reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
alijenka - jak jestem w drugiej ciązy i z kilku linijek korzystałam, tak takiej zeby wpisywac długosc cyklu jeszcze nie spotkałam. Ale widziałam to co pokazałas i z ciekawosci wpisałam, dzien zajscia w ciaze obliczył mi źle:happy: tak wiec róznice na naszych linijkach bedą;-)

no więc ja wiem juz dlaczego mam zadyszkę:(Mam anemię- odebralam wąłsnie wyniki krwi i:

białe krwinki :10,53( 3,50-10)
czerwone: 11,7(12-16)
hematokryt 33,5%(37%-47)
krwinki czerwone:3, 60 ( 3,50-5)
Neutrocyty 7,9 (1,80-7,70)

Magnez 1, 59(norma 1,58- 2,5)

Wyniki przez chorobę okropnie mi poleciały!!!!!!!

Zdenerwowoałm się okropnie:(

a i D-dimery mam już 700:(

avo
no właśnie pisałam chyba, że u mnie zadyszka była przez słabą hemoglobinę, żelazo dostałaś?

A co do terminów porodów to tu w Niemczech w kartę ciąży wpisują termin z om i jeśli usg różni się od om np. o tydzień to oni mówią, że wszystko pasuje i termin z om jest prawidłowy, nie zmieniają tu daty przy każdym usg bo to bez sensu...
zresztą mało kto rodzi w dniu terminu i dlatego mówi się, że jak się urodzi tydzień wcześniej albo później to to jest cały czas w terminie. zamotka straszna ale tak jest, nie ma co się przywiązywać do dokładnej daty :)

KATRINO JA BYŁAM NA BADANIU PRZESIEWOWYM bo mam 35lat W RYZYKU PODTAWOWYM PRZY TRISOMIA 21 jest napisane 1:228,a w obliczonym to już 1:840 doktorek powiedział mi że nie jest źle i jeszcze że jak się obawiam to muszę jechać do Gdańska na badanie krwi potem na bad.prenatalne inwazyjne które może skończyć się niepowodzeniem 1:200 przypadków więc stwierdziłam że dam sobie spokój i mam wielką nadzieje że bobo będzie zdrowe.Przezierność karkowa 1,7mm w wadach płodu też nic nie ma serduszko bije 156ud/min wymiar dwuciemieniowy bpd 18mm .

reklama
Do góry