reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hehhe tez chce ten test :p ja sie czuję na 20, tyle,ze jestem bardziej odpowiedzialna niz w wieku 20 lat :pPP

Aga super ze w końcu trafiło sie :p powodzenia; napisz coś więcej . Zdrówka dla A

I kto tam jeszcze potrzebuje zdrówka ???? To dla wszystkich potrzebujących - duzo zdrówka.

Wczoraj o tej godzinie zadnego posta a dzisiaj :szok::-D

Aylin fajno ze szkolenia skończone, teraz sie ogarniaj i wracaj w 100 %

Munka oj dobrze,ze Cie mamy :) Miałam pytać ile jeszcze tyvh kursów przed Tobą, ale w sumie masz taki zawód,że można szkolić sie bez końca.:-)

Więcej nie pamiętam :-(

Byłam wczoraj u okulisty na kontroli i sie okazało,że bez noszenia okularów moja wada sie zminiejszyła :szok: Zakupiłam znowu ( juz 3 raz) soczewki z nadzieją,że teraz sie do nich przyzwyczaję.
Dzis idę po Adrianka po obiedzie przed drzemka i zabieram go do siebie do pracy. We wtorek miał wypadek po drzemce, nie zdażył do WC i chyba sie trochę zestresował ??? ( nie wiem jak to określic)
Już wczoraj prosił mnie zebym go zabrała pzred drzemką, zebym nie niosła piżamy do przedszkola :baffled:
Tłumaczyłam ze sie każdemu zdarza, że nic sie nie stało, nie kzryczałam, nie śmiałam sie... o co chodzi???
Panie tez chyba nie zareagowału ostro.

A i jescze jedno pytanie : Chcę zmienić bank, polecacie jakiś ???
Teraz mamw aliorze, miało być za darmo , a coraz jakies nowe opłaty dodaja. Ostanio zapłaciałam 75 zł za przedłuzenie limitu w rachunku i za sms- a,z wiadomościa,że jest "-" na koncie- 25 zł :wściekła/y::szok: powariowali

reklama
Aylin no właśnie teraz wszystko się zmienia ja jak miałam 12 lat nie wiedziałam co to makijaż no o miłościach nie wspomnę bo zawsze w podstawówce ma się jakąś miłość, ale masz rację teraz wszystko idzie do przodu ehhhhhhhhhhhhhhh normalnie aż strach się bać :szok::szok::szok:

andzia ja mam BZWBK to konto godne polecenia i mam wszystko za 0 zł, a do tego kartę payback i zbieram sobie punkty ale panie w banku też chciały mi wlepić płatną kartę do tego konta ale się nie dałam bo w innym oddziale jak się dowiadywałam to mi właśnie powiedzieli że jest bezpłatna karta, a u mnie w oddziale jakieś takie niedoinformowane te panie są

ooo forum odżyło :-) Bardzo mnie to cieszy :-)

Oddycham, ale ja jestem osobą która się szybko denerwuje i jak normalny człowiek musi policzyć do 10, żeby złość minęła to ja muszę policzyć do 100 i czasem nawet to nie pomaga! Nie zmuszam go do jedzenia, bo to i tak nie ma sensu, no, ale przynajmniej jak wołam ' Szymon podejdź na chwilke' to by przyszedł a nie on ucieka w drugą stronę i się cieszy i wołam i wołam a on kompletnie nic. Mam nadzieję, że to się zmieni.
To se ponarzekałam :-D

Andzia ja mam mbank :) polecam po czesci ... moze jest jakies porownanie oplat w bankach :) w necie

Alijenka
z tego co pamietam to ja juz jakies kosmetyki wtedy kupowalam i po kryjomu przed mama z kolezanka sie malowalam

Moni ostatnio przeczytalam cos fajnego i mi pomaga , głownie to mówienie szeptem ... u mnie sprawdza sie poki co w 98 przypadkach ... a stosuje od 4 dni :)

Po pierwsze uświadom sobie, że złość to uczucie, do którego i Ty i Twoje dziecko macie prawo. Postawą jest niedopuszczenie do eskalacji, a wypowiedzenie jej. Powiedz: „jestem na ciebie zła”. Powiedz, nie wykrzycz. Nazwij to, co czujesz.Wypowiedz swoje niezadowolenie. Traktuj dziecko poważnie i uwzględniaj jego godność i integralność. A gdy trudno Ci nad sobą zapanować, zacznij mówić do dziecka szeptem. To działa. Ono, aby Cię usłyszeć, koncentruje uwagę, a Ty automatycznie wyciszasz się. Daje to szansę opaść emocjom.

Ostatnia edycja:
Kasienka mbank w czołowce :p zależy który ranking. Ja mam drugie konto w t-mobile - to jest całkowicie darmowe, ale tam nie ma kredytów hipotecznych, a ja myslę na przyszłość :)
Otej metodzie mówienia szeptem słyszałam w predszkolu u A , ale o niej zapomniałam. Wychopwawczyni Adrianka mówi bardzo cicho ( tak było też na zebraniu :p) i zapewniała, ze te metoda jest rewelacyjna

Mooni ja tez z tych nerwowych

Witam :) mały do pilnowania skończy w listopadzie 11mies i jest żywym srebrem :D czekają mnie wczesne pobudki, bo będą mi go przywozić około 6:30 :) ale dzięki temu popołudnie mam dla Antka, a drugi plus co drugi dzień będę go miała. Powiem Wam, ze się cieszę, bo nie szukałam już dziecka uznałam, ze od kiedy brat mieszka nie ma super warunków dla dzieci, ale jednak maluch sam mnie znalazł.

Dziewczyny wrzuście te dobre rady w watek apteczny, Bo inaczej co chwile bedzie któraś pytac a tak to sie nam przydadzą :)
Przeczytałam APETYCZNY i się zastanawiam co za rady i gdzie mamy taki wątek :D

Muńka Twoje rady są nieocenione :* A właśnie czasami leży na boczku i bawi się autami, teraz będę tego pilnować.

Moni 1.3........100 :D przejdzie mu :) przynajmniej ja się tak łudzę z moim :)

Andzia no to się zawstydził chłopak, mam nadzieje, ze szybko przejdzie. A oni w przedszkolu jeszcze sią? U nas już od 2grupy nie ma spania.

Alijenka Kasiek no koniecznie musimy w tym roku, szkoda, ze w wakacje nie było ich więcej.

A i jescze jedno pytanie : Chcę zmienić bank, polecacie jakiś ???
Teraz mamw aliorze, miało być za darmo , a coraz jakies nowe opłaty dodaja. Ostanio zapłaciałam 75 zł za przedłuzenie limitu w rachunku i za sms- a,z wiadomościa,że jest "-" na koncie- 25 zł :wściekła/y::szok: powariowali

hmmm poczekaj ja tez mam w aliorze. I nie mam zadnych opłat nie liczac karty. Za karte mam 5 albo 6 zł miesiecznie ale za to zwracaja mi za dokonane zakupy sppzywcze wiec generalnie wychodzi i tak ze mam za darmo.... Jakie masz konto? Moze nie zmieniaj banku tylko konto na inne?

Kasienka, Andzia czy Wasze maluchy dobrze reagowały na Sinupret? Podałam rano i po 14 Szymek płakał że ma kuku w brzuszku. I nie wiem czy podać teraz czy dać.spokój. Ale chyba odpuszczę. Jakbyście chciały to oddam za koszt wysyłki. Kuzwa wydalam 32zl.
Wyciągam mu takie żółte gluty, masakra. Nawet spał w dzień ponad godzinę, jak nie on. Temperatura 37,2.

Aylin nie pamiętam jakie? Mamy je od 5 lat. A masz limit odnawialny? Bo oni za to tyle kasy liczą. W prawdzie opłata jest raz na rok, ale są banki gdzie nie pobierają jej.np w t-mobile nie pobierają za odnowienie, tylko raz za przyznanie 25 zł. Może faktycznie zorientuje się czy mogę zmienić na inne. Mi za kartę pobierają 12 i żadnych zwrotów nie mam.

reklama
Mlodakmoj super zareagowal ... tylko mowi fe przy piciu ... co do glutow to one takie beda bo to schodfzi az z zatok ... u nas kolo 2 tygodnia te gluty staja sie przejrzyste ... a w ulotce pisza o brzuszku ?

Aga super ze sam sie tak znalazl :)

Do góry