reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej Lachonki!

Jestem po kolejnym kursie - skoliozy. Zarąbisty kurs! dużo nowości, zupełnie inne spojrzenie na rehabilitację w tym schorzeniu itp. Jedno jest pewne, że główną przyczyną skolioz jest najczęściej zbyt szybkie sadzanie/stawianie dziecka, złe nawyki podczas siedzenia (np. siadanie na jednej nodze, zabawa na podłodze w pozycji leżącej, plecak na jednym ramieniu itp.) i takie tam różne przyzwyczajenia dzieci. Także zwracajcie na to uwagę!! ;-)

aga - jak jest już nalot i brzydkie gluty, to chyba powinnaś podać mu antybiotyk...

Gabiśka ma odrywający kaszel, a w piątek byłyśmy na kontroli po zapaleniu gardła i było oki. Nie wiem teraz, czy iść z nią do lekarza, czy nie, zwłaszcza, że nie kaszle jakoś bardzo często.

reklama
Uprzejmie donosze ze skonczylam szkolenia. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
i zyje :)

Aga gratuluje :) w koncu trafiłas. A ile lat ma podopieczny?
Munka - hmm a o co chodzi z zabawa na podlodze na leżaco?? Bo tyska tak czasem sie bawi

muńka ja to samo pytanie co Aylin, bo P często leży na brzuchu na macie i koloruje lub bawi się? Przy stoliku to tylko farbki, a siedząc na podłodze to ciężko garbić się i malować, formę leżenia sama sobie wybrała.

aylin gratulacje!!!!

aga jak osad na migdałkach i ropny katar to zdaje się, że dobrze z tym anty zrobiłaś. Właśnie, w jakim wieku podopieczny, no i gratulacje!

andzia też rano lookalam i straszne pustki:p

A ja jak wiecie ciągnę drugi tydzień bez niani i jest mi o niebo lepiej:p Ona nie obraziła się, że takie info z dnia na dzień. Nawet przedwczoraj wpadła na kawę;)

Teraz mam kolejny dylemat. Padło na dywan szary, ale nie wiem czy włosie to shaggy jak Aylin/Andzia czy gładki jak Alijenka:D

Ostatnia edycja:
Kasiek przy dlugim wlosiu wchodza smieci i trzepanie pomaga ... ale u nas po dwoch latach jak mloda wchodzila na raczkach to miala pelno smietkow miedzy palcami mimo trzepania raz w miesiacu.... zwnela i zmienilam na gladki.... dobrze ze bez niani dobrze :)

Aga jaki dzieciaczek ? zdrowka dla Antosia ...

Munka dobrze ze piszesz :) i na kaszel podalabym prawoslaz

Aylin
jupi!!!!

Hej kobiałki

My dziś choć była ładna pogoda siedziałyśmy cały dzień w domu, wczoraj spędziłam z małą 3 godziny na tym wietrze aż miała wypieki potem i dostała strasznej chrypki, zaaplikowałam jej tantum verde i na noc nurofen. Dzis wstała prawie zdrowa ale wolałam nie ryzykować.

kasiek ooooo i widze że fajne urodzinki się szykują :-p:-p:-p:-p:-p

Kasienka ja jeszcze 2 lata i czte..................................... :-:)-:)-:)-(, Ty młoda dupa jeszcze jesteś. Nię będę wspominać o innych no właśnie a gdzie one się ukrywają ?????

no i resztaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aylin masz rację ma mam czarny i teraz jak będę kupować następny dywan będzie on szary :-D:-D:-D
Gratki ukończenia szkolenia :-):-)

Niespodzianka gdzie jesteś ???????????????????
Papitkaa ..................????????????????????

Aga wydaje mi się że dobrze zrobiłaś z tym antybiotykiem, ropa w nosku to nie jest ciekawa sprawa bo może zaatakować wszystko, oczy, zatoki, uszy.
No i gratki, fajnie że udało się z tym dzieciaczkiem zawsze sobie coś dorobisz i Antek nie będzie się nudzić :). To by się przydało jeszcze przed listopadem spotkanie zrobić :-):-):-)

Muńka Ty kobitko się tylko szkolisz i szkolisz ale gratulacje ukończenia następnego kursu, dobrze to wszystko rokuje na przyszłość, tak trzymać !!!!!!!!!!!!!

Witam,

nawet nie będę się tłumaczyć...;-)

Alijenka no Ty taka stara jestes ze szkoda gadać :-Dwez przestań ;)

aga Zdrowka dla Antka i jeszcze raz gratuluje nowej pracy

Aylin gratulacje

Munka gratuluje skończonego kursu, super

i tyle pamietam...
u nas ok, pogoda dzisiaj beznadziejna

polaa no może i nie stara ale stara matka :) ja już powinnam mieć przynajmniej 16 letnią córkę a nie 2 letnią :-):-):-), rocznik rocznikiem i nie czuję się na swoje lata choć bardzo mi brakuje czasu sprzed 3 lat :), teraz się zrobiłam kura domowa i tym się postarzam z dnia na dzień :sorry::sorry::sorry:

Aylin, Kasiekz - chodzi głównie o dłuższe spedzanie czasu leżąc na jednym z boków z podparciem główy o rękę. Sporo dzieci ogląda tak tv,albo się bawi.

reklama
Alijenka - nie narzekac!!!
Co ja mam powiedziec? Moglabym juz byc babcia, a ja mam swoje pieluchy do zmieniania... ale nue narzekam. Troche zmian u mnie to od razu lepiej (tak na stare lara).

Do góry