reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

tym bardziej ze materacyki kładzie sie pod materacem, wiec czyste sa napewno:-)
u nas tez juz nie beda spelniac swojej roli jak przy chlopcach, bo wiekszosc dni bedziemy na dworze.. ale zawsze w nocy spokojniejsza bede;-)
Łóżeczko używane, monitor będę musiała nowy :)

No nic czas się ogarnąć i może gdzieś po galerii połazić :D dziś zaczynam nową dekade więc może dobra okazja, aby sprawić sobie jakiś prezencik :)

reklama
wiesz co ja tak myslalam ostatnio o gondolce. bo jak mlodego rodzilam to byl pazdziernik. pol roku i bylo juz cieplo wiec juz moglam go do spacerowki przesadzic nawet na pollezaco bo do gondolki sie ne miescil . a teraz mysle sobie ze jak rodzimy w czerwcu to jednak w gondoli dluzej pojezdza bo minie pare miesiecy i bedzie zima. wiec wole wieksza gondolke kupic zeby pojezdzilo dluzej(sa takie z regulowanym oparciem nawet jakby dziecie wsciekalo sie ze nic nie widzi:)) bo raczej takiego malego dziecka w srodku zimy nie przesadze do spacerowki bo pewne jeszcze nie bedzie siedziec, chociaz roznie to bywa, rafal pewnie siedzial dopiero jak mial 8-9 miesiecy, ale to tylko juz sa takie moje rozmyslenia i mozecie sie ze mna oczywiscie nie zgodzic:) ja spacerowke zostawie sobie jedna taka prosta w razie jakiegos wypadu do babci a tak to wole duzym jezdzic w wersji spacerowej. mieszkam na parterze wiec waga mi wogole nie przeszkadza a jednak kosz jest wiekszy i wygodniej mi sie prowadzi wiekszy wozek, ze spacerowkami mialam rozne przejscia i dziekuje bardzo hehe:)jakas inna jestem.kupilam slappy bo byla lekka, sliczna , kosztowala niemalo a rozsypala mi sie po 2 tygodniach:/posypalo sie w niej wszystko co moglo. wozek swietny dla majsterkowicza:)
:)

ja swoje pierwsze dziecko rodziłam własnie czerwcu i niestety w styczniu w kombinezonie moje dziecko sie już nie mieściło do gondoli, mało tego ona jak miała 5 meisięcy to mi sie juz podnosiław gondoli i siadała- musiałam zmienić na spacerówkę w styczniu. Także wiem,ze traz bedzie podobnie- spcerówkę juz mam Mclarena, z którego jestem mega zadowolona. Tylko gondolkę musze kupić i an pewno kupię używaną.

No nic czas się ogarnąć i może gdzieś po galerii połazić :D dziś zaczynam nową dekade więc może dobra okazja, aby sprawić sobie jakiś prezencik :)
Najlepszego :)))

AVO no widzisz u Ciebie inaczej :)co dziecko to inne. moj wszystko pozno robil, coprawda chodzic zaczal na roczek ale siedzial pozno, raczkowal tez na 9 miesiecy, inne juz siedzialy jak mialy 5 miesiecy, obracaly sie na boczki a moj klocek nie chcial:D

oj tam oj tam:-):-):-):-)

wszystkiego najlepszego, zdroweczka i pieknej przezdrowiutkiej dzidzi!!!
kup sobie prezent i ode mnie!:-D

Ja mysle, ze pieluchy trzeba wyprobowac, bo jedno dziecko dobrze znosi pampersy, drugie np huggies.

Co do monitora oddechu, to jest pierwszy na mojej liscie zakupowej :tak:
W ogole jestem cala przerazona SIDS i nie planuje zadnych baldachimow, zabawek w lozeczku, czy ochraniaczy :baffled:

A co do wozka, to Quinny Speedi, no chyba, ze zakocham sie w jakims innym, ale watpie, podoba mi sie takze Jane Slalom R

a i albo cos mi sie smilo albo ktoras z Was pytała o to łóżeczko z zyrafka ma je moja sis i jak maly ma poltora roku tak lozko jak nowe

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miałam kupować cały asortyment dla dzidzi. Jednak w życiu nie jest tak kolorowo jak myślałam. Z kasą kruchą i tak o. Toteż "pożyczam" od koleżanki;) Ma wszystko i łożeczko i maty edukacyjne i ewentualnie ciuszki i dwa wózki no wsszystko.Tylko wanienkę kupię nową;)A stojak kumpela mi da. Dobrze, że mam okazję taką.;) A co tam, trzeba se pomagać w tych ciężkich czasach. Słuchajcie a ja mam dziś pierwszy dziń 13tego tygodnia więc wkraczam w drugi trymestr. I z tej okazji słuchajcie jakoś się rozjaśniło na dworzu;D Zdjęłąmw końcu firanki( już się piorą) i biorę się ostro za robotę( tylko kawusie z mleczkiem wypije) . Bo tak siedzę ciągle na dupce to w końcu naprawdę jakiegoś zastoju dostanę a tak to i człowiek żywszy hihi

Do góry