reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
karamija:7914261 pisze:
czytam i czytam i już nic nie wiem co kto i jak.
ta baba przedszkolanka, straszne kurwiszcze!!

matmaks
dobrze, że jesteś, tak myślałam sobie kilka razy o tobie, że byłaś a cię nie ma...

mamina
ja dziś miałam usg na przezierność i na zdjęciu nie mam nic o tym, wpisane jest w karcie ciąży

coś te scany w uk jakieś niewydarzone (bo ty w Irlandii jesteś, dobrze kojarzę??), moja kumpela z manchesteru też ostatnio z płaczem wróciła i opisywała to badanie podobnie jak ty, co za chamy! Ja Maksa rodziłam w anglii i wszystko było jasno, miło, przyjemnie, ani razu nikt mnie nie wnerwił, chyba miałam szczęście

Tu na pierwszym scanie okresla sie wiek ciazy Tylko.
Na drugim czyli ojk20 tyg plec i narzady sie sprawdza ... Tyle ze jak mojemy chlopu pieknie polski gin opowiedzial ze o tu mamy reke a tu serce a tu noge to po takim milczeniu dzis moj oszalal z niepokoju. Ja w sumie podchodze na zimno...tam jest moje dziecko, serce bije, macha raczkami wiec jest git.
I tylko dla meza ide jutro na drugie usg niech cie ucieszy. Zaczyna do niego docierać ze tam jest ktos kto jest jego wlasnym bobo i bedzie zalezny od niego. Moj maz dojrzewa :)

witajcie

Byłam dziś na wizycie u położnej, ona biedna niczym sonar znowu namierzała mojego uciekiniera, ale znalazła i wszystko jest OK.

goldenlucy i nie tylko - ja przed zdecydowaniem sie na te ciąże radziłam się polskiej położnej (tutaj), bo mam trochę wiecej niż 35 lat.
Powiedziała mi, że wady genetyczne zdarzaja się tak samo mamom po 35 roku życia jak i młodym mamom, a nawet rzadziej, bo dojrzałe mamy na ogół sa w ciąży nie przypadkowej, przygotowane itd. Poza tym wady genetyczne to krzywa wypadkowa połączenia się naszych genów i nikt do końca nie jest w stanie przewidzieć czy sie nie zdarzy złe skrzyżowanie genów, ale trzeba myśleć pozytywnie i nie zakładać, że mnie to spotka. Można wykonać wcześniej badania krwi, potem jeszcze w czasie ciąży badania genetyczne, ale to już miała być moja decyzja czy chcę.

Kamila - no ja właśnie wczoraj poczułam mojego szkraba, to znaczy czułam go juz chyba wcześniej, ale czekałam na te "motylki" , a było podobnie jak u Veritaserum, że mi pływało tak pod skóra brzucha i jakoś nie zakodowałam na początku, że to moja małe sie przemieszcza.

Laktator do niczego mi sie nie przyda, wiec nawet nie oglądam ich, za to muszę nabyć sobie główkę kapusty przed pójściem do szpitala.

swoja droga, smieszni ci faceci :tak:
bo my to chlap i juz sie czujemy mamami i jedziemy na hormonach ciazowych, a oni to jakby taki dlugi pas startowy :tak:, czasem trwa zanim zaskocza :rofl2:

witajcie

Byłam dziś na wizycie u położnej, ona biedna niczym sonar znowu namierzała mojego uciekiniera, ale znalazła i wszystko jest OK.

goldenlucy i nie tylko - ja przed zdecydowaniem sie na te ciąże radziłam się polskiej położnej (tutaj), bo mam trochę wiecej niż 35 lat.
Powiedziała mi, że wady genetyczne zdarzaja się tak samo mamom po 35 roku życia jak i młodym mamom, a nawet rzadziej, bo dojrzałe mamy na ogół sa w ciąży nie przypadkowej, przygotowane itd. Poza tym wady genetyczne to krzywa wypadkowa połączenia się naszych genów i nikt do końca nie jest w stanie przewidzieć czy sie nie zdarzy złe skrzyżowanie genów, ale trzeba myśleć pozytywnie i nie zakładać, że mnie to spotka. Można wykonać wcześniej badania krwi, potem jeszcze w czasie ciąży badania genetyczne, ale to już miała być moja decyzja czy chcę.

Kamila - no ja właśnie wczoraj poczułam mojego szkraba, to znaczy czułam go juz chyba wcześniej, ale czekałam na te "motylki" , a było podobnie jak u Veritaserum, że mi pływało tak pod skóra brzucha i jakoś nie zakodowałam na początku, że to moja małe sie przemieszcza.

Laktator do niczego mi sie nie przyda, wiec nawet nie oglądam ich, za to muszę nabyć sobie główkę kapusty przed pójściem do szpitala.

to mam nadzieję że ja tez zaraz poczuję w końcu mamy ten sam termin chociaż niewiem dlaczego suwaczki nasze inaczej pokazują :) ja puki co nic nie czuje nic a nic w brzuchu nawet jelit hehe :D totalne zero..

sicilpol:7914465 pisze:
swoja droga, smieszni ci faceci :tak:
bo my to chlap i juz sie czujemy mamami i jedziemy na hormonach ciazowych, a oni to jakby taki dlugi pas startowy :tak:, czasem trwa zanim zaskocza :rofl2:

Co racja to racja, moj zaczal od tego ze nagle widzi bobasy, wozki a jak przezywa jak ktos rodzi to normalnie on bedzie potrzebowal polozna dla samego siebie plus epidural..

Buziak fajna stronka - nawet jest cos o wozkach

http://www.dzieciowo.pl/2011/12/kupujemy-wozek-top-lista-najwiekszych-pomylek.html

Cos mi cholerka dzisiaj nie idzie wklejanie linkow. grrrrrr.

Mamina - fajno, ze wszystko w porzadku :)

Pytanie, ktore mi sie przypomnialo. Czy ktoras z mam ma kolczyk w pepku? Ja juz mam chyba z 7 lat - prezent na 18stke - i nie wiem czy mozna nosic jak sie brzuszek zaokragla? Pepek mi zniknie? Wchlonie sie, wypchnie? ;) Na ebayu sa niby takie specjalne, elastyczne kolczyki, ale nie wiem czy to nie kolejna proba naciagniecia na cos...

Ostatnia edycja:
ja mam.. w pierwszej ciąży zdjelam dopiero jak brzuch byl duzy i kolczym mi przeszkadzal bo sie zaczepial o bluzki.......

ale spokojnie mozna nosic z pępkiem nic się nie stanie.

Ale musisz wiedziec o tym ze skóra między dziurkami :D zrobi się czerwona ... to norma zawsze tak się robi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po badaniu. Kobieta powiedziała, że wszystko idealnie, przezierność 0,9, kość nosowa ok, długość dzidziusia 67 mm.
Nie muszę nikomu mówić jaka radość i spokój. Jak wyjeżdżaliśmy na usg to na nogach ustać nie mogłam tak się przejęłam.

Później nadrobię bo jest mi znowu niedobrze i słabo (mimo euforii w sercu) a muszę jeszcze coś ugotować i małego nakarmić.
Dziękuję za trzymanie kciuków!!

edit
zapomniałam dodać, że b doświadczona pani powiedziała mi, że na stwierdzenie płci jest dużo za wcześnie bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jeszcze jak chłopcy bo wargi i łechtaczkę mają bardzo duże i chłopca najwcześniej stwierdza się w 16 tyg a dziewczynkę dopiero w 20 i wtedy nie ma pomyłek. No to teraz już sama nie wiem, może jednak będę miała jeszcze córkę tak jak czułam od początku??

Jupi!!!!!!!!!

Do góry