reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin robie dyniową. I mam dosc z miodem. Mleka kokosowego nie kupilam. Co myslisz o smietance migdalowej bo znalazlam w szafce? Pytam bo masz gusta w tym klimacie:p
NIe wiem czy nie za późno.
Hmm nie próbowałam na smietance migdałowej (nawet nie wiem jak zmakuje :p) ale kiedys z braku natchnienia na mascarpone robiłam. I wyszła fajna. Ale wiesz co - ja do dyni dawałam podprazone płatki migdałowe - i pasowały.

Aylin właśnie jej zapodałam malinę bo miodu się boję, mówi że ją buzia boli, a wydaje mi się że to gardło, zerkłam i ma czerwone i nie wiem czy nie ma białych kropek bo cos tak mi tam prześwitywało, a miód na ropnie to nie powinno się dawać. Smaruję jej plecki depulolem i oklepuję kilka razy dziennie. Podałam jej flegaminę i Noesine

A 5 jej wyszły?
ale jak dasz łyżeczke miodu na szklankę letniej wody - odstawisz na kilka godzin to ma działanie antybakteryjne więc jak najbardziej mozesz dać.

reklama
Aylin dzieki. Zero czegokolwiek w domu wiec dodalam tą migdalową. I ok. Tak jak z kokosowym mlekiem ale zamiast kokosa posmak migdalow. Nawet chyba lepszy:)

Alijenka zdrowka dla Nataszki. Kurde jak biale kropki to jakies zapalenie. Ja sie nie znam bo mloda tylko raz miala lekko czerwone gardlo to tantum i sinecod na kaszel.

Kurdę nasza pediatra dzis ma wolne mam przyjechać jutro :-(

Ale podaję małej flegaminę i tą neosine i tak jakby było lepiej, ale juto pojadę niech ją osłucha chociaż

andzia
no mam nadzieję że i moja obędzie się bez antybiotyku

Aylin spróbuję z tym miodem choć sok z malin pije cały dzień i ciągle woła że ona chce zwykłe piciu czyli wodę, a piątki to ona juz ma od dawna :-):-):-) już nawet nie pamiętam kiedy jej wyszły

kasiek no moja też raz miała gardełko czerwone zawsze to katar ją męczy

Ja myślałam, myślałam i wymyśliłam. Spakowalam torbę i jedziemy z Matim szynobusem do Adrianka. M jutro po pracy dojedzie. Mati z podróży zadowolony.

Udanego weekendu dziewczyny.

Witajcie,

dzisiaj wróciliśmy do domu :) było swietnie, bardzo mi sie podobało i odpoczęłam. Paryż piękny!! Nie czytałam Was w ogóle bo jestem w trakcie rozpakowywania ale od jutra bede na bierząco :) mam nadzieje ze u wszystkich wszystko w porządku.

Kasiek ja rownież zycze wszystkiego najlepszego :) z ostatniej strony domyślam sie ze rocznica ale nie jestem pewna hehe :) ale mimo wszystko wszystkiego naj :)

Wszystkim życzę zdrówka.
Andzia fajnie, ze wycieczkę sobie zrobiliście :)

Ja dziś rano miałam telefon od siostrzenicy córci (3latka) mówi "ciocia Gaga kiedy mi przywieziesz te rolki co pokazałaś mi i ukryłaś w szafie" jej mama mi sprostowała, ze dziecko rano się obudziło i była tak przejęta, ze Gaga kupiła jej najpiękniejsze rolki na świecie i ukryła do szafy, po południu dzwoniła jeszcze raz i ponoć na początku się cieszyła i mówiła, ze nie może uwierzyć, ze ma tak piękne rolki, a potem płakała, ze jej nie chcę oddać :szok::szok::szok::szok: :szok::szok::szok:a najlepsze jest to, ze nie można jej wytłumaczyć ze to był sen.

hej dziewczyny

my dzis od 7 na nogach, mała wczoraj zasnęła po 17 potem wybudziła się tylko na przebranie i mleko i poszła dalej spać

jak zawsze weekend i jak zawsze mojego K nie ma w nocy pojechał do niemcowni, a ja dziś na 12 jadę do pediatry z małą

Aga bidulka ta mała bo faktycznie jak dziecku wytłumaczyć że to sen :-:)-:)szok::szok:

polaaa jak to szybko zleciało !!!!!!

reklama
Wiecie ze dzis mamy 50tka a ja nie mam prezentu? M wroci o 14.00 i dopiero pojedziemy cos kupic...aaaa! Wczoraj do 21.00 latalam po sklepach i nic:/
P poszla spac po 23.00! I wstala dzis po 11.00. Normalnie cieszylabym sie i jej drzemki nie zrobila ale planujeny posiedziec dlugo u mamy bo to nasza wspolna impreza i ona nie wytrzyma tak dlugo wiec pewnie dopiero o 16-17.00 padnie...grrry. Ale dzis czas przestawiamy to w sumie lepiej.

Aga sama sie na początku wkrecilam ze kupilas te rolki i trzymasz na Mikolaja czy cos:p To udanej imprezy dzis i aby A sprawnie zasnąl!

Alijenka daj znac co tam u lekarza. Biedna, dobrze ze dlugo pospala:)

Polaa super ze wyprawa udana i witaj z powrotem!

Do góry