reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja miałam kolczyka w 1 ciąży. Prezent na matury:)Zdjeąłm go w 7 miesiącu ciaży- w sumie nie wiem dlaczego, bo mi nie przeszkadzał,ani pępek mi nie wyszedł. Nigdy już go nie załozyłam, bo brzusio już nie ten sam- pomimo ,ze do swojej wagi wróciłam:)Dziurka się nie zarosła:)Więc może jeszcze kiedyś:)

Ostatnia edycja:
reklama
Niespodzianka - myślę, że ten kolczyk może być o tyle niebezpieczny, że z racji wystającego brzuszka możesz nim gdzieś zahaczyć, ale tak.... to chyba nie. Nie wiem do końca.

Kamila - termin może być ten sam, ale zależy kiedy miałaś termin ostatniej @ i jakie długie miałaś cykle. Od tego zależy. To jest mój termin wyłącznie z OM, jeszcze nie miałam scanu, więc nie wiem na ile sie potwierdzi.

Niespodzianka - myślę, że ten kolczyk może być o tyle niebezpieczny, że z racji wystającego brzuszka możesz nim gdzieś zahaczyć, ale tak.... to chyba nie. Nie wiem do końca.

Kamila - termin może być ten sam, ale zależy kiedy miałaś termin ostatniej @ i jakie długie miałaś cykle. Od tego zależy. To jest mój termin wyłącznie z OM, jeszcze nie miałam scanu, więc nie wiem na ile sie potwierdzi.

mój suwaczek tez pokazuje termin z OM :) 25 sierpnia i 30 dni cykl ;p

wybierajac linijke wpisuje sie tylko date ostatniej @ albo gotowy termin porodu, wiec co tu do rzeczy ma miec długosc cyklu???

osobiscie bardziej wierze w termin z om niz usg bo to wychodzi inne za kazdym razem. mogłybyscie jednego dnia zajsc w ciaze, bedac w tym samym dniu cyklu a miałybyscie roznej wielkosci dzieci i wyszlyby inne terminy

zapomniałam dodać, że b doświadczona pani powiedziała mi, że na stwierdzenie płci jest dużo za wcześnie bo na tym etapie dziewczynki wyglądają jeszcze jak chłopcy bo wargi i łechtaczkę mają bardzo duże i chłopca najwcześniej stwierdza się w 16 tyg a dziewczynkę dopiero w 20 i wtedy nie ma pomyłek.

Mój gin mowi to samo.
Gratuluje pozytywnych wieści :)

osobiscie bardziej wierze w termin z om niz usg bo to wychodzi inne za kazdym razem. mogłybyscie jednego dnia zajsc w ciaze, bedac w tym samym dniu cyklu a miałybyscie roznej wielkosci dzieci i wyszlyby inne terminy

Zgadzam się. Moja dzidzia była wg usg o tydzien młodsza, a po ostatnim badaniu jest 4 dni starsza w stosunku do Om. Dlatego ja trzymam się wieku wedlug OM, bo na usg sie to wciąz zmienia.

wybierajac linijke wpisuje sie tylko date ostatniej @ albo gotowy termin porodu, wiec co tu do rzeczy ma miec długosc cyklu???

yhy racja racja :):tak:

Mój gin mowi to samo.
Gratuluje pozytywnych wieści :)

Zgadzam się. Moja dzidzia była wg usg o tydzien młodsza, a po ostatnim badaniu jest 4 dni starsza w stosunku do Om. Dlatego ja trzymam się wieku wedlug OM, bo na usg sie to wciąz zmienia.

yhy yhy racja racja :):tak:

zgadzam sie ,ze tremin z usg jest fałszywy i ważniejszy jest z om, ale długość cyklu i dzień jajeczkowania zmieniają termin porodu, bo jedna kobieta ma dzień płodny 8 dnia cyklu, druga 20(skrajnośc) czyli 12 dni różnicy jesli chodzi o dzień zajścia w ciażę i w zwiażku z tym pomimo,że obie ostatnią meisiaczke miały 1 wrzesnia to terminy porodów będą różne, o ile będą rodzić po pełnych 40 tygodniach ciaży:) Dlatego za ciażę donoszoną uzanjae się ta w 38 tygodniu, i czeka się na wywołanie 2 tyg. po terminie, czyli w 42 tygodniu- przez te 12 dni właśnie. Mama nadzieję,ze mnie zrozumiecie:)

Ostatnia edycja:
a i wpisujac dane do linijki podaje sie date ost @ albo termin porodu,ktory tez sie ustala wg @ wiec to jedno i to samo
róznica Waszego terminu to chyba raczej kwestia kalendarza jakim sie posługuje dany portal.. albo czegos nie rozumiem;-)

avo rozumiem Cię;-) ale wybierajac linijke nigdzie nie zamieszczamy danych o cyklu i dniach polodnych wiec w tej kwestii to chyba bez roznicy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry