :D PA280034.jpgPA280033.jpgPA280035.jpg

Ja dostałam od teściówki mnustwo makaronów spaghetti i pomidorów w kartonach z włoch trzeba to wykorzystać ale skzoda, że tym razem parmezanu nie przywiozła chociaż ja to tak średnio przepadam ale moje chłopy lubią

fajnie:tak:

kamila - przydałabys mi sie teraz:-):-)

sicilpol - niech rodzinka dorzuci do paczki koncentrat pomidorowy:-)

hi hi :-p

reklama
ja już też spodnie z gumką noszę i powoli zaczynam myśleć o ciążowych:-):-). Myślę, że po Świętach jak już te dzikie tłumy znikną ze sklepów wybiorę się na zakupy, już się nie mogę doczekać;-)

Do góry